ساماندهی تولید محصولات کشاورزی سالم/استقبال مردم از فرآورده‌های ارگانیک


مدیرکل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید فرآورده‌های کشاورزی ارگانیک در حال ساماندهی است، گفت: اکنون برخی ادعا می‌کنند محصولاتی را تحت عنوان محصول سالم و ارگانیک تولید کرده‌اند که در میادین میوه و تره‌بار هم به علت اشتیاق مردم به این محصولات کشاورزی،‌ از این امر استقبال می‌کنند.

به گزارش لقمه، مهندس عباس مهدی‌زاده ‌با بیان اینکه متولی اصلی نظارت بر فرآورده‌های ارگانیک، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد هستند، توضیح داد: محصولاتی که به صورت ارگانیک کشت می‌شوند به مدت حداقل پنج سال نباید از سموم استفاده کنند. سازمان ملی استاندارد ایران با همکاری آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت عدم وجود سم یا کود شیمیایی را در این فرآورده‌ها کنترل می‌کند.

وی افزود: پس از ورود محصولات کشاورزی خام به کارخانه‌های تولید و بسته‌بندی مواد غذایی و بر حسب تایید سازمان ملی استاندارد ایران مبنی بر اینکه محصولات معرفی شده، ‌ارگانیک هستند سازمان غذا و دارو اجازه افزودن عنوان "فرآورده ارگانیک" را بر روی محصول صادر می‌کند.

مدیر کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ‌ادامه داد: تولید فرآورده‌های کشاورزی ارگانیک در حال ساماندهی است. احتمالا جلسات مشترکی برای ساماندهی این محصولات تشکیل خواهد شد. اکنون برخی ادعا می‌کنند محصولاتی را تحت عنوان محصول سالم و ارگانیک تولید کرده‌اند که در میادین میوه و تره بار هم به علت اشتیاق مردم به این محصولات کشاورزی،‌ از این امر استقبال می‌کنند.

مهدی‌زاده با بیان اینکه در میادین میوه و تره بار، محصولات اغلب به صورت فله‌ای عرضه می‌شود،‌ گفت: در حال حاضر در برخی مزارع، تعدادی از مهندسین کشاورزی به عنوان ناظر این محصولات کشاورزی،‌ تاییدیه صادر می‌کنند و برچسب‌های کنترل این محصولات هم بر روی آن‌ها نصب می‌شود. در واقع " نظارت بر حسن تولید محصولات کشاورزی در هر سه مرحله کاشت، داشت و برداشت توسط ناظران فنی"، جزو تکالیف قانونی برنامه پنجم توسعه و برعهده وزارت جهاد کشاورزی است.

وی افزود: همچنین از نظر قانونی مسئولیت نظارت بر تولید و سلامت محصولات خام دامی نظیر تخم مرغ،‌ گوشت،‌ ماهی و شیرخام نیز بر عهده سازمان دامپزشکی است. اما زمانی که محصول خام وارد کارخانه‌های تولید مواد خوراکی شده و فراوری و بسته بندی می‌شوند، سازمان غذا و دارو بر آن نظارت می‌کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5160 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۴ شهريور بازدید: 2494 ساعت: 10:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
4 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
5 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
6 «اندیشگاه شهر سالم» ایده‌ای که قابلیت طرح جهانی دارد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
7 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
8 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
9 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
10 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
11 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روغن‌ زیتون را حرارت ندهید کارشناسان تغذیه در چند مطالعه مختلف تاکید کردند که...

  با تغذیه برندگان جایزه نوبل آشنا شوید چندی پیش دانشمندان انگلیسی تصمیم گرفتند این راز بز...

  علائم و نشانه های سکته مغزی ناقص از زبان محققان پایگاه خبری لقمه: سکته مغزی نه تنها برای فردی که س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت