تنوع غذایی، الگوهای خواب را بهبود می‌بخشد


در یک مطالعه جدید برای نخستین بار معلوم شد که برخی از ریزمغذی‌های خاص نقش مهم در دوره‌های خواب کوتاه مدت و بلندمدت ایفا می‌کنند و افرادی که تنوع غذایی گسترده‌ای دارند از الگوهای خواب سالمتری بهره‌مند هستند.

به گزارش لقمه، کارشناسان سلامت و تغذیه تاکید دارند که وجود تنوع غذایی بیشتر و گسترده‌تر در رژیم غذایی از شاخص‌های مهم یک رژیم غذایی سالم است.


کارشناسان دانشکده پزشکی «پریل من» در دانشگاه پنسیلوانیا با ارزیابی مطالعات حاصل از مطالعه ملی بررسی سلامت و تغذیه در سال‌های 2007 و 2008 میلادی و با حمایت مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا دریافته‌اند افرادی که خواب کوتاه دارند، بیشترین مقدار کالری را در روز مصرف می‌کنند.


از سوی دیگر افرادی که الگوی خواب آنها طبیعی است، بیشترین میزان تنوع غذایی را در برنامه تغذیه‌ای خود دارند و این تنوع غذایی در رژیم غذایی افرادی که دوره خواب خیلی کوتاه دارند به کمترین حد می‌رسد. این بررسی‌ها نشان داد که تفاوت‌ها در الگوی خواب گروه‌های مختلف با بسیاری از انواع ریزمغذی‌ها شامل پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها، ویتامین‌ها و املاح معدنی مرتبط است.


این آزمایشات در عین حال نشان داد افرادی که خواب آنها خیلی کوتاه است، کمتر از آب آشامیدنی، منابع غذایی حاوی لیکوپن مثل میوه‌ها و سبزی‌های قرمز و نارنجی رنگ و کربوهیدرات‌های کامل مصرف می‌کنند.


همچنین خواب کوتاه با کاهش مصرف ویتامین C، آب آشامیدنی، سلنیوم و لوتئین موجود در سبزیجات برگ پهن توام است. در عین حال افرادی هم که خواب آنها از حد طبیعی طولانی‌تر است کمتر از تئوبرومین موجود در شکلات و چای، کولین موجود در تخم‌مرغ و گوشت چرب و کربوهیدرات‌های کامل و اسید دو دی کانوئیک موجود در چربی‌های اشباع شده استفاده می‌کنند.




نقل از :ایسنا

کد: 3225 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۶ بهمن بازدید: 1732 ساعت: 2:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
2 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
3 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
4 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 تنوع گیاهی ایران با کل قاره اروپا برابر است/۸ هزار گونه گیاهی در ایران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
8 روش‌های مختلف ایجاد تنوع در منوی غذاهای رستوران ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۷ آبان
9 اقدامات متنوعی که شهرداری در حمایت از رستوران‌داران می‌تواند انجام دهد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۶ مهر
10 امکان تقلب در بازار گسترده داروهای لاغری ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
11 آشنایی با معروف‌ترین غذاهای اردبیل ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آشنایی با شایع‌ترین روش‌های انتقال هپاتیت C یک فوق تخصص گوارش و کبد، شایع‌ترین راه انتقال هپا...

  چای تقلبی چه رنگی است ؟ سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو ...

  دیابت هر 6 ثانیه یک قربانی می گیرد هر 6 ثانیه یک نفر در جهان بر اثر ابتلا به قند خون ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت