آیا ظروف یکبار مصرف گیاهی خوراکی هستند؟


در حال حاضر در دنیا ضایعات ظروف یکبار مصرف گیاهی را آسیاب کرده و برای خوراک دام استفاده می کنند اما...

لقمه: امیدرضا هاشمی، بنیانگذار فرمول ظروف یکبار مصرف گیاهی در خصوص استفاده از این ظروف گفت: ظروف بسته بندی یا یکبار مصرف با ایده کاهش آلودگی ها و افزایش بهداشت عمومی وارد دنیای مصرف در تمام کشور ها شد. به این دلیل که شستشوی ظروف به درستی انجام نمی شد استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی آغاز شد.

هاشمی افزود: در دهه 90 و آغاز سال 2000 ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از دو جنبه زیست محیطی و بهداشتی معضلات جدیدی را ایجاد کرد و با توسعه زندگی های ماشینی در جوامع توسعه یافته و در حال توسعه استفاده از این ظروف رشد سریعی یافت اما چون این ظروف از مواد نفتی تولید می شود، ضایعات آن معضلات زیادی را برای محیط زیست ایجاد کرد.

بنیانگذار فرمول ظروف یکبار مصرف گیاهی در ایران اظهار داشت: این ظروف یکبار مصرف پلاستیکی وقتی در داخل خاک دفن می شوند، بین 300 تا 500 سال ماندگاری دارند. کسانی که سالها در معرض استفاده از این ظروف بوده اند، مواد مضر در بافت چربی آنها که حافظ سیستم ایمنی بدن است تجمع یافته و مشکلات عدیده ای را از جمله انواع سرطان ها به وجود آورده است.

هاشمی در ادامه گفت: امروزه انجمن بین المللی سرطان در دنیا استفاده از مواد پلی استایرن، رده سه سرطانزایی را به رده دو سرطانزایی انتقال داده اند. پس از آن به فکر جایگزین کردن این مواد افتادند و از منابع طبیعی مثل ذرت، سیب زمینی، گندم پلیمرهای طبیعی استفاده کردند که اولین بار در آمریکا و پس از آن سه کشور دیگر اروپایی اقدام به جایگزینی آن کردند.

وی افزود: در سال 1384 ایران اولین کشوری بود که پلیمرهای گیاهی را سنتز کرد و به تولید انبوه صنعتی رساند.

هاشمی در خصوص ظروف گیاهی گفت: این ظروف از نظر جنسی با پلاستیک قابل تشخیص است، به مواد سلولزی شباهت دارد و بوی ملایم ذرت از آن استشمام می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: ظروف یکبار مصرف محدودیت دمایی دارد، همچنان که وزارت بهداشت و درمان کاربرد ظروف پلاستیکی را برای کاربردهای حرارتی و دمایی ممنوع کرده است و توصیه کرده، مواد غذایی و نوشیدنی های با دمای بالای ۶۵ درجه سانتی گراد را در آن قرار ندهند و همچنین به دلیل تغییر شکل دادن در مایکروفر هم نباید استفاده شود.

هاشمی در خصوص فواید ظروف یکبار مصرف گیاهی گفت: ظروف گیاهی پایه طبیعی دارند و هیچ مشکلی در مقابل حرارت، نور آفتاب و یخ زدگی ندارند.

وی در پایان درباره خوردن این ظروف گفت: در حال حاضر در دنیا ضایعات ظروف یکبار مصرف گیاهی را آسیاب کرده و برای خوراک دام استفاده می کنند اما خود این ظروف کاربردهای بسته بندی دارند.


نقل از :ایصدا

کد: 530 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ شنبه ۱۹ آذر بازدید: 6311 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
2 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 رعایت بهداشت را در مواقع بحران فراموش نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
5 آیا آب قند برای نوزاد ضرر دارد؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱ خرداد
6 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
7 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
8 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
9 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
10 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
11 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سه ماده خوراکی محرک قوای جنسی علاوه بر استرس، فشارهای روحی و درگیری های ذهنی، نو...

  چرا باید هر میوه را در فصل خودش خورد؟ پایگاه خبری لقمه: کارشناسان تغذیه بر این باورند ک...

  آیا کنترل «دیابت نوع یک» با رژیم‌غذایی ممکن است؟ پزشکان آمریکایی در یک مطالعه جدید دریافتند که مواد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اقدامات متنوعی که شهرداری در حمایت از رستوران‌داران می‌تواند انجام دهد پایگاه خبری لقمه: شهرداری تهران می‌تواند در حمایت از رستوران‌داران اقدامات متنوعی را انجام دهد. البته، برنامه‌ها و اقدامات وابسته به سیاست‌ها و اولویت‌های هر شهرداری خاصی هستند و ممکن است در هر شهر و شرایط متفاوت باشند.
چگونه نمک کمتری مصرف کنیم؟ به جای این که ماشین وار نمکدان را داخل غذایتان خالی کنید از سبزیجات معطر یا ادویه‌ها استفاده کنید.
شغل‌های چاق کننده را بشناسید محققان در جدیدترین مطالعات خود فهرست مشاغلی را منتشر کرده اند که افراد را دچار اضافه وزن می کند، از سوی دیگر عواملی که موجب این چاقی می شود نیز معرفی شده اند.
نکات مهم در ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی زلزله‌زده یک کارشناس تغذیه گفت: با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.