مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک زمینه‌ساز کبد چرب


عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد اظهار داشت: به دلیل مصرف بی رویه فست فودها، مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک و کم تحرکی افراد جامعه شاهد افزایش بیماری کبد چرب در کشور هستیم.

به گزارش لقمه، فرهاد واحدی، عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد در مورد کبد چرب اظهار داشت: کبد چرب یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که در بین بیمارانی که به متخصصان گوارش و کبد دیده می‌شود که با یک آزمایش ساده فرد متوجه می‌شود که آنزیم کبدی او بالاست.

وی ادامه داد: اغلب افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر در معرض کبد چرب هستند و کم تحرکی را هم می‌توان یکی از عوامل موثر ایجاد کبد چرب عنوان کرد.

به گفته عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران شیوع کم تحرکی در زندگی شهرنشینی و استفاده از وسایل ماشینی برای طی مسافت‌های طولانی سبب شده تا افراد کمتر طی روز پیاده‌روی کنند و وقتی برای ورزش کردن ندارند.

وی گفت: حتی تفریح کودکان ما به تماشای تلویزیون و خوردن تنقلاتی مانند چپس و پفک محدود شده که در بروز کبد چرب بسیار موثر است.

واحدی، مصرف بی‌رویه فست فود‌ها به ویژه سوسیس و کالباس را از عوامل ایجاد کبد چرب دانست و گفت: مصرف الکل هم یکی از دلایل اصلی کبد چرب است.

این متخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: مصرف داروهای ضد تشنج، آنتی بیوتیک‌ها و کورتون‌ها نیز ممکن است به کبد چرب منجر شود.

وی در پاسخ به اینکه افراد از چه نشانه‌هایی می توان کبد چرب را تشخیص داد گفت: به جز آزمایش خون معمولاً نشانه‌ای وجود ندارد ولی برخی بیماران احساس سنگینی در سمت راست شکم دارند.

واحدی در مورد عوارض درمان نشدن کبد چرب گفت: در طولانی مدت و پس از 10 سال ممکن است کبد چرب به سیروز کبدی منجر شود. اگر چه اکنون به دلیل تزریق واکسن هپاتیت B طی 10 سال آینده میزان این بیماری کم می‌شود ولی می‌توان گفت تا آن زمان نارسایی کبد به دلیل درمان نشدن کبد چرب افزایش خواهد یافت.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اذعان داشت: 60 درصد جمعیت کشور دچار اضافه وزن هستند و 10 تا درصد جمعیت چاق هستند که در سال‌های آینده عوارضی مانند افزاش مرگ و میر از طریق بیماری‌های قلبی و عروقی را در پی خواهد داشت.


نقل از :فارس

کد: 2197 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۹ آبان بازدید: 2947 ساعت: 10:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
2 چربی‌سوزی در خواب؛ داروی جدید لاغری بدون رژیم و ورزش رسید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
4 تولید دارو‌های زیستی نوترکیب برای درمان و بازسازی پوست ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 وضعیت دارو و شیرخشک در کشور چگونه است؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
9 چرا مصرف زیاد دارچین خطرناک است؟ ۱۴۰۴ يکشنبه ۲۹ ارديبهشت
10 بیمه سلامت مازندران: شیوه پرداخت یارانه دارو و شیرخشک تغییر می‌کند ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
11 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رازهای فریز کردن صحیح مواد غذایی کنسرو کردن و ترشی کردن یکی از راه های نگهداری سبزی...

  شکست این قاتل مرموز با راهکارهای تغذیه ای مناسب پایگاه خبری لقمه: دیابت بر حسب علت به وجو آورنده ی...

  درمان‌های طب سنتی برای تسکین درد دندان برای تسکین دندان درد توصیه می‌شود که سیر و پیاز را...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت