اصول تغذیه در روزهای آلوده


شهرزاد محمدیان کارشناس ارشد تغذیه ضمن تاکید بر لزوم مصرف هرچه بیشتر مایعات در زمان آلودگی هوا تصریح کرد: در روزهای آلوده باید شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگی هایی که در محیط است با شیر ترکیب می شود و از بدن دفع می شود ، به خاطر همین بسیار توصیه می کنیم که مصرف شیر را در این روزها افزایش یابد.

به گزارش لقمه، این کارشناس ارشد تغذیه مهمترین مادۀ مصرفی در این شرایط را مایعات توصیف کرد و به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« برای تغذیه در هنگامی که هوا خیلی آلوده است اولین توصیه ای که می کنیم این است که حجم آب و مایعات دریافتی را افزایش دهند یعنی نسبت به روزهای قبل هم آب مصرفی شان را افزایش دهند و هم غذاهایی که در آن مایعات وجود دارد استفاده کنند که این غذاها شامل انواع سوپها ، آش ها ، میوه هایی که آبدار هستند ، سبزیجات آبدار مثل کاهو و کلم می شوند.»

وی در ادامه افزود :« توصیۀ دیگر ما این است که شیر و دوغ را بیشتر مصرف کنند ، چون آلودگی هایی که در محیط است با شیر ترکیب می شود و از بدن دفع می شود ، به خاطر همین بسیار توصیه می کنیم که مصرف شیر را در این روزها افزایش دهند.»

این کارشناس ارشد تغذیه در خصوص نقش آنتی اکسیدان ها اظهار داشت :« توصیۀ دیگر ما راجع به آنتی اکسیدان ها است ، آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها طیف وسیعی در طبیعت دارند که منابع اصلی آنها در سبزیجات ومیوه ها است و برای اینکه افراد تمام این ترکیبات را از غذاها دریافت کنند باید از رنگدانه هایی که در طبیعت موجود است مصرف کنند ، یکی از این رنگدانه ها سبز است و باید برای دریافت این مواد از گیاهانی که سبز هستند استفاده کنند مثل اسفناج ، کلم بروکلی ، کاهو. یکی دیگر از این رنگدانه هایی که باید مصرف شود زرد و نارنجی است که میتوان برای دریافت این مواد هم از هویج و گیاهانی که شامل این دسته هستند استفاده کرد.»

محمدیان در ادامه عنوان کرد :« رنگدانۀ دیگری که باید مورد استفاده قرار گیرد ، رنگدانۀ قرمز است مثل گوجه فرنگی ، کلم قرمز و هر گیاهی که در این دسته قرار گرفته شود. برای همین توصیه می کنیم که در طول روز سبزیجاتی که استفاده می کنند از ترکیب هر سۀ این رنگدانه ها باشد.»

وی در ادامه افزود :« نکتۀ دیگری هم که باید مطرح شود این است که بعضی از آنتی اکسیدانها نسبت به حرارت حساس هستند و از بین می روند برای همین گفته می شود که حتما سبزیجات را یه صورت خام ، استفاده کنند و هر روز مقداری سالاد و سبزیجات مثل لوبیا سبز ، نخود سبز، ذرت ، هویج ، کاهو، گل کلم و سبزیجاتی از این دست را که می توان به صورت خام استفاده شود را به صورت سالاد استفاده کنند.»

این کارشناس ارشد تغذیه گفت :« یک سری از آنتی اکسیدان ها و فلاونوئیدها برعکس هستند ، وقتی پخته می شوند قدرت جذبشان در بدن افزایش پیدا می کند ، برای همین گفته می شود که این سبزیجات را هم به صورت خام و هم به صورت پخته مصرف کنید.»

وی در ادامه عنوان کرد :« مثلا اگر شما دورچین کنار غذا دارید بهتر است که شامل هویج پخته ، گوجۀ پخته ، لوبیای پخته ، کلم بروکلی پخته ، گل کلم پخته باشد که می توان این سبزیجات را نیز خام هم مصرف کرد که در آن هنگام می توانند با ترکیب این سبزیجات از آن به صورت سالاد نیز استفاده کنند، نکته ای که مطرح می شود این است که در شرایط آلودگی هوا می توانند در دو وعده از این سبزیجات استفاده کنند و یک وعده را به صورت خام و وعدۀ دیگر را به صورت پخته میل کنند.»

شهرزاد محمدیان در خصوص علت پختن بعضی از سبزیجات به خبرنگار سلامت نیوز گفت :« سبزیجات و این سلول های گیاهی به دلیل فیبر خشنی که دارند اطراف فلاونوئید را احاطه می کنند و نمی گذارند که فلاونوئیدها جذب بدن شوند اما هنگامی که پخته می شوند این دیواره شکسته می شود و فلاونوئیدها آزاد می شوند برای همین راحت تر جذب می شوند ، پس تاکید می شود که نوع فرآوری یا پخت و پز آنها نیز بسیار مهم است که ما باید هم به صورت خام و هم پخته مصرف کنیم.»

وی در خصوص فوائد کلسیم در هنگام بروز این شرایط گفت :« مصرف لبنیات در این روزها بسیار توصیه می شود ، خود کلسیمی که در لبنیات وجود دارد برای جلوگیری از موادی که باعث بروز سرطان می شود تاثیر گذار است ، پس بنابراین دلایل توصیه می شود در این روزها مقدار مصرف شیرو لبنیات شان بیشتر شود.»

وی تاکید کرد :« اگر در شرایط عادی روزی سه لیوان مصرف می کردند در این روزها یک لیوان هم به وعده های خود اضافه کنند و همچنین برای دفع سرب از بدن باید به مقدار زیاد شیر و مایعات مصرف کرد.»

این کارشناس ارشد تغذیه افزود :« مادۀ دیگری که توصیه می شود در روزهای آلوده مصرف شود ، پوستۀ غلات یا سبوس غلات یا سبوس گندم است که می توانند آن را در سوپ و آش ریخته و مصرف کنند ، این سبوس ها نیز سرشار از آنتی اکسیدان هست.»

محمدیان منابع آنتی اکسیدان ذکر کرد :« منابع آنتی اکسیدان شامل ویتامین های آ ، بی ، سی می شود که بیشترین آن در پرتغال است و چون در این شرایط مایعات نیز توصیه می شود بهتر است از آب پرتغال استفاده شود.»

وی سلنیوم را یکی از مواد مفید برشمرد و به سلامت نیوز گفت :« یکی از موادی که در هنگام بروز آلودگی هوا بسیار مهم است و شاید ما حتی مکمل های آن را توصیه کنیم سلنیوم است ، چون این ماده جزء آنتی اکسیدان هایی هستند که خیلی برای این شرایط مفید است.»

وی در ادامه افزود :« از منابع سلنیوم می توان به مغزها اشاره کرد ، مانند مغز بادام ، گردو ، پسته و غیره.»

این کارشناس ارشد تغذیه گفت :« نکته ای که مطرح می شود این است که ما می گوییم مثلا ویتامین آ به تنهایی آنتی اکسیدان خوبی نباشد و تنها در شرایطی اثر مفید خودش را دارد که با دیگر ویتامینها مثل بی ، سی ، سلنیوم ، ب2 غیره که با هم ترکیب و مصرف شوند ، تشکیل یک آنتی اکسیدان قوی را می دهند و تاثیر به سزای خودش را می گذارد ، این مواد مثل یک زنجیره هستند که اگر در کنار همدیگر قرار بگیرند می توانند اثر خوبی را بر جای بگذارند.»

شهرزاد محمدیان در خصوص نقش چربی ها در این شرایط اظهار داشت :« در این روزها مصرف چربی را کاهش دهیم چون وجود چربی ها نیاز آنتی اکسیدانی بدن را بالا میبرد ، که اگر اسیدهای چربی که وارد بدن می شوند باعث می شود که سطح آنتی اکسیدان در بدن تنزل پیدا کند برای همین سعی کنند غذاهای کم چرب را در این دوره کمتر مصرف کنند که آنتی اکسیدان به وظایف اصلی خودش مثل دفع سموم و رادیکالهای آزاد در بدن بپردازد.»


نقل از :سلامت نیوز

کد: 2832 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۹ دي بازدید: 1841 ساعت: 2:14 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت حبوبات از مرغ پیشی گرفت! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
2 ‌قیمت جهانی حبوبات و گرانی در ایران ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۵ بهمن
3 ۶ نوع ماده غذایی گیاهی موثر در کاهش فشار خون ۱۴۰۰ جمعه ۳ ارديبهشت
4 طرز تهیه صبحانه هندی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
5 واردات ۶۷۰ میلیون دلار لوبیای سویا ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
6 قرص جادویی برای کاهش وزن وجود دارد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
7 منبع سرشار از آهن را بشناسید ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ آذر
8 طرز تهیه پوره لوبیا؛ خوراک لوبیای مکزیکی ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
9 طرز تهیه سالاد لوبیا سبز، انجیر و پنیر فتا ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۶ مهر
10 طرز تهیه سوپ مرغ با لوبیا سفید ۱۳۹۶ جمعه ۷ مهر
11 راز و رمز‌های خوشمزه شدن لوبیا پلو ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سه خطای رایج در وعده‌ غذایی صبحانه صبحانه یکی از وعده‌های مهم غذایی و در عین حال یکی ...

  بیماران کرونایی این غذاها را نخورند پایگاه خبری لقمه: براساس یافته جدید تحقیقاتی؛ کرون...

  درباره حساسیت غذایی كودكان چه می‌دانید لقمه: حدود شش درصد كودكان در سه سال ابتدایی زندگی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا مجبورم لاغر شوم؟! این روزها درزندگی بی تحرک ما که پر از رژیم های ناسالم و انواع فست فودها و غذاهای چرب و خیلی شیرین است، اینگونه معمول شده که چند کیلو اضافه وزن آنقدرها هم خطرناک نیست و ما آن را عاملی برای تهدید سلامتی نمی دانیم.
ماجرای شیرخشک‌های وارداتی توسط یاسین رامین پایگاه خبری لقمه: وکیل یاسین رامین در پرونده شکایت از مطرح‌کنندگان موضوع شیرخشک فاسد می‌گوید: از افرادی که شایعه شیرخشک‌های فاسد را علیه خانواده رامین مطرح کرده‌اند، شکایت کرده‌ایم.
12 غذا برای خانم هایی که بتازگی مادر شده‌اند به عنوان خانمی که اخیرا مادر شده ، یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای خود و کودک خود انجام دهید، اینست که غذای سالم بخورید.
لاغری از درون با به کارگیری این دستورات هورمون‌ها صرفا مسئول پرمویی یا كم‌مویی یا رقم خوردن دوره‌های ماهانه نیستند. در واقع هورمون‌های زیادی در بدن شما هستند كه تمام روند غذا خوردن تا چاق شدن یا نشدن شما را كنترل می‌كنند. حتی خود سلول‌های چربی هم هورمون‌های مختلفی تولید می‌كنند. اما چیزی كه ممكن است شما آن را ندانید این است كه می‌توانید كارهایی انجام دهید كه این مواد شیمیایی قوی به‌نفع شما كار كنند.