ساماندهی تولید محصولات کشاورزی سالم/استقبال مردم از فرآورده‌های ارگانیک


مدیرکل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید فرآورده‌های کشاورزی ارگانیک در حال ساماندهی است، گفت: اکنون برخی ادعا می‌کنند محصولاتی را تحت عنوان محصول سالم و ارگانیک تولید کرده‌اند که در میادین میوه و تره‌بار هم به علت اشتیاق مردم به این محصولات کشاورزی،‌ از این امر استقبال می‌کنند.

به گزارش لقمه، مهندس عباس مهدی‌زاده ‌با بیان اینکه متولی اصلی نظارت بر فرآورده‌های ارگانیک، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد هستند، توضیح داد: محصولاتی که به صورت ارگانیک کشت می‌شوند به مدت حداقل پنج سال نباید از سموم استفاده کنند. سازمان ملی استاندارد ایران با همکاری آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت عدم وجود سم یا کود شیمیایی را در این فرآورده‌ها کنترل می‌کند.

وی افزود: پس از ورود محصولات کشاورزی خام به کارخانه‌های تولید و بسته‌بندی مواد غذایی و بر حسب تایید سازمان ملی استاندارد ایران مبنی بر اینکه محصولات معرفی شده، ‌ارگانیک هستند سازمان غذا و دارو اجازه افزودن عنوان "فرآورده ارگانیک" را بر روی محصول صادر می‌کند.

مدیر کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ‌ادامه داد: تولید فرآورده‌های کشاورزی ارگانیک در حال ساماندهی است. احتمالا جلسات مشترکی برای ساماندهی این محصولات تشکیل خواهد شد. اکنون برخی ادعا می‌کنند محصولاتی را تحت عنوان محصول سالم و ارگانیک تولید کرده‌اند که در میادین میوه و تره بار هم به علت اشتیاق مردم به این محصولات کشاورزی،‌ از این امر استقبال می‌کنند.

مهدی‌زاده با بیان اینکه در میادین میوه و تره بار، محصولات اغلب به صورت فله‌ای عرضه می‌شود،‌ گفت: در حال حاضر در برخی مزارع، تعدادی از مهندسین کشاورزی به عنوان ناظر این محصولات کشاورزی،‌ تاییدیه صادر می‌کنند و برچسب‌های کنترل این محصولات هم بر روی آن‌ها نصب می‌شود. در واقع " نظارت بر حسن تولید محصولات کشاورزی در هر سه مرحله کاشت، داشت و برداشت توسط ناظران فنی"، جزو تکالیف قانونی برنامه پنجم توسعه و برعهده وزارت جهاد کشاورزی است.

وی افزود: همچنین از نظر قانونی مسئولیت نظارت بر تولید و سلامت محصولات خام دامی نظیر تخم مرغ،‌ گوشت،‌ ماهی و شیرخام نیز بر عهده سازمان دامپزشکی است. اما زمانی که محصول خام وارد کارخانه‌های تولید مواد خوراکی شده و فراوری و بسته بندی می‌شوند، سازمان غذا و دارو بر آن نظارت می‌کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5160 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۴ شهريور بازدید: 2740 ساعت: 10:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
2 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 ۲۰ هزار میلیارد تومان به حساب گندم‌کاران واریز شد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
5 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
6 نقشه جامع کاربری اراضی کشاورزی در حال تهیه و تدوین است ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
7 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
9 نماینده جدید فائو در ایران منصوب شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۵ خرداد
10 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
11 جشن صیانت از گواهی بین المللی شهر سالم، تعهدی دوباره برای تجلی نام جهانشهر مراغه ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۵ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دانش آموزان مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنند سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض پایگاه خبری لقمه: قرار دادن خرفه در رژیم غذایی کود...

  حبوبات، یک غذای کربوهیدرات دار خوب حبوبات همواره جزء مواد غذایی‌ای دسته بندی می شوند ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت