عرضه غذاهای بسته‌بندی فاقد مشخصات ممنوع!


معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت جزییات برنامه‌ بازرسی‌های بهداشتی از مدارس را تشریح کرد.

به گزارش لقمه، مهندس سیدرضا غلامی در گفت‌وگویی، کنترل عوامل محیطی در بحث بهداشت مدارس را جزو برنامه‌های اصلی و روتین وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: علاوه بر این موضوع، بحث بوفه مدارس نیز اهمیت بالایی برخوردار است.


وی در این باره ادامه داد: امسال نیز در دستورالعمل مربوطه به همکاران و بازرسان بهداشتی تاکید شده که بوفه مدارس را به صورت ویژه در نظر داشته باشند چرا که در برخی موارد هم مشاهده می‌شود و هم گزارش می‌شود که مواد غذایی فاقد ارزش تغذیه‌ای در بوفه مدارس عرضه می‌شود. از طرف دیگر متاسفانه این احساس وجود دارد که هنوز اهمیت بوفه مدارس به عنوان یک عامل تاثیرگذار برسلامت دانش‌آموزان، برای وزارت آموزش و پرورش جا نیفتاده است.


غلامی با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن جایگاهی خاص برای بوفه‌ها در مدارس، افزود: این درحالیست که گاها مشاهده می‌شود اتاقی نمور و دکه مانند را به این منظور در اختیار خدمتکار مدرسه و یا افرادی دیگر قرار می‌دهند و این امر بی‌تردید مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. هر چند این موارد به تمام مدارس مربوط نمی‌شود، اما حتی در تهران هم مدارسی از این قبیل وجود دارد. به همین دلیل امسال بیشترین نیرویمان را روی بحث بوفه مدارس خواهیم گذاشت.


وی همکاری وزارت آموزش و پرورش در بازرسی‌های بهداشتی از مدارس را بسیار مهم خواند و گفت: به دنبال بخشنامه‌ای که به این منظور به دانشگاه‌ها ارسال می‌کنیم رونوشتی نیز به اداره کل بهداشت آموزش و پرورش ارسال می‌شود تا همکاری‌های لازم را داشته باشند. در مجموع دستورالعمل مربوطه تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید ابلاغ خواهد شد.


معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل مربوط به بازرسی‌های بهداشتی از مدارس و بویژه بوفه‌ مدارس گفت: بر اساس این دستورالعمل داشتن کارت معاینه پزشکی یا کارت بهداشت برای افرادی که در بوفه مدارس کار می‌کنند (پاره‌ وقت یا تمام وقت) الزامی است. همچنین داشتن گواهینامه آموزش‌های بهداشتی برای افراد فعال در بوفه مدارس الزامی است؛ به طوری که این افراد باید دوره‌های آموزشی 36 تا 44 ساعته را گذرانده باشند.


وی در این باره ادامه داد: بر اساس دستورالعمل مذکور، عرضه هرنوع مواد غذایی بسته‌بندی فاقد مشخصات در بوفه مدارس ممنوع است. همچنین عرضه فست‌فودهایی که روغن یا موارد دیگر آن مناسب نیست، ضرورتا نباید صورت گیرد. در بوفه مدارس باید به سمت مواد غذایی حرکت شود که انرژی بیشتری را برای دانش‌آموزان تامین کند.


به گفته وی، رعایت بهداشت محیط در محل بوفه مدارس از نظر نور، تهویه و نظافت نیز جزو ضروریات در دستورالعمل مربوطه است.


معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره جدا کردن آبخوری‌ها از دستشویی‌ها در مدراس نیز گفت: ضرورتی به جداسازی نیست، اما اگر جدا شوند مناسب‌تر است.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5086 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۷ شهريور بازدید: 4290 ساعت: 8:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 موادغذایی مجاز و غیرمجاز در بوفه مدارس اعلام شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
2 چیپس‌های سرطان‌زا نخورید ۱۳۹۳ جمعه ۴ مهر
3 بوفه مدارس و اهمیت تغذیه دانش‌آموزان ۱۳۹۳ يکشنبه ۳۰ شهريور
4 درآمد 3.5میلیاردی رستوران‌گردان برج میلاد ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۵ دي
5 رواج فروش فست فود در مدارس ۱۳۹۲ سه شنبه ۷ آبان
6 6 پیشنهاد سالم برای زنگ تفریح ۱۳۹۲ جمعه ۵ مهر
7 توزیع غذای گرم و سالم در مدارس ابتدایی پایتخت از مهر ماه ۱۳۹۲ شنبه ۲۶ مرداد
8 طعم‌هایی كه امروزمان را خراب كرد ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۸ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۹ علت خون ریزی لثه را بشناسید افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خ...

  تقویت استخوان‌های بدن با این خوراکی‌ها سلامت، رشد واستحکام استخوان‌های بدن نیازمند املاح...

  قطره آهن باعث پوسیدگی دندان‌ها نمی‌شود ترکیبات قطره آهن کودکان به‌گونه‌ای‌ است که هنگام ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.
چرا فلفل‌ها برای سلامتی مفیدند فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین‌های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامین‌های موثر در تبدیل مواد غذایی به انرژی می‌باشند. فلفل دلمه‌ای همچنین گیاهی سرشار از فیبر، پروتئین و آهن می‌باشد.
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
آشنایی با میوه‌هایی که جوان‌كننده پوست و ضدپیری هستند با گذشت زمان، در اثر آلودگی‌های محیطی، نور آفتاب و استرس پوست به مرور شادابی و روشنی خود را از دست می‌دهد و پر از لك‌وچروک می‌شود. میوه‌ها و سبزی‌ها كه در هر فصل انواع مختلفی از آنها یافت می‌شود، ضدلك‌ها و ضدچروك‌های طبیعی‌اند كه خداوند خلق كرده است.