جوش شیرین ویتامین موجود در مواد غذایی را غیرفعال می‌کند


مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین E و ویتامین C تا حد زیادی اثرات مخرب آلودگی هوا را خنثی می‌کند به شرط آنکه در برابر نور و حرارت زیاد قرار نگیرد و به صورت خام و تازه مصرف شوند و مواد قلیایی مانند جوش شیرین به آن اضافه نشود.

به گزارش لقمه، فرزانه صادقی قطب آبادی در مورد نقش تغذیه در پیشگیری از مواد مخرب و آلوده کننده هوا اظهار داشت: مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی از جمله مواد آلاینده هوا هستندکه به گروه‌های در معرض خطر مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی بیشترین آسیب را می‌بینند.

وی با بیان اینکه علاوه بر رعایت نکاتی مانند استفاده از ماسک یا خودداری از حضور در محیط ‌های آلوده می‌توان از مواد غذایی مفید بهره برد افزود: آلاینده‌های موجود در هوا با حمله به سلول‌های بدن عوارض نامطلوبی را به جا می‌گذارند چرا که در حالت عادی سیستم دفاعی بدن سلولها را از تمام آسیب‌های بیرونی محافظت می‌کند. اما عوامل مخرب محیطی مثل اشعه ماوراء بنفش، الکل و آلودگی‌های محیط سبب می‌شوند بدن نتواند مبارزه کند در نتیجه ساختمان و عمل سلول‌های بدن توسط مخرب‌هایی نظیر رادیکال‌های آزاد تخریب می‌شود.

این کارشناس تغذیه مصرف آنتی اکسیدان‌ها را عاملی برای خنثی کردن عملکرد رادیکال‌های آزاد عنوان کرد و گفت: مصرف بیشتر آنتی اکسیدان‌ها زمینه‌ای را فراهم می‌کنند که بدن به راحتی رادیکال‌های آزاد مضر را از بین ببرد و مانع از تخریب سلول‌های حیاتی بدن شود.

وی در پاسخ به اینکه چه نوع مواد غذایی بیشتر حاوی آنتی اکسیدان‌ها هستند گفت: مواد غذایی حاوی ویتامین E و ویتامین C آنتی اکسیدان دارند که معمولا روغن‌هایی مانند روغن سویا، روغن آفتابگردان، جوانه گندم و سایر روغن‌های گیاهی، روغن ماهی، روغن زیتون و انواع مغزها منبع خوب ویتامین E هستند ولی نباید بیش از نیاز مصرف شوند زیرا در صورت مصرف بیش از حد نیاز با تولید انرژی می‌توانند منجر به اضافه وزن یا چاقی می‌شوند.

صادقی قطب آبادی مصرف غذاهای حاوی ویتامین C را به دلیل وجود آنتی اکسیدان در افزایش مقاومت به عفونت‌ها و افزایش جذب آهن ضروری دانست و خاطرنشان کرد: سبزی‌ها و میوهای تازه سرشار از ویتامین C هستند ولی متاسفانه این ویتامین نسبت به نسبت به حرارت، نور و محیط قلیایی بسیار حساس و ساختار آن به راحتی تخریب می شود تا حدی اگر به غذایی جوش شیرین اضافه کنیم ویتامین موجود در آن غیرفعال می‌شود.

وی گفت: به افراد توصیه می‌کنیم تا برای تامین ویتامین C و افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها و آلودگی‌ها از مرکبات، فلفل سبز،کلم بروکلی ، گل کلم، کلم برگ ،گوجه فرنگی، سبزی خوردن)، اسفناج، کیوی ، طالبی، توت فرنگی و سیب زمینی در وعده های غذایی روزانه بگنجانند و ترجیحا آن را به صورت خام و تازه مصرف کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5754 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر بازدید: 1847 ساعت: 5:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص عناب/بهترین روش مصرف عناب چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
2 توصیه های طب سنتی برای فصل بهار ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۷ فروردين
3 ۶ ترفند ارزان برای سفید شدن دندان‌ها ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
4 باید ها و نباید های دمنوش ها ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۴ اسفند
5 شش ماده طبیعی برای مقابله با جرم دندان ۱۳۹۶ شنبه ۷ بهمن
6 روش های موثر خانگی در درمان جوش‌های پوستی آبله مرغان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
7 درمان خانگی جای جوش و لک های قهوای پوست ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
8 آب ماست به جای شیر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
9 این نوشیدنى طبیعى سموم بدنتان را دفع و صورتتان زیبا مى کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ شهريور
10 مصرف شکلات باعث بروز آکنه می شود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد
11 ماهی بخارپز سالم است یا آب پز؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با دندان درد در ایام تعطیل چه کنیم؟ یکی از مشکلاتی که گاهی در ایام تعطیل برای برخی از ...

  پزشکان درباره زیاده روی کودکان در مصرف ماهی تن هشدار دادند پزشکان بر اساس تحقیقات خود درباره زیاده روی کودکان...

  ۴۴ درصد مرگ و میرهای افراد با تغذیه ناسالم مرتبط است پایگاه خبری لقمه: پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فلفل سیاه تند اما درمانگر بدون شک فلفل سیاه ادویه مورد علاقه همه نیست؛ اما افرادی از این ادویه استفاده می‌کنند و به آن علاقه دارند معتقدند که این ادویه بسیار دوست داشتنی است.
نشانه‌‌ های بیماری وبا چیست؟ وبا، یکی از بیماری‌های اسهالی است. بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود. وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است یا گاهی بوی ماهی می‌دهد. اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند. نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.
تخم‌مرغ را قبل از نگهداری در یخچال نشوئید یک کارشناس تغذیه گفت: شستن پوسته تخم مرغ از آنجا که باعث باز شدن منافذ آن شده و احتمال انتقال آلودگی را به درون تخم مرغ افزایش می دهد مناسب نیست و باید هنگام مصرف شسته شود.
8 تا از بدترین عادت‌های غذایی هیچ کس بی عیب و نقص نیست و تقریباً هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند اصول تغذیه‌ی سالم را مو به مو رعایت می‌کند حتی خود متخصصان تغذیه.