به گزارش لقمه، در واقع برای خیلی ها پیش میآید که عید را مجردی سر کنند. گاهی پای ماموریتهای کاری وسط میآید و گاهی هم بحث دانشجویی است و چه میدانیم، مسائل دیگر...
اما اگر در این وضعیت قرار گرفتید، چه باید بکنید؟ خیلی از متاهلها عقیده دارند اتفاقا این فرصت خوبی است به خصوص که در ایام تعطیلی وقت کافی برای دور همنشینی و لذت بردن از آن هست. به عقیده آنها فضای دورهمیهایی که با رفقای تورگی، انجام میشود، صمیمیتر و باحالتر هم هست. خب حالا از فرصت استفاده کنید. این مهمانی، احتیاج به غذا و خوردنیهایی دارد که با هم تقسیمشان کنیم و لقمه لقمه از خوردنش لذت ببریم.
لازم نیست بگویید که زیاد هم اهل آشپزی نیستید. غذاهایی که در این سه صفحه به شما معرفی میکنیم، خیلی سخت نیستند و فقط کمی حوصله و سلیقه احتیاج دارند.
با توجه به اینکه ذائقه شما ممکن است به خوردن غذاهای بیرون عادت داشته باشد سعی کردیم در معرفی این غذاهای مجردی، از چیزهای ساده و البته مزههای آشنا استفاده کنیم. البته یادتان باشد این غذاها، فستفود نیستند ولی کمتر از سفارش دادن یک غذای خارج از خانه وقت و هزینه شما را میگیرند.
نان سیـر
برای یك نان سیر خوشمزه باید از نانهای حجیمی استفاده كنید كه مغز آن پس از خروج از فر، ترد باشد و طعم سیر و روغن زیتون را در آن بچشید. اگر روی نان سیرتان پنیر میریزید بهتر است 3 تا 4 دقیقه آن را در فر بپزید، سپس خارج كرده و پنیر را روی آن بپاشید و تا زمانی كه پنیر طلایی شود در فر گریل كنید.
مواد لازم:
هر نوع نان حجیم: یك عدد، ورقه ورقه
روغن زیتن بكر: یكسوم پیمانه
سیر: 2 حبه
نمك، فلفل و آویشن: به میزان لازم
روش تهیه:
1 - سیرها را نصف كرده و روی نانها بمالید تا عطر سیر را به خو دبگیرند.
2 - روغن را با نمك، فلفل و آویشن مخلوط كرده و با قلم مو نان را به آن آغشته كنید.
3 - فر را روی 180 درجه سانتیگراد داغ كرده و نانها را 8 دقیقه در آن گریل كنید تا برشته شوند.
نکته:
1 - میتواند روی نان، سیر رنده شده بپاشید.
2 - اگر سیر در دسترس نیست پودر سیر را روی نان بپاشید و روغن بمالید.
3 - به جای روغن از كره آب كرده استفاده كنید.
4 - نان سیر را با فلفل دلمهای قرمز كبابی، سس گوجهفرنگی و ژامبون هم میتوانید همراه كنید.
خوراك گوشت چرخكرده
اصولا ایرانیها عاشق مخلوط بوی پیاز و گوشت هستند. چه میخواهد روی منقل باشد و چه روی تابه. این یک روش متفاوت برای لذت بردن از طعم و بوی گوشتی است که با پیاز و فلفل دلمهای و سایر مخلفات و ادویهها مخلوط شده است.
مواد لازم:
گوشت چرخكرده: 200 گرم
پیاز خردشده: یك عدد كوچك
فلفل دلمهای: 3برش
ادویه كاری: یك قاشق چایخوری
سیر یا پودرسیر: یك قاشق مرباخوری
سیبزمینی استانبولی خردشده: 3 عدد كوچك
دانه ذرت: 2 قاشق غذاخوری
روش تهیه:
گوشت چرخكرده را داخل ماهیتابه میریزیم و پیاز را به آن اضافه میكنیم بعد از تغییر رنگ گوشت نمك، فلفل و ادویهجات را به آن اضافه میكنیم. و خوب تفت میدهیم. سیبزمینی استانبولی را در آب قرار داده و پخته، سپس سیبزمینی و فلفل دلمهای رنگی را به همراه ذرت به گوشت چرخكرده خود اضافه میكنیم. اینك ما یك خوراك گوشت داریم كه بسیار دلچسب است و از اینجای كار به بعد انتخاب با شماست كه آن را با چه نانی بخورید یا با چه سسی؟
ولی مطمئنا یك ضیافت عصرانه بینظیر دونفره را میتوانید رقم بزنید.
خوراك نان و بادمجان
این غذا مخصوص عاشقان طعم بادمجان است. كسانی كه علاقه زیادی به پنیر دارند میتوانند از پنیر ورقهای روی نان استفاده كرده و در گریل قرار داده تا روی آن پخش شود. مطمئنا ساندویچ خوشمزهای در انتظار شما خواهد بود.
