لقمه: ترکیب سس سفید به همراه سبزی ترخان و جعفری و قارچ مزه ای خوشمزه و جدید به مرغ و ماکارونی می دهد. در صورتی که ترخان تازه در دسترس نیست می توانید از ترخان خشک استفاده کنید.
مواد لازم برای 4 نفر
ماکارونی فرمی یا ساده 400 گرم
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
مرغ 4 عدد
پیاز 1 عدد، خرد شده
سیر 1 تا 2 حبه، ریز یا رنده شده
قارچ ورقه شده 200 گرم
آب مرغ 1 پیمانه
سس سفید رقیق 1 پیمانه
ترخان تازه خرد شده یک چهارم پیمانه (ترخان خشک 1 قاشق غذاخوری)
جعفری تازه خرد شده به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
برگ ترخان و جعفری برای تزئین
طرز تهیه
در ابتدا ماکارونی را در قابلمه آب در حال جوش که در آن کمی آبلیمو هم ریخته اید، پخته و آبکش کنید و کنار بگذارید.
روغن را در تابه ریخته و مرغ را که در اندازه های دلخواه تکه تکه کرده اید به روغن افزوده، روی حرارت متوسط برای 10 دقیقه یا بیشتر قرار دهید تا هر دو سمت مرغ ها طلایی شوند. حرارت را کم کنید و 10 دقیقه دیگر به مرغ ها زمان پخت دهید، سپس آنها را از تابه خارج کنید.
پیاز و سیر را در تابه ریخته و تفت دهید تا نرم شوند ولی رنگ آنها قهوه ای نشود. قارچ ها را به مخلوط پیاز افزوده و برای 2 دقیقه تفت دهید، سپس مرغ ها را همراه با آب مرغ افزوده و برای 10 دقیقه بپزید. سس سفید، سبزیجات، نمک و فلفل را به مخلوط افزوده و در صورت نیاز کمی آب مرغ دیگر اضافه کنید، اجازه دهید روی حرارت ملایم مرغ ها پخته و آب مرغ نسبتا غلیظ شود.
سپس ماکارونی را در ظرف کشیده و مرغ با کرم ترخان را روی ان ریخته و با جعفری و ترخان تازه تزئین کنید.