افزایش آفت مگس زیتون در باغ‌های کشور


معاون سازمان حفظ نباتات کشور گفت:‌ امسال برخلاف دیگر سال‌های آور زیتون، جمعیت مگس زیتون به دلیل شرایط خاص جوی افزایش یافته که در صورت مدیریت صحیح این آفت، می‌توان خسارت آن را تا کمتر از یک درصد کاهش داد.

به گزارش لقمه، محمدجواد سروش اظهار کرد: مگس زیتون یک آفت همگانی در سه استان قزوین، گیلان و زنجان و آفتی قرنطینه‌ای در مابقی استان‌های کشور است؛ به گونه‌ای که در این سه استان باید کشاورزان به مبارزه با این آفت بپردازند و در دیگر استان‌ها به دلیل همگانی نشدن، دولت و سازمان حفظ نباتات موظف مبارزه با این آفت است.

وی افزود:‌ آفت مگس زیتون می‌تواند 70 تا 80 درصد به باغ‌ها و این میوه آسیب بزند اما در صورت مدیریت و مبارزه صحیح با این آفت، می‌توان خسارات ناشی از این آفت را تا کمتر از یک درصد کاهش داد.

معاون مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: علیرغم همگانی شدن مگس زیتون در سه استان گیلان، قزوین و زنجان سازمان حفظ نباتات با کمک‌های فنی، آموزشی و ترویجی به باغداران برای مبارزه با این آفت کمک می‌کند. همچنین سازمان حفظ نباتات سالانه 12 میلیارد تومان برای مبارزه بیولوژیک و غیر شیمیایی سرمایه‌گذاری می‌کند؛ به گونه‌ای که ضمن خرید تجهیزات و پروتئین‌های جلب کننده این مگس آن را در اختیار باغداران قرار می‌دهد.

سروش تاکید کرد: مگس زیتون در باغ‌های صنعتی که مدیریت صحیح تولید و مبارزه مناسب و به موقع وجود دارد هیچ مشکلی ایجاد نکرده است اما باغ‌هایی که رها شده‌اند یا باغداران به آن‌ها رسیدگی نمی‌کنند از وجود این آفت رنج می‌برند.

پیش از این نادر جلالت، عضو شورای ملی زیتون از شیوع آفت مگس زیتون در باغ‌های کشور ابراز نگرانی کرده بود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5193 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۳۰ شهريور بازدید: 2733 ساعت: 2:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شب آفتابی برنامه ای برای واکاوی چالش های کسب و کار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
2 اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
3 تلاش عاجل سازمان ملل به منظور بازگشایی بنادر اوکراین برای عبور غلات ۱۴۰۱ جمعه ۱۳ خرداد
4 تولید خوراک دام به روش هیدروپونیک نیاز به زمین بزرگ ندارد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
5 کشت ۱۵۰ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد
6 حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
7 برداشت آفتابگردان ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
8 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 زعفران کاذب هشتمین رتبه جدول واردات کشور ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
10 برنج و ذرت در صدر اقلام وارداتی قرار گرفتند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
11 محلول پاشی 120 هکتار از رویشگاههای شمشادی مازندران ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  صبح و ظهر و شب امتحان چه بخوریم؟ سال‌ها پیش، وقتی ما مثل خیلی از خواننده‌های این صف...

  آهن موجود در گوشت قرمز سرطانزاست دانشمندان معتقدند سطح بالای آهن موجود در گوشت قرمز...

  عواقب تغذیه نامناسب در دوران بارداری لازم است به مادران آگاهی داده شود که در دوران بارد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا در میانسالی دچار افزایش وزن می شویم؟ افزایش وزن در دوران میانسالی یک مشکل مرسوم و مبتلا، به ویژه در جامعه ی شهری است. بسیاری از افراد به موازات افزایش سن، وزن شان نیز افزایش می یابد و در نهایت ممکن است در حوالی 40 سالگی دچار چاقی و اضافه وزن گردند.
جوش شیرین ویتامین های غذا را نابود می کند فرزانه صادقی قطب آبادی متخصص تغذیه درباره نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشترین آسیب را می‌بینند.
برای سوزاندن کالری یک قوطی نوشابه چقدر باید بدویم؟ محققان آمریکایی می گویند: برای سوزاندن کالری یک قوطی نوشابه باید چهار مایل (6.437 کیلومتر) دوید.
کنترل تغذیه نوجوانان نوجوانی دوره‌ رشد است. برای همین تغذیه در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است. بدن نوجوانان برای رشد کافی نباید با کمبود مواجه شود. اما در این سن تقریباً همه چیز پیچیده می‌شود حتی تغذیه.