کاهش سهم خشکبار ایران در بازارهای جهانی


صادرات سنتی خشکبار ایرانی و گسترش فعالیت‌های بازاریابی و تبلیغاتی کشورهای رقیب، سهم ایران را در بازارهای جهانی کاهش داده است که به تبع آن، درآمدهای ارزی ناشی از صادرات آن کاهش یافته است.

به گزارش لقمه، مسعود محمدیان - رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی - با اشاره به مرغوبیت وکیفیت بالای خشکبار تولیدی و فرآوری آن در این استان گفت: برای سامان‌بخشی به نحوه وضعیت تولید محصولات خشکباری و صادرات آن، همایش ملی خشکبار در اردیبهشت ماه جاری در تبریز برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه رشد و توسعه صادرات غیر نفتی مقوله‌ای است که در طول تاریخ بازرگانی خارجی ایران اهمیت آن با افت و خیزهای زیادی مواجه شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه منابع سرشار نفت ایران محدود و در آینده نه چندان دور به پایان می‌رسد باید از هم اکنون جایگزین‌های مناسب در نظر گرفت که در این میان محصولات خشکباری به عنوان یکی از اقلام صادراتی سنتی که قدمتی چندین ساله در عرصه صادرات ایران دارد، گامی مناسب تلقی می‌شود.

محمدیان اظهار کرد: با گسترش فعالیت‌های بازاریابی و تبلیغاتی کشورهای دیگر در زمینه خشکبار و تداوم صدور سنتی صادرات محصولات ایرانی، کاهش نسبی در سهم ایران از بازار خشکبار جهانی به وجود آمده است و به تبع آن، درآمدهای ارزی ناشی از آن و کاهش مشتریان خشکبار ایران به وقوع پیوسته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: هدف از بر پایی این همایش، شناخت عوامل مؤثر در بازاریابی خشکبار ایران با دستیابی به راه‌حل‌ها و اصول سیاست‌گذاری‌های مناسب جهت حضور فعال ایران در بازارهای جهانی و افزایش سهم ایران در این بازارها است.

وی گفت: کشورهایی که با رویکرد صادرات و بر اساس مطالعات بازار هدف تولید می‌کنند، توانسته‌اند گام‌های موثری در تحقق این امر بردارند لذا پیش از هر چیز اهمیت مطالعه بازار هدف، سلایق مصرف‌کنندگان و کیفیت و قیمت محصول می‌تواند عامل مهمی در رقابتی کردن محصولات صادراتی باشد.

محمدیان با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر با توجه به اهداف سند چشم‌انداز و برنامه‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی اهمیت صادرات محصولات کشاورزی ارتقاء قابل توجهی را شاهد بوده است، افزود: اعزام هیات‌های کارشناسی، برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های تولیدی بخش کشاورزی، یادداشت‌ها و تفاهم‌نامه‌های انجام شده باهیات‌های خارجی به ویژه کشورهای همجوار از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان برای ایجاد بستری مناسب در ورود پایدار به بازهای منطقه‌ای بشمار می‌آید.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان از نظر تولید محصولات باغی، رتبه پنجم کشوری را در میان سایر استان‌ها به خود اختصاص داده است، افزود: تبریز در تولید برخی محصولات کشاورزی مزیت نسبی در سطح کشور دارد چنانکه در تولید زردآلو رتبه نخست، سیب درختی و انگور رتبه دوم، بادام و گردو رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.

به گفته وی محصولات خشکبار اعم ازکشمش و میوه‌های خشک 53 درصد، محصولات دامی اعم از پوست، روده، پای مرغ 16 درصد، میوه‌های درختی 14 درصد، محصولات فرآوری شده و صنایع تبدیلی 15 درصد و شیلات 1.5 درصد صادرات این استان را طی سال گذشته تشکیل داده است.


نقل از :ایسنا

کد: 3591 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۰ فروردين بازدید: 4135 ساعت: 4:05 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت آجیل و خشکبار نسبت به سال گذشته+لیست آخرین قیمت ها ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۲ آذر
2 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
3 بازار آشفته ماهی در شب یلدا/ یلدا در پیچ و تاب گرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
4 افزایش ۲۵ درصدی قیمت آجیل در آستانه شب یلدا ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
5 ارزآوری خشکبار ۹ درصد بیشتر شد ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
6 تزیین جذاب هندوانه ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
7 سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود/انتقال بیماری هپاتیت و ایدز ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور
8 چرا ۷۰ درصد تخمه‌هایی که در ایران به فروش می‌رسد چینی است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور
9 صادرات سالانه بیش از 2 میلیارد دلار خشکبار ایرانی به بیش از 50 کشور جهان ۱۳۹۴ شنبه ۵ دي
10 میوه خشک گران‌ترین خوراکی‌ بازار آجیل و خشکباردر شب یلدا ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر
11 ارزان شدن آجیل و افزایش قیمت هندوانه، خرمالو و انار در آستانه شب یلدا ۱۳۹۴ جمعه ۲۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای سلامت قلب چقدر آجیل بخوریم؟ آجیل حاوی کالری بالایی است و افراط در مصرف آن موجب...

  تضمین سلامت زمستانی با این ۵ سبزی پایگاه خبری لقمه: برای این که با سرد شدن هوا هر وی...

  تندخویی با مصرف غذای سرخ شده یک متخصص تغذیه گفت: یکی از روش‌های تأمین آرامش روا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا فلفل‌ها برای سلامتی مفیدند فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین‌های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامین‌های موثر در تبدیل مواد غذایی به انرژی می‌باشند. فلفل دلمه‌ای همچنین گیاهی سرشار از فیبر، پروتئین و آهن می‌باشد.
می‌خواهید لاغر بمانید؛ این توصیه را جدی بگیرید تحقیقات نشان می دهند که خواندن برچسب مواد غذایی موجب پیشگیری از چاقی به ویژه در زنان می شود.
آویشن چاشنی معطر و ضدعفونی‌کننده گیاه آویشن کلکسیونی از خواص مفید برای سلامت بدن و حاوی انواعی از املاح معدنی و ویتامین‌ها است که برای تامین انرژی بدن و تقویت حس سلامتی سودمند هستند.
گیاهخواران بیشتر عمر می‌کنند! در شرایطی که بعضی از مردم حتی نمی توانند تصور یک روز غذای بدون گوشت را بکنند، بعضی دیگر مصرانه روی برنامه غذایی گیاهی خود تاکید می‌کنند و به عنوان گیاهخوار معتقدند به این ترتیب زندگی بهتر و البته سلامت‌تری را در پیش گرفته‌اند.