تدابیر غذایی در فصل زمستان


هر فصلی دارای مزاج است. مزاج فصل زمستان سرد و تر است، بنابراین سردی و تری در این فصل بیشتر می‌شود. به این ترتیب اکثر افراد و به خصوص افراد دارای مزاج سرد و تر باید تدابیر فصل زمستان و مخصوصاً تدابیر غذایی مربوط به آن را رعایت کنند.

به گزارش لقمه، اولین قدم، پرهیز از سردی‌جات چه به صورت خوردنی و چه به صورت موضعی است و باید در مصرف خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های سرد احتیاط کرد. همیشه قدم اول برای حفظ سلامت پرهیز است و نه خوردن؛ پرهیز از خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های تولیدکننده خلط بلغم (سرد و تر) شامل آب (مخصوصاً آب سرد و به‌ویژه آب یخ)، لبنیات (مخصوصاً دوغ و ماست)، آش‌ها و سوپ‌های خیلی لعاب‌دار که محتویات غذایی زیادی ندارند.

مسلماً منظور انواع آش مثلاً آش حلیم یا شله‌قلم‌کار نمی‌باشد، زیرا این موارد دارای گوشت و بلغور گندم فراوان بوده، غذای کاملی به حساب می‌آیند. مقصود، غذاها و سوپ‌های آبکی دارای سبزیجات و لعاب‌دار (مثل سیرابی شیردان) است. همچنین می‌توان به میوه‌جات ترش و آبکی (مرکبات و هندوانه) و کلاً طعم‌های ترش و بی‌مزه (بدون طعم خاص) و نیز غذاهای مانده و فریز شده (که عمدتاً غذاهای با غلبه سردی و تری مولد بلغم هستند)، سس‌ها مخصوصاً سس سفید و موادی مانند کاهو، خیار و اکثر غذاهای خام و خامخواری اشاره نمود.

چه خوراکی‌هایی بخوریم

در کل باید از موادی که رو به گرم هستند استفاده نمود؛ البته باید مزاج را هم در نظر گرفت؛ مثلاً افرادی که دارای حرارت زیادی هستند، حتی در زمستان هم ممکن است نیاز باشد از گرمی‌جات پرهیز کرده و خنکی‌جات مصرف کنند. بهتر است از غذاهای گرم کباب شده، پخته، بو داده یا تفت‌داده شده و تا حدی سرخ‌کرده استفاده شود.در فصل زمستان، هضم انسان هم قوی‌تر کار می‌کند، چون حرارت از سطح به داخل بدن معطوف بوده و سیستم گوارش گرم و قوی است؛ مثلاً حلیم، کباب‌ها (کباب گوشت‌های قرمز از قبیل چنجه، کباب برگ یا کوبیده و دل مرغ)، آبگوشت همراه با کمی پودر زیره سیاه با چند تکه سیب درختی و یا به مفید است.

البته نفخ نخود باید گرفته شده باشد. همچنین استفاده نسبتاً بیشتر از گوشت‌های با طبع گرم‌تر مثلاً گوشت پرندگانی چون کبک، بلدرچین و جوجه مرغ یا گوشت شتر، چاشنی‌های رو به گرم مثل دارچین، زعفران، زیره، آویشن، مرزه، فلفل و کلاً ادویه‌جات و قدری نمک در این فصل توصیه می‌شود. مصرف تخم پرندگان همچون مرغ، بلدرچین، کبوتر و یا نوشیدنی‌های گرم مزاج مثل چای حاوی هل، زنجفیل، چای زعفران و چای دارچین نیز مفید است. پس باید سعی شود از خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های گرم بالفعل (گرما و داغی ظاهری) و بالقوه (مزاج گرم) استفاده شود تا نهایت گرمی مناسب و کافی را به بدن برساند.در این فصل بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی، زکام یا خلط ته حلق بیشتر است و کم کردن مواد با مزاج سرد مذکور به مرتفع کردن این مشکلات کمک می‌کند مخصوصاً در شب‌های سرد زمستان باید در مصرف سردیجات بیشتر احتیاط کرد.

خلط و ترشحات ته حلق به سیستم تنفسی یا گوارش ریزش کرده و در طولانی مدت به آن آسیب می‌زند؛ مثلاً منجر به برونشیت، آسم، آلرژی، سرفه‌های مکرر، التهاب یا زخم معده و دوازدهه، نفخ و رفلاکس می‌شوند. مسلماً در این فصل باید فعالیت‌های بدنی و ورزش بیشتر شود و انسان خود را از قرار گرفتن در مقابل باد و سرمای مستقیم مصون بدارد و اقداماتی مثل خونگیری و حجامت را انجام ندهد (مگر در صورت نیاز زیاد با تجویز پزشک)، چون باعث سردتر شدن بدن می‌شوند. 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :روزنامه آرمان

کد: 6211 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۰ بهمن بازدید: 4603 ساعت: 7:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم‌هایی که باعث ریزش موها می‌شوند موها برای رشد به مواد مغذی و ویتامین‌ها نیاز دارند...

  هشدار معاون سازمان غذا و دارو در مورد مصرف نمکهای صنعتی معاون غذای سازمان غذا و دارو، نسبت به مصرف نمکهای ...

  اختلالات خوردن کدامند پایگاه خبری لقمه: اختلالات خوردن دسته‌ای از اختلال...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چاقی با ما چه می‌کند؟ کاهش کیفیت زندگی و سطح سلامتی جامعه از عوارض گسترش چاقی است و برای کاهش این اثرات، پیشگیری بهترین راه مهار است.
میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی پوست این میوه خواص شگفت انگیزی دارد که بیشتر از آب آن می‌تواند اثرگذار تر باشد.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.
پوستی بدون چروک می‌خواهید؟ بخوانید خوردن کاکائو و سویا یا خوابیدن به پشت و استفاده از عینک، بافت‌های پوستی را قوام می‌بخشد و از پیدایش چین و چروک جلوگیری می‌کند.