به گزارش لقمه، این غذا هنگام افطار سر سفره اهالی خطه كرمان قرار می گیرد. مواد لازم :
نخود
یك لیوان
گوشت با استخوان
نیم كیلو
نمك، زرد چوبه و فلفل
به میزان لازم
كشك ساییده شده
به مقدار كافی
گندم شیر
دو لیوان
رشته آش
مقداری
سیر و نعنا داغ
به مقدار لازم
پیاز
یك عدد
طرز تهیه : گوشت و نخود را همراه پیاز، زردچوبه و فلفل بپزید. گوشت ها را له كرده سپس گندم شیر را اضافه كرده و پس از پخت آن مقداری كشك به آن بیفزایید. رشته آش را به دیگر مواد اضافه كنید و در آخر نعنا داغ و سیرداغ را درون قابلمه بریزید و صبر كنید تا كاملاً بپزد. طرز تهیه گندم شیر: ابتدا گندم ها را با آسیاب به صورت بلغور درآورید و به وسیله الك كردن آرد آن را كاملاً جدا كنید. پس از آن گندم ها را با شیر، سیاهدانه، زنجبیل، فلفل، زردچوبه، زیره و نمك بپزید و روی پارچه ای داخل قابلمه ریخته تا كاملاً خشك شود. گندم شیر بسیار مقوی است و در چند آش سنتی استان كرمان مورد استفاده قرار می گیرد.بازگشت به صفحه نخست