مواد لازم:
نان سبوسدار: یك عدد بزرگ
فیله مرغ: 100 گرم
قارچ خردشده: 4 عدد متوسط
فلفل دلمهای: 4برش
پنیر رنده شده: 3 قاشق غذاخوری
بادمجان: یك عدد بزرگ
گوجهفرنگی: یك عدد بزرگ
پیازچه خردشده: 2 قاشق غذاخوری
روش تهیه:
فلفل دلمهای، قارچ و پیازچه را به مدت 10دقیقه تفت داده، سپس فیله مرغ را كه به شكل دلخواه درآورده به همراه بادمجان حلقهحلقه شده و گوجهفرنگی روی گریل گذاشته و به مدت 8 دقیقه تا زمانی كه خوب پخته شوند قرار داده، سپس این مواد را داخل نان قرار داده و پنیر رنده شده را روی آن میریزیم و به مدت 3 دقیقه در مایكروفر قرار داده تا پنیر روی مواد آب شود. حال با یك عصرانه راحت و مقوی طرف خواهیم شد كه آماده خوردن است. سرو این غذا هم باید با کارد و چنگال و با برشهای عرضی انجام بشود.
سیبزمینی شكمپر
به قول شاعر در اندرون من خسته دل ندانم کیست! اما این سیبزمینی پخته احتمالا خسته، محتویاتی دارد که شما از آن باخبرید. نکته مهم در پخت سیبزمینی، تنوری کردن آن و البته استفاده از پودرهایی است که به آن طعم بهتری میدهند.
مواد لازم:
ژامبون گوشت یا مرغ: 2برگ قطعهقطعه
فلفلدلمهای رنگی: 4 برش
سس مایونز: 2 قاشق مرباخوری
جعفری خردشده: 2 قاشق غذاخوری
هویج خردشده: یك عدد كوچك
ذرت دانه: 2 قاشق غذاخوری
سیبزمینی سایز بزرگ: یك عدد
نمك و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
ابتدا سیبزمینی را داخل فر گذاشته و در دمای 400درجه فارنهایت به مدت 20دقیقه پخته سپس سیبزمینی را از وسط نصف كرده و با قاشق گوشت آن را بگیرید.
مابقی مواد را با هم مخلوط كرده و به شكل سالاد درآورده و روی سیبزمینی نصف شده قرار داده و به دلخواه تزئین میكنیم.
این میانوعده بسیار راحت و در عین حال خوشمزه و قابل دسترس است كه میتواند در بعضی موارد جای شام را هم برای شما بگیرد. این نوع عصرانه در كشور همسایه تركیه بسیار در انواع و اقسام مختلف مشاهده میشود و این عصرانه توانایی عوض كردن مواد تشكیلدهنده بسیار دارد.
نکته: با گوشت چرخکرده هم میشودبه جای مخلوطی که روی سیبزمینی تنوری ما را گرفته است، میتوانید از مخلوطی شبیه به مایه ماکارونی هم استفاده کنید.
پیراشكی گوشت
این غذا مخصوص عاشقان طعم بادمجان است. كسانی كه علاقه زیادی به پنیر دارند میتوانند از پنیر ورقهای روی نان استفاده كرده و در گریل قرار داده تا روی آن پخش شود. مطمئنا ساندویچ خوشمزهای در انتظار شما خواهد بود.
مواد لازم:
آرد: 100 گرم
گوشت چرخكرده: 80 گرم
دانه ذرت: 40 گرم
جعفری خردشده: 30گرم
پنیر چدار: به مقدار دلخواه
فلفل دلمهای: 4برش
پیاز خردشده: یك عدد، كوچك
نمك و فلفل و ادویه: به مقدار دلخواه
روش تهیه:
ابتدا گوشت چرخكرده را در ماهیتابه ریخته و به همراه پیاز، فلفل و نمك تفت داده، بعد از 10 دقیقه فلفل دلمهای و جعفری را به آن اضافه كرده تا جایی كه رنگ مواد تغییر كند. خمیر پیراشكی را با وردنه (به شكل دلخواه) درست كرده و مواد تفت داده شده را داخل خمیر قرار داده و به مقدار لازم پنیر چدار به آن اضافه میكنیم. پیراشكیها را داخل فر به مدت 10 دقیقه قرار داده تا خمیر تغییر رنگ داده و سفت شود.
میتوانیم برای آنكه پیراشكی خوشرنگی داشته باشیم از تخممرغ بعد از قرار دادن در فر استفاده كنیم.
سالاد ماهی تن
سالاد تن، یک غذای راحت و در دسترس است که با هر مقدار مهارت در آشپزی می توانید آن را تهیه کنید. روش پیشنهادی ما اما مزه و طعم خاصی را به این خوردنی سالم میدهد.
مواد لازم:
تن ماهی: یك عدد
تخممرغ آبپزشده: 2عدد
پیاز خردشده: یك عدد
فلفل دلمهای: یك عدد، كوچك
سس مایونز: به اندازه دلخواه
پودر سالاد: 2 قاشق مرباخوری
جعفری خردشده: به اندازه دلخواه
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه: 2 قاشق مرباخوری
خیارشور: 4 عدد، بزرگ
نمك و فلفل: به مقدار لازم
روش تهیه:
بعد از آبپز كردن تخممرغها آن را رنده كرده و در داخل ظرف میریزیم سپس روغن تن ماهی را گرفته به آن اضافه میكنیم و خیارشور و باقی مواد را به آن اضافه كرده و در آخر سس مایونز را به آن میافزاییم. آن را به خوبی هم زده تا تمام مواد به خوبی پخش شود. در عرض كمتر از 20دقیقه ما میتوانیم یك سالاد خوشمزه با طعم رویایی داشته باشیم. از محاسن این سالاد این است كه میتوان به تنهایی و بدون نان خورد ولی در صورت تمایل میتوانید آن را با نان باگت نوشجان كنید.
نقل از :آشپزی ایده آل