کاهش ضایعات کشاورزی با بهبود فرآیند تولید تا مصرف


هدررفت محصولات کشاورزی در ایران از مزرعه تا سفره حدود 35 درصد است که می‌توان با بهبود فرآیند تولید تا مصرف و سرمایه‌گذاری در صنایع مرتبط با بخش کشاورزی این ضایعات را کاهش داد.

به گزارش لقمه، ناصر شاهنوشی اظهار کرد: بهبود فرآیند تولید تا مصرف، راهکاری برای کاهش ضایعات بخش کشاورزی است.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که منجر به هدررفت محصولات کشاورزی می‌شود وجود اشکال در شبکه بازاریابی کشاورزی است که هم‌چنان به شکل سنتی فعالیت می‌کند.

این کارشناس کشاورزی راهکار دیگر را سرمایه‌گذاری در صنایع مرتبط با بخش کشاورزی عنوان کرد.

شاهنوشی با بیان این‌که آموزش فعالان بخش کشاورزی به کاهش ضایعات می‌انجامد، گفت: یکی از مشکلات اصلی این بخش انتقال نیافتن دانش کشاورزی به مزارع به دلیل نبود ارتباط بین کارشناسان و مروجان است.

وی تصریح کرد: کشاورزی خرده مالکی به هدررفت منابع و افزایش ضایعات منجر می‌شود که می‌توان با اصلاح نظام بهره‌برداری، بازدهی را در واحد سطح افزایش داد.

شاهنوشی خاطرنشان کرد: کاهش ضایعات می‌تواند به امنیت غذایی کمک کند.

وی افزود: کاهش ضایعات زمانی امکانپذیر می‌شود که به بخش کشاورزی و نقش آن در فرآیند توسعه اقتصادی کشور اعتقاد پیدا کنیم؛ در آن صورت سرمایه‌گذاری‌ها در بخش کشاورزی به گونه‌ای تنظیم می‌شود که خود به خود به افزایش بازدهی این بخش و کاهش ضایعات می‌انجامد.

این استاد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این‌که در فرآیند کاشت، داشت و برداشت سرمایه‌گذاری مناسبی صورت نگرفته است، اظهار کرد: وجود کشاورزی سنتی و نبود دانش و فناوری‌های روز باعث ایجاد ضایعات در بخش کشاورزی و فعالیت‌های پیرامونی این بخش می‌شود.

شاهنوشی گفت: درآمدهای نفتی ما اعتقاد ما به توانمندی‌های کشاورزی را بسیار کمرنگ کرده است.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، ضایعات محصولات کشاورزی آفت بزرگی در راستای امنیت غذایی است و با وجود امنیت قابل قبول غذایی در کشور، سالانه 35 درصد از محصولات کشاورزی در فرآیند تولید و عرضه به شکل‌های مختلف به ضایعات تبدیل می‌شوند که این حجم می‌تواند غذای بیش از 15 میلیون نفر جمعیت را تامین کند!



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6235 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۷ بهمن بازدید: 3175 ساعت: 1:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چالش جمع آوری پسماند رستوران‌ها در شهرهای بزرگ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ آذر
2 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
3 حدود دو سوم تولیدات بخش سبزی به ضایعات تبدیل می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
4 آموزش نانوایان در زمینه آماده سازی خمیر امری مهم است ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
5 آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
6 خوراکی هایی که بدنتان ر ا سم زدایی می کنند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
7 فرار از اجرای طرح کاهش وزن کشتار به بهانه گرانی جوجه ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير
8 کاهش ضایعات کشاورزی با فناوری نانو/راه‌اندازی آزمایشگاهی برای تصفیه آب‌های سطحی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۳ تير
9 می‌توانیم ۳ میلیون تن گندم صادر کنیم ۱۳۹۵ شنبه ۲۵ دي
10 تولید دانه‌های روغنی و خوداتکایی در آن یک راه رسیدن به امنیت غذایی است ۱۳۹۴ شنبه ۲۳ آبان
11 این مواد غذایی را در فریزر قرار ندهید ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رب‌های گوجه فرنگی غیر مجاز خانگی با نگهدارنده فراوان پایگاه خبری لقمه: مدیر آزمایشگاه غذا و داروی دانشگ...

  تقلبات رایج در تولید آب لیمو آب لیمو ترش به دلیل سرشار بودن از ویتامین c و طعم ...

  عبور آرام زنان از دوره ماهانه با تغذیه! تقریبا تمام زنان و دختران جوان در روزهای قبل از دو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گیاهخواران بیشتر عمر می‌کنند! در شرایطی که بعضی از مردم حتی نمی توانند تصور یک روز غذای بدون گوشت را بکنند، بعضی دیگر مصرانه روی برنامه غذایی گیاهی خود تاکید می‌کنند و به عنوان گیاهخوار معتقدند به این ترتیب زندگی بهتر و البته سلامت‌تری را در پیش گرفته‌اند.
آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.
خوراکی های موثر در درمان ناباروری مردان لقمه: یک متخصص تغذیه ناباروری مصرف استروژن‌های گیاهی را در پایین آوردن میزان استروژن در مردان و درمان ناباروری موثر دانست و گفت: استفاده از مواد غذایی مانند لوبیا سبز، باقلا و سویا در درمان ناباروری مردان بسیار موثر است.