ساماندهی تولید محصولات کشاورزی سالم/استقبال مردم از فرآورده‌های ارگانیک


مدیرکل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید فرآورده‌های کشاورزی ارگانیک در حال ساماندهی است، گفت: اکنون برخی ادعا می‌کنند محصولاتی را تحت عنوان محصول سالم و ارگانیک تولید کرده‌اند که در میادین میوه و تره‌بار هم به علت اشتیاق مردم به این محصولات کشاورزی،‌ از این امر استقبال می‌کنند.

به گزارش لقمه، مهندس عباس مهدی‌زاده ‌با بیان اینکه متولی اصلی نظارت بر فرآورده‌های ارگانیک، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد هستند، توضیح داد: محصولاتی که به صورت ارگانیک کشت می‌شوند به مدت حداقل پنج سال نباید از سموم استفاده کنند. سازمان ملی استاندارد ایران با همکاری آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت عدم وجود سم یا کود شیمیایی را در این فرآورده‌ها کنترل می‌کند.

وی افزود: پس از ورود محصولات کشاورزی خام به کارخانه‌های تولید و بسته‌بندی مواد غذایی و بر حسب تایید سازمان ملی استاندارد ایران مبنی بر اینکه محصولات معرفی شده، ‌ارگانیک هستند سازمان غذا و دارو اجازه افزودن عنوان "فرآورده ارگانیک" را بر روی محصول صادر می‌کند.

مدیر کل نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ‌ادامه داد: تولید فرآورده‌های کشاورزی ارگانیک در حال ساماندهی است. احتمالا جلسات مشترکی برای ساماندهی این محصولات تشکیل خواهد شد. اکنون برخی ادعا می‌کنند محصولاتی را تحت عنوان محصول سالم و ارگانیک تولید کرده‌اند که در میادین میوه و تره بار هم به علت اشتیاق مردم به این محصولات کشاورزی،‌ از این امر استقبال می‌کنند.

مهدی‌زاده با بیان اینکه در میادین میوه و تره بار، محصولات اغلب به صورت فله‌ای عرضه می‌شود،‌ گفت: در حال حاضر در برخی مزارع، تعدادی از مهندسین کشاورزی به عنوان ناظر این محصولات کشاورزی،‌ تاییدیه صادر می‌کنند و برچسب‌های کنترل این محصولات هم بر روی آن‌ها نصب می‌شود. در واقع " نظارت بر حسن تولید محصولات کشاورزی در هر سه مرحله کاشت، داشت و برداشت توسط ناظران فنی"، جزو تکالیف قانونی برنامه پنجم توسعه و برعهده وزارت جهاد کشاورزی است.

وی افزود: همچنین از نظر قانونی مسئولیت نظارت بر تولید و سلامت محصولات خام دامی نظیر تخم مرغ،‌ گوشت،‌ ماهی و شیرخام نیز بر عهده سازمان دامپزشکی است. اما زمانی که محصول خام وارد کارخانه‌های تولید مواد خوراکی شده و فراوری و بسته بندی می‌شوند، سازمان غذا و دارو بر آن نظارت می‌کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5160 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۴ شهريور بازدید: 2642 ساعت: 10:29 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام داروها به کبد افراد آسیب می زنند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
2 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف «ملاتونین» ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
4 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 واریز یارانه یلدایی صحت ندارد ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
7 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
8 جهان شهر مراغه به شبکه جهانی شهرهای سالم پیوست ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
9 از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
10 ماجرای مسمومیت سه کودک با خوردن ماکارونی آلوده/ اطلاعیه سازمان ملی استاندارد درباره ماکارونی ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
11 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  افزایش آمار بیماران کلیوی در کشور شیوع نارسایی‌ کلیه از دیابت بیشتر است و ممکن است ک...

  رژیم‌هایی که باعث ریزش موها می‌شوند موها برای رشد به مواد مغذی و ویتامین‌ها نیاز دارند...

  بهترین شیوه پخت غذا آن چه خانم های خانه دار باید به آن توجه کنند این ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت