چند نکته در آشپزی و خانه داری


خانه داری و به ویژه آشپزی از جمله فعالیت هایی است که نیاز به دقت دارد. در زیر نکات مفیدی را برای شما تشریح می کنیم.

1- مواد غذایی را قبل از طبخ رسیدگی نموده که فاسد نبوده و جنس تازه و مرغوب را هر قدر گران باشد به اجناس مانده و کهنه ترجیح داده اگر چه هر نوع میکروب پس از جوشیدن به قدر کافی نابود می‌شود ولی قوت و اثر مواد فاسد شده از بین نرفته، لذا به جای سود به بدن زیان می‌رساند.

2- اجناس غذا را قبل از طبخ پاک کرده و کاملاً شستشو دهند چون ممکن است علاوه بر گرد و خاک اقسام میکروب و تخم‌کرم‌ها به وسیله حشرات مخصوصاً مگس درآنها باشد.

3- میوه‌ها و سبزی‌هایی که نپخته مصرف می‌شود با آب زیاد و پاک بشویید و ضد عفونی کنید که اگر میوه با پوست خورده شود مطمئن و پاک و پاکیزه باشد.

4- گوشت را قبل از طبخ نمک نزنند، زیرا مواد مقوی آن خارج می‌شود نمک رادر آخر کار طبخ باید به کار برد، حتی گوشت کباب.

5- درچیدن میز و ظروف آن نظافت کامل را رعایت کنند، چه آنکه گاهی اتفاق افتاده که شخص با میل سر سفره حاضر شده و مشاهده کوچکترین چیز کثیف با یک تار مو در بشقاب اشتها از او سلب نموده از سفره و غذا بیزار می‌شود.

6- تنوع خوراک باید خانم خانه‌دار رعایت کند زیرا غذای یکنواخت، یکرنگ و یکجور برای مزاج مضر، و برای اشتها زیان بخش است.

7- نباتات و سبزیجات سفید مانند کرفس، گل کلم و کنگر و یا میوه‌جاتی مانند سیب، گلابی که برای مربا به کار برده می‌شود برای این که سفید بماند قبل از طبخ در یک کاسه آب سرد که یک قاشق سرکه در آن ریخته باشند، خیس کنند و بعد از پنج دقیقه از آب بیرون آورده بپزند موقع طبخ در ظرف را باز بگذارند.

8- اگر مایع خوراک در روغن یا آب باز می‌شود قدری آرد یا تخم‌مرغ و یا گوشت کوبیده به آن اضافه کرده، خوب مخلوط کنند و ممکن است علت باز شدن مایع کمی حرارت باشد، در این صورت باید آتش را زیاد کرد.

9- برنج و ماکارونی و رشته و بطور کلی چیزهایی که دارای نشاسته می‌باشند، هرگاه بخواهند به یکدیگر نچسبند، در آب زیاد با کمی نمک پخته و بعد آن را صاف می‌کنند.

10- پیش از پخت سیب‌زمینی پوست آن را با کمی روغن نباتی چرب کنند بعد از پختن خوشرنگ خواهد ماند.

11- برای جلوگیری از خرد شدن برنج و سفید ماندن آن چند قاشق سرکه در آب برنج در موقع جوشیدن بریزید.

12- برای گرفتن پوست هویج نخست آب جوش روی آن ریخته بعد در آب سرد بریزید، فوراً پوستها جدا می‌گردد.




کد: 2359 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۲ آذر بازدید: 3611 ساعت: 10:25 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
2 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
3 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
4 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
5 آموزش پخت غذاهایی با صرفه اقتصادی در آشپزی با مامان ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
6 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
7 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
8 سامان گلریز: آشپزی نیاز به نیروهای متخصص دارد/ بگذارید بچه‌ها آشپزی یاد بگیرند ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
9 آزاده نامداری کدام غذاها را بیشتر دوست داشت؟ ۱۴۰۰ شنبه ۷ فروردين
10 رقابت داوران دستپخت با یکدیگر ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۴ فروردين
11 اخلاق مداری زیربنای کار حرفه ای من در آشپزی است ۱۳۹۷ يکشنبه ۹ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین روش درمانی کبد چرب را بشناسید دکتر محسن آخوندی با بیان اینکه بیماری کبد چرب از ۶...

  بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در ایام حج حج از واجبات الهی است که در تزکیه نفس و تعالی روح ...

  با انرژی‌زاترین میوه‌ها آشنا شوید اگر در پایان روز احساس خستگی و بی‌حالی می‌كنید احت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت