احتمال افزایش 30 درصدی قیمت شیرخام


مشاور انجمن صنایع لبنی با هشدار نسبت به احتمال افزایش 30 درصدی قیمت شیرخام گفت: اگر دولت حمایت نکند، به دلیل حذف تخصیص ارز مرجع به واردات نهاده‌های دامی قیمت شیرخام ممکن است افزایش قابل ملاحظه‌ای یابد.

به گزارش لقمه، حسین چمنی، با اشاره به اینکه امروز در عرصه سیاست گذاری‌های اقتصادی شاهدیم مسیری در جهت عکس منافع ملی دنبال می‌شود، گفت: افزایش قیمت شیرخام باعث افزایش دوباره قیمت محصولات لبنی و کاهش سرانه مصرف لبنیات در کشور خواهد شد که این در نهایت به سلامتی مردم لطمه می‌زند.

وی افزود: ظاهرا اقتصاددانی که بر اجرای این طرح اصرار دارند با علم به اینکه افزایش قیمت شیرخام و فراورده‌های لبنی باعث کاهش بیشتر مصرف و خرید مردم خواهد شد، مشکل عدم خرید شیرخام را پیش‌بینی کرده و با آزاد کردن صادرات شیرخشک پیشاپیش به استقبال حل این مشکل رفته‌اند.

مشاور انجمن صنایع لبنی گفت:‌ در این بین باید این سوال کلیدی را مطرح کنیم که تکلیف مردم با بیماری‌های ناشی از کمبود کلسیم و هزینه‌های سنگین ناشی از درمان این بیماری‌ها چه می‌شود؟ شاید با حذف ارز مرجع واردات نهاده‌های دامی بخشی از بار مالی از دوش دولت برداشته شود اما هزینه‌های سنگین درمانی دوباره به جامعه و کشور تحمیل می‌شود.

وی عنوان کرد: آمارهای 90 درصدی کمبود کلسیم در کشور، شیوع پوکی استخوان در حداقل 30 درصد از زنان زیر 50 سال کشور، در معرض شکستگی استخوان قرار داشتن دو میلیون خانم ایرانی، ورود دانش آموزان به مدرسه با 5.7 دندان پوسیده، مرگ ومیر 20 درصدی کسانی که دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شوند، زمینگیر شدن 50 درصد از همین افراد، وجود حداقل 150 میلیون دندان پوسیده در دهان مردم، از دست رفتن 36 هزار سال عمر مفید سالانه به خاطر عارضه پوکی استخوان بخشی از اطلاعاتی هستند که توسط دستگاه‌های مرتبط دولتی و سازمان‌های مردم نهاد تهیه واز طریق رسانه‌ها در اختیار همگان قرار گرفته‌اند.

وی تاکید کرد:‌ همه این مشکلات به دلیل فقدان حضور کافی شیر در سبد غذایی مردم و به سبب دریافت نشدن کافی کلسیم اتفاق افتاده است. از سوی دیگر یافته‌های علمی می‌گویند میزان نیاز روزانه انسان به کلسیم آنقدر بالاست که از هیچ منبع دیگری جز شیر و فراورده‌های شیری قابل تامین نیست.

مشاور انجمن صنایع لبنی افزود: وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی اعلام کرده است که هر ایرانی حداقل دو دندان پوسیده دارد. یعنی 150 میلیون دندان پوسیده در دهان مردم جا خوش کرده است. هزینه‌های پروتز، ارتودنسی و ایمپلنت را وارد این محاسبه نمی‌کنیم. اگر برای ترمیم هر دندان فقط 200 هزار تومان هزینه شود، هزینه‌ای بالغ بر 30 هزار میلیارد تومان را به اقتصاد کشور و خانوار تحمیل می‌کند. با این رقم چه تعداد فرصت شغلی در بخش کشاورزی یا صنعت در کشور می‌توان ایجاد کرد؟



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5326 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۴ مهر بازدید: 2236 ساعت: 11:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایران رکورددار صادرات پسته در جهان شد؛ اروپا محدودیت‌ها را برداشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۷ مهر
2 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
3 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
4 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
5 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
6 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
7 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
8 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
9 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
10 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
11 اعزام ارزیابان بیمه به بندر رجایی/ محوطه بندری دارای پوشش اتکایی مناسب است ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، م...

  ۶ علامت چرب شدن کبد پایگاه خبری لقمه: کبد چرب محصول زندگی بی‌تحرک و تغ...

  آب کرفس از فشارخون بالا پیشگیری می‌کند کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای کنسروی تا چند روز قابل مصرفند؟ غذاهای کنسروی که خیلی از جوانان علاقه زیادی به آن دارند، می تواند مضر باشد. با باز کردن در قوطی، محتویات آن در معرض آلودگی های بیرون قرار می گیرد.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
افزایش میل و قدرت جنسی با مصرف این سبزی نشستن در جوشانده شنبلیله، جهت درمان ورم، چسبندگی و ترشحات رحمی، نرم‌كردن رحم سفت و ورم‌های سفت آن، بازكردن دهانه رحم و تسهیل زایمان و دفع جفت، مفید است. همچنین شنبلیله سبب افزایش میل و قدرت جنسی می‌شود.
تشخیص علت کمبود وزن، اولین قدم برای درمان لاغری یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه‌ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.