خورش قیمه یزدی با برنج زعفرانی


خورش قیمه را در شهرهای ایران به شیوه های مختلف تهیه می کنند. قیمه یزدی از انواع قیمه است که در آن نخود استفاده می شود و بسیار هم خوشمزه است.

مواد لازم :

نخود 2/1 1 پیمانه ( معادل 220 گرم)

لیموعمانی / 7 عدد (معادل 35 گرم)

گوشت مغز ران گوسفند / 1 کیلوگرم

پیاز (خلال شده) / 3 عدد (معادل 420 گرم)

روغن مایع / به مقدار لازم

زردچوبه / 2/1 قاشق چایخوری (معادل 5/1 گرم)

رب گوجه فرنگی / 1 عدد (معادل 100 گرم)   (به صورت دلخواه)

نمک و فلفل / به مقدار لازم

دارچین / 2/1 قاشق چایخوری (معادل یک گرم)


روش تهیه:

نخودها را به مدت یک تا دو روز در آب خیس کنید و آب روی آنها را پیوسته عوض کنید. سپس در آبکش بریزید. بعد روی سینی برگردانید و با پشت هاون روی آنها بکشید؛ به طوری که پوستشان جدا شود و دو لپه گردند. لیموعمانی ها را با چنگال سوراخ کرده، به مدت چهار ساعت در آب جوش خیس کنید. گوشت را در به قطعات 5/1 در 5/1 خرد کنید. پیاز را در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. گوشت کشیده شود. پس از آن زردچوبه را بیفزائید و تفت دهید. سپس مقداری آب به همراه نخودها به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز شود.

گوجه فرنگی را شوک حرارتی دهید (یک لحظه در آب جوش و یک لحظه در آب سرد). پوست و تخم گوجه فرنگی را بگیرید و آن را به صورت پوره در آورید و با زعفران به خورش اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید تا خوش رنگ شود. هنگامی که گوشت و نخود نیم پز شدند، رب گوجه فرنگی و لیمو عمانی را به آن ها اضافه کنید. اجازه دهید تا تمام مواد کاملاً پخته شوند و در ده دقیقه آخر پخت، نمک، فلفل و دارچین را به خورش بیفزائید.


نکات:

تفت دادن رب گوجه فرنگی و زردچوبه باعث می شود. خورش خوش رنگ و بو شود.

پیازداغ و پوره گوجه فرنگی باعث غلیظ شدن خورش می شوند. بنابراین از کم کردن یا مصرف نکردن آنها خودداری کنید.

خورش قیمه یزدی سیب زمینی سرخ شده ندارد.




کد: 2720 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۱ دي بازدید: 5659 ساعت: 12:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف حبوبات ایرانی ها در یک سال چقدر است/عدس و نخود در صدر واردات ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
2 قیمت حبوبات از مرغ پیشی گرفت! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
3 هوموس نخود‌ فرنگی یک غذای عربی، یونانی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
4 چگونه از پوکی استخوان و سرطان‌ پیشگیری کنیم ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ شهريور
5 سالاد سیب زمینی و انگور، نوعی سالاد الویه است! ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
6 همبرگر بدون گوشت،همبرگری ویژه گیاهخواران! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
7 سوپ پیازچه و نخود فرنگی مارتا استوارت ۱۳۹۶ پنج شنبه ۲۸ ارديبهشت
8 نخود فرنگی چگونه باعث کاهش وزن می شود ۱۳۹۶ شنبه ۲۶ فروردين
9 ته چین ؛ بهترین غذای زمستانی ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲ دي
10 نخودپلو و سبزیجات؛ غذای ترکیه‌ای مخصوص افطار ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۱ تير
11 خوراکی‌های مفید برای پوست روزه‌داران چیست؟ ۱۳۹۴ پنج شنبه ۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رابطه خام‌خواری با خنگ بودن اجداد انسان! اجداد انسان تا زمانی که یاد بگیرند غذا را می‌توان ...

  قلب خود را با رژیم های سالم زنده نگه دارید پایگاه خبری لقمه: بیماری های قلب به دسته های مختلف...

  این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است پایگاه خبری لقمه: گزارش‌ها حاکی از آن است که به زو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بیماری‌های تابستانی را دور بزنید! محققان می‌گویند در تابستان فعالیت میکروب‌ها (باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و...) به شدت افزایش می‌یابد. هوای گرم رشد و فعالیت آنها را تشدید کرده و همین مسئله خطر ابتلا به بیماری‌‌های مختلف در قلب، کبد، کلیه، پوست، چشم و مغز را افزایش می‌دهد.
راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ پایگاه خبری لقمه: تخم کتان، دانه‌ای مغذی و مفید، سرشار از امگا ۳، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هاست. این دانه کوچک تأثیر چشمگیری بر سلامت قلب، گوارش، کاهش وزن و زیبایی پوست و مو دارد.
راه‌های درمان انزال زودرس با طب سنتی انزال زودرس یکی از شایع‌ترین شکایات مردان در مراجعه به پزشک است. حدود یک‌سوم مردان از این مشکل رنج می‌برند که این میزان برحسب سن، نژاد، محل زندگی و عوامل دیگر در جوامع مختلف متغیر است. زودانزالی از مهم‌ترین علل سردی روابط زوجین است و گاهی از علل ناباروری نیز محسوب می‌شود.
جلوگیری از چاقی پس از ازدواج+ برنامه‌ غذایی عروس و دامادها تجربه‌ی عروس و داماد شدن تجربه‌ی زیبا و در عین حال استرس‌زایی است. البته این استرس و نگرانی، طبیعی و در عین حال دلچسب است اما نباید با اضافه وزن همراه شود.