دستور تهیه عـدس ‌پلو قـالبی


در گذشته عدس‌پلو نذری (یا هر غذای نذری) را روی آتش (هیزم) طبخ می‌كردند و چه خوشمزه بود. ممكن است در این زمان امكانات لازم در بعضی مناطق وجود نداشته باشد تا غذا را روی آتش بپزند و ما می‌توانیم برای نزدیك شدن به طعم غذای نذری گذشته، نیمی از برنج را برنج دودی بریزیم. هر دو برنج را با هم شسته، بخیسانید و طبق دستور دم كنید.


مـواد لازم برای شـش الی هفت نفر

برنج: چهار پیمانه

عدس: یك و نیم الی دو پیمانه

نمك: به میزان لازم

روغن: نصف پیمانه

دارچین: نصف قاشق مرباخوری

زعفران دم‌كرده: چهار قاشق سوپخوری

پیاز: یك عدد

گوشت چرخ‌كرده: 500 گرم

كره: 100 گرم

خرما: 400 گرم

گردو: یك پیمانه

رب گوجه‌فرنگی و فلفل سیاه: به میزان لازم 



طرز تهیه

برنج را از دو ساعت قبل كاملا شسته و با آب گرم و چهار قاشق نمك خیس می‌كنیم. عدس را شسته و با دو قاشق سوپخوری روغن روی حرارت ملایم به مدت سه دقیقه تفت می‌دهیم، سپس به ‌آن آب گرم افزوده، روی حرارت گذاشته تا بپزد و آب عدس كاملا جذب آن شود. آب را به جوش آورده، یك قاشق سوپخوری روغن مایع به آن می‌افزاییم. برنج را در صافی ریخته و به آب جوش اضافه می‌كنیم.

در این فاصله كف روی برنج را جمع نموده و اجازه می‌دهیم تا برنج پخته شود. برنج را آبكش كرده، كف قابلمه كمی روغن و آب ریخته، ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی را در قابلمه گذاشته، برنج و عدس را لایه لایه ریخته، لابه‌لای آن دارچین و در صورت تمایل ادویه پلویی می‌پاشیم. در ابتدای كار حرارت را كمی زیاد می‌كنیم. بخار برنج كه در آمد، روغن را گرم كرده، روی برنج ریخته و دم كنی گذاشته و 40 دقیقه زمان می‌دهیم تا روی حرارت كم برنج دم بكشد.
 
هنگام سرو، قالب دلخواه را با روغن و كره كمی چرب می‌كنیم. عدس‌پلو را در آن ریخته و كمی می‌فشاریم طوری كه برنج خرد نشود. قالب را در ظرف سرو برمی‌گردانیم. گوشت را به همراه پیاز خرد شده در روغن تفت می‌دهیم. كمی رب گوجه‌فرنگی به آن می‌افزاییم یا می‌توانیم گوشت را با پیاز رنده شده، نمك و فلفل مخلوط نموده و به صورت كوفته ریزه در آوریم، روی حرارت بگذاریم و بعد از این كه خودش را گرفت، كره اضافه نموده و هم بزنیم تا آب آن كشیده شده و در كره سرخ شود. هسته خرما را گرفته، لای آن گردو گذاشته، كنار كوفته‌های سرخ شده كمی تفت می‌دهیم تا طعم گوشت و كره را بگیرد، سپس عدس‌پلو را با خرما، گوشت و پلو زعفرانی تزیین می‌كنیم.

نکته:

اگر می‌خواهید عدس‌پلو شما طعم نذری‌های قدیمی را بدهد، نیمی از برنج آن را برنج دودی بریزید.

حتما هنگام آبكش كردن برنج، روی آن آب ولرم بریزید تا نمك اضافی برنج شسته شود. برای عدس‌پلو می‌توانید كشمش هم درست كنید، به این صورت كه در آب حدود 10 دقیقه خیسانده، آبكش كنید و در كره كمی تفت دهید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خانواده سبز

کد: 6151 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۷ بهمن بازدید: 6600 ساعت: 5:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کدام استان رکورد تولید عدس کشور را در اختیار دارد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
2 مصرف حبوبات ایرانی ها در یک سال چقدر است/عدس و نخود در صدر واردات ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
3 قیمت حبوبات از مرغ پیشی گرفت! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند
4 قند خون را با این 5 ماده غذایی کنترل کنید ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
5 پیشگیری از آب مروارید با این فرمول غذایی ۱۳۹۶ جمعه ۱۹ آبان
6 رمز و راز پختن یک عدسی خوشمزه ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
7 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
8 رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران:واردات عدس به کشور بر اساس نیاز بازار بوده است ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير
9 با حذف این 5 خوارکی سلامتی‌تان را تضمین کنید ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
10 خوراکی‌های مفید برای پیشگیری از سرطان پستان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ فروردين
11 سوپ هویج و عدس تند ۱۳۹۶ شنبه ۱۹ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ماهی منطقه حافظه مغز را تقویت می کند خوردن تنها یک وعده ماهی، از هر نوعی که باشد، باعث ...

  6 ماده‌ی غذایی مرتبط با تب یونجه در بیماری تب یونجه نه پای یونجه در میان است و نه ا...

  برای کاهش استرس‌های روزمره چای بنوشید یك متخصص طب پیشگیری با بیان اینکه ترکیبات موجود در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای مو سیاه کن شاید این سؤال همواره مطرح باشد که چرا موهایمان سفید می شوند؟ رنگ مو و مطالب مربوط به آن موضوع جالب و پیچیده ای است و جدا از آن که عامل زیبایی است، محافظ و نگهبان ِ سر درمقابل اشعه ماوراء بنفش هم هست. در پایین ترین لایه پوست و درمحل پایه و تکیه تار مو، سلول هایی به نام ملانوسیت قراردارند که دائما ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند، که همین ملانین عامل رنگ داشتن تار موی رشد کرده است.
آیا این هشت خاصیت لیمو عمانی را می دانید؟ پایگاه خبری لقمه: لیمو عمانی یک ماده غذایی رایج در بیشتر آشپرخانه‌های عربی و آسیایی است که دارای فواید فوق‌العاده‌ای برای سلامت جسم است.
چرا نباید با پرخورها ازدواج کنید! اگر یکی از زوج ها چاق باشد و اهمیتی به تناسب اندام خود ندهد احتمال آنکه همسرش نیز چاق شود 37 درصد بیشتر است.
این سوسیس كالباس‌های خوشمزه! همین چند سال پیش بود که انتشار گزارش اداره استاندارد تهران درباره کشف تخلفات گسترده در صنعت سوسیس و کالباس جنجال زیادی را در کشور به پا کرد و بسیاری از تولیدکنندگان فعال در این صنعت در مظان اتهام قرار گرفتند. از زمان انتشار آن گزارش تاکنون بیش از سه سال می‌گذرد. اما آیا در این مدت تحولی در کیفیت سوسیس و کالباس تولید داخل رخ داده است؟