به گزارش لقمه، هلو میوه ای است كه ابتدا در چین بوده است و اكنون در سراسر دنیا یافت می شود. در اواخر بهار و در تابستان از جمله میوه های ثابت سبد میوه ی ایرانیان است. جالب اینجاست كه این میوه از ایران به روم باستان رفته و آنان هلو را " آلو فارسی " یا "prunus persica" می نامیدند . كمتر كسی از این میوه دوری می كند، پوست آن كه سرخی و زردی آمیخته ای دارد ظاهری هوس انگیز به آن بخشیده به طوری كه از آن میوه ای محبوب برای همگان ساخته است. گوشت آن تقریبا سفید و طعم كمی اسیدی دارد و معمولا شرین است. هلوهایی كه گوشت زرد دارند، معمولا شرینی بیشتر( دو برابر) و طعم اسیدی تری دارند. هلو غنی از ویتامین آ و پتاسیم است و با توجه به سایر مواد مغذی كه دارد، آن را برای سلامتی بسیار مفید و مناسب كرده است. هلو منبع خوبی از كاروتن ها، پتاسیم، فلاونوئیدها و قند طبیعی است. همچنین منبع غنی از لیكوپن، لوتئین نیز می باشد؛ لوتئین، رنگ دانه ای است كه رنگ قرمز، نارنجی و زرد به سبزیجات و میوه جات می دهد. این فیتوکمیكال ها، از بیماری های قلب و عروق، تحلیل عضلانی و سرطان جلوگیری می كنند. البته بعضی از افراد به هلو حساسیت دارند، پس باید در خوردن این میوه مراقب باشند. آن چه ما را به خوردن هلو تشویق می كند * مفید برای شادابی پوست * تسهیل حركات روده و برطرف كننده یبوست * به علت محتوای فراوان ویتامین آ و سایر آنتی اكسیدان ها، جلوگیری كننده از سرطان ها و اكسیدان های حاصل از آلودگی های محیطی خصوصا دود سیگار است. * به علت فیبر فراوان، ایجاد حس پُری كرده و برای كسانی كه برای كاهش وزن تلاش می كنند، مناسب است. از طرفی با توجه به فیبر فراوان آن، برای دیابتی ها و افرادی كه كلسترول بالایی دارند، مناسب است. * مقدار كمی مواد ادرار آور دارد و برای كاركرد كلیه ها مفید است. * مفید در بینایی به علت محتوای فراوان ویتامین آ و پیش ویتامین آن(بتا كاروتن) * فراوانی ویتامین ث، آن را در پیشگیری از ابتلا به عفونت و در درمان آن و همچنین در كاهش هموسیستئین در افرادی كه مشكلات قلبی دارند و هموسیستئین بالایی دارند، بسیار مفید ساخته است. * حاوی مواد آرامش بخش است و خوردن آن همراه كمی عسل به صورت پخته پیشنهاد می شود. به نظر می رسد در شرایط زیر مفید باشد: اسیدوز كم خونی آسم(به شرط عدم حساسیت) برونشیت یبوست پر فشاری خون سوء هاضمه هلو و ورزشکاران به طور كلی این میوه به علت فراوانی فیبر و آب و كربوهیدرات پیچیده ای كه دارد برای ورزشكاران بسیار مفید است چرا كه سوخت مناسب در كبد و ماهیچه ها و انرژی كافی را برای تمرینات طولانی و قدرتی تامین می كند. به طور متوسط ، بسته به شدت تمرینات و مدت آن، ورزشكاران تقریبا روزانه حداكثر به 9 گرم كربوهیدرات به ازای هر كیلو از وزن بدن شان احتیاج دارند كه معادل 60 تا 70 درصد از كل كالری روزانه شان است و هلو میوه ای است كه می تواند از موادی باشد كه در تامین این انرژی كارا و مفید باشد. مواد مغذی در هر 100 گرم هلوی خام با پوست
88.87
گرم
آب
39
كیلو كالری
انرژی
0.91
پروتئین
0.25
چربی كل
0.43
خاكستر
9.54
كربوهیدرات
1.5
فیبر
8.39
قند
1.95
گلوكز(دكستروز)
1.53
فروكتوز
0.00
لاكتوز
0.08
مالتوز
0.06
گالاكتوز
نشاسته
6
میلی گرم
كلسیم
آهن
9
منیزیم
20
فسفر
190
پتاسیم
0
سدیم
0.17
روی
0.068
مس
0.061
منگنز
0.1
میكروگرم
سلنیوم
6.6
ویتامین ث
0.024
ویتامین ب1
0.031
ویتامین ب2
0.806
ویتامین ب3
0.153
ویتامین ب5
0.025
ویتامین ب6
4
فولات
ویتامین ب12
326
واحد بین المللی
ویتامین آ
0.73
ویتامین ای
2.6
ویتامین كا
0.010
اسیدآمینه تریپتوفان
162
میكرو گرم
بتا كاروتن
67
كریپتوگزانتین
91
لیكوپن + گزانتین
بازگشت به صفحه نخست