تدوین سبد غذایی برای ۱۴ گروه سنی


به گفته حاجی فرجی سبد غذایی خانوار زمانی مطلوب است که با تکیه بر 4 فصل و وضعیت درآمد خانوار، نرخ تورم و مسائل اقتصادی و اجتماعی سطح کشور بررسی شده باشد.

به گزارش لقمه، مجید حاجی فرجی در نشست خبری دستاوردهای تحقیقات میزان مصرف روغن خوراکی اظهار داشت: آخرین سبد غذایی خانوارهای ایرانی در سال 83 و بر اساس یافته‌های بررسی مصرف خانوار برآورد شد چرا که ما سالانه به دلیل حجم کار در سطح کشور نمی‌توانیم سبد غذایی خانوار را برآورد کنیم و هر چند سال یکبار که معمولاً هر 10 سال یکبار است سبد غذایی خانوار برآورد می‌شود. 

 به گفته حاجی فرجی سبد غذایی خانوار زمانی مطلوب است که با تکیه بر 4 فصل و وضعیت درآمد خانوار، نرخ تورم و مسائل اقتصادی و اجتماعی سطح کشور بررسی شده باشد.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه اذعان داشت: قاعدتاً هر طرحی که ارائه کنیم دچار نقایصی هست ولی سبد مطلوب غذایی خانوار باید حداقل نیازها را پوشش دهد و یک درصدی هم نسبت به قبل پیشرفت داشته باشد تا در اختیار سیاستگزار قرار گیرد.

وی از تدوین سبد غذایی خانوار در ماه اخیر خبر داد و گفت: این سبد غذایی در 14 گروه سنی و به تفکیک جنسیتی بر اساس نیازهای مواد مغذی شکل گرفته و تدوین شده که ماه گذشته در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت تا بتواند حداقل نیاز غذایی مردم را تأمین کند.

حاجی فرجی اظهار امیدواری کرد تا با تأمین بودجه مورد نیاز امکان اجرایی شدن سبد غذایی مطلوب ایرانیان در چند سال آینده فراهم شود.

وی ارتباط بین متخصصان تغذیه و صنعت را راهی برای ارتقایی سطح سلامت و بهبود تغذیه ایرانیان دانست و گفت: هدف ما این است که با امضای تفاهمنامه، صنعتگران و متخصصان تغذیه را به هم نزدیک کنیم تا با همفکری به هدف مطلوب برسیم.

وی از انعقاد 10 تفاهمنامه با بخش صنعت و شرکت‌های مرتبط خبر داد و گفت: مایلیم تا این ارتباط گسترش یابد.

در ادامه این نشست مشاور سازمان ملی استاندارد در صنایع غذایی کشاورزی گفت: سازمان ملی استاندارد چیزی حدود 4 هزار مورد استاندارد در زمینه صنایع غذایی و بسته‌بندی دارد که حاصل تلاش جمعی به بخش صنعت و غذایی کشور است که هر از گاهی این استانداردها تجدید نظر می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که روی آن خوب کار شد کاهش میزان ترانس در روغن‌ها بود چرا که قبلاً این میزان بالای عدد 30 بود و اکنون طی 10 تا 15 سال گذشته به زیر 10 رسیده است.وی گفت: اما چیزی که همیشه در استانداردهای علمی کم داریم و باید بیشتر به آن توجه کرد تعیین سبد مطلوب غذای خانوار است که اگر سالانه آن را داشته باشیم در به‌روز کردن استانداردها به ما کمک می‌کند.





نقل از :فارس

کد: 2242 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱ آذر بازدید: 2422 ساعت: 11:24 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تبعات حذف لبنیات از سبد غذایی/ هزینه درمان ۱۰ برابر یارانه شیر ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
2 عرضه بیش از ۱۴۰۰ تن گوشت قرمز منجمد در سطح استان تهران ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
3 این شایعات به ملون نمی چسبد! ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ فروردين
4 تعیین سبد معیشت خانوار کارگری/ برگزاری جلسه کمیته دستمزد ۱۴۰۰ شنبه ۲۵ دي
5 دستور معاون اول رئیس جمهور برای حل مشکل عرضه محصولات لبنی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۴ آذر
6 حذف «معجون سلامتی» از سبد غذایی فقرا/خواص تخم مرغ لاکچری ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
7 تورم سبب حذف برخی اقلام ضروری از سبد خانوار شد! ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۳ مرداد
8 خرید توافقی ۴۵ هزار تن گوجه فرنگی از کشاورزان ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
9 افزایش قیمت کالاهای اساسی در یک ماه گذشته ۱۳۹۶ شنبه ۹ دي
10 توزیع سبدغذایی میان مادران دارای سوءتغذیه ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
11 بیمه بزودی مطالبات کلزاکاران را تسویه می‌کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 ماده غذایی که سالم ترین خوراکی‌هادر سیاره زمین هستند پایگاه خبری لقمه: دیلی میل با انتشار یک گزارش 10 م...

  رنگ و اسانس می‌خوریم یا چای طبیعی؟ رییس سازمان چای که به گفته خودش تا به حال چای خارج...

  خطرات نوشیدنی های انرژی زا نوشیدنی های انرژی زا می توانند خطرناک باشند. آگاهی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه هایی برای افراد سرمایی این روز‌ها که هوا سرد شده است، برخی افراد حتی با پوشیدن چندین لباس و جوراب پشمی هنوز هم احساس سرما می‌کنند. یک متخصص طب سنتی می‌گوید این افراد با خوردن زنجبیل و بابونه می‌توانند احساس گرم شدن را در بدنشان تقویت کنند.
یک نوشیدنی خطرناک برای مردان! مصرف نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های شیرین شده با شکر از عادات غذایی روزانه به شمار می‌رود که همه گروه‌های سنی تمایل زیادی به مصرف این نوشیدنی‌ها دارند اما به نظر می‌رسد که با توجه به نتایج تحقیقات جدید، مردان باید در محاسبات خود بازنگری کنند.
روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها پایگاه خبری لقمه: ظاهر غذای سرو شده در یک رستوران و یا حتی یک مهمانی خانگی می تواند جذابیت میز شما را چندین براب رکرده و رضایت غذاخوردن را دو چندان کند.
پوستى بدون چروک با ده ماده غذایى بسیارى از مردم ویتامین A را پیام آور بینایی بهتر مى دانند. توجه کنید که سلامت پوست ما نیز مستقیماً به میزان ویتامین A غذاى ما مرتبط است.