محصولات ارگانیک را چگونه بشناسیم؟


مهم‌ترین نشانه ارگانیک بودن محصولات کشاورزی برخورداری از برچسب گواهی رسمی ارگانیک است.

به گزارش لقمه، محمد شریفی‌مقدمف مجری برنامه ملی ترویج و توسعه تولید محصول سالم و ارگانیک، محصولات ارگانیک کشور را به دو گروه تقسیم کرد و گفت: یک گروه محصولات سالم با استانداردها و گواهی‌های معتبر داخلی است که معروف‌ترین‌ آنها تحت پوشش استاندارد گپ (GAP) قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: گروه دوم محصولات تحت پوشش برندهای ارگانیک هستند و 70 تا 80 هزار هکتار از اراضی کشور را در بر می‌گیرند که زعفران، پسته، خرما، برنج، انار و ... در این گروه قرار دارند.

شریفی‌مقدم با بیان این‌که پتانسل‌های ارگانیک کشور در سطح «الف»، «ب» و «ج» قرار دارد، افزود: سطح «الف» که سطح بسیار آماده‌ای برای تبدیل به ارگانیک است حدود 250 هزار هکتار از اراضی کشور را در بر می‌گیرد.

به گفته وی سطح «ب» که نیاز به یک یا دو مولفه برای تبدیل به ارگانیک دارد حدود یک میلیون هکتار است و سطح «ج» که اراضی تحت پوشش برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی و دیگر برنامه‌های مشابه را دربر می‌گیرد حدود 25 درصد از کل اراضی کشاورزی است که باید بر اساس قانون طی یک برنامه پنج ساله به آن دست یافت.

مجری برنامه ملی ترویج و توسعه تولید محصول سالم و ارگانیک تصریح کرد: تولید ارگانیک با توجه به نوع محصول بین یک تا پنج سال طول می‌کشد که مراحل آن به ترتیب سالم‌سازی آب و خاک منطقه، مدیریت آفات و بیماری‌ها با روش‌های غیر شیمیایی، استانداردسازی، برندسازی، پایش، شناسه‌گذاری، مباحث اجتماعی همچون بهداشت حرفه‌ای و شغلی کشاورزی و ... است که کمک می‌کند تا یک پروسه تبدیل به فاز ارگانیک شود.

شریفی‌مقدم اظهار کرد: این‌که بعضا گفته می‌شود محصولات ارگانیک باید گران‌تر از دیگر محصولات باشد مفهوم درستی نیست.

به گفته وی ارگانیک یک برنامه اقتصادی است که قرار گرفتن مزارع در نظام تولید ارگانیک هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد لذا این محصولات نباید اختلاف قیمتی با دیگر محصولات داشته باشند.

این کارشناس افزود: البته در شرایط فعلی که هنوز نظام ارگانیک در تمام سیستم کشاورزی اعم از تولید، حمل و نقل و بازار ایجاد نشده، تولید محصولات ارگانیک برای کشاورزان حدود 20 درصد هزینه‌ بیشتری از تولید دیگر محصولات دارد که به تبع آن هزینه 20 درصدی باید در فروش جبران شود.

شریفی مقدم این ادعا را که باید محصولات ارگانیک گران‌تر از محصولات دیگر باشد با روح نظام ارگانیک منافات دانست و این ادعا را مربوط به تبلیغات بخش تجاری و بازار عنوان کرد.

وی با بیان این که ارگانیک، روحی دارد که یکی از آنها عدالت اجتماعی است، تصریح کرد: کالای ارگانیک نباید کالای گرانی باشد در این صورت به کالایی تبدیل می‌شود که مخصوص اقشار خاص است و با روح ارگانیک منافات پیدا می‌کند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6364 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۱ اسفند بازدید: 2446 ساعت: 12:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
2 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
3 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
4 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
5 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
7 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
8 عدم تعیین نرخ خرید تضمینی برنج از سال ۱۴۰۰/عدم استقبال کشاورزان از صدور شناسه محصولات ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
9 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
10 وزیر آینده جهاد کشاورزی باید شهامت دفاع از کشاورزان را داشته باشد ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
11 هدفگذاری تولید ۷۰۰ هزار تنی گیاهان دارویی در کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کنترل فشارخون با گوجه فرنگی گوجه فرنگی خواص مغذی متعددی دارد که در ادامه به تع...

  ویتامین ضروری برای سالمندان را بشناسید منابع گیاهی فاقد این ویتامین می باشند.

  آیا می دانید مهمترین وعده غذایی چیست؟ به طور کلی در شبانه روز سه وعده غذا می خوریم (صبحا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خطرات سس‌ و فست‌فودها برای مبتلایان به آسم آسم بیماری التهابی و انسدادی راه‌های هوایی است که با سرفه‌های مکرر، خس‌خس سینه، تنگی نفس، محدودیت فعالیت و افزایش دفع خلط به دنبال تماس با دود سیگار، مواد نگهدارنده و رنگی موجود در سس‌ها، فست‌فودها،‌ ژله و بستنی ایجاد می‌شود.
بادمجان، سرشار از ویتامین بادمجان، سرشار از ویتامینیک فنجان ‏بادمجان‬ خرد شده 35 ‫‏کالری‬، 0 گرم چربی، 8 گرم کربوهیدرات، 2.5 گرم فیبر و 0.83 گرم پروتئین دارد.
ژاپنی بخورید، مدیترانه‌ای زندگی کنید! عادت‌های سالم غذایی که در برخی مناطق مختلف این کره خاکی مرسوم هستند، می‌توانند در خانه هر یک از شما هم سلامت را به ارمغان بیاورند.
19 گام تا لاغری و کاهش وزن اضافه وزن و چاقی از مشكل‌‌هایی است كه افراد زیادی با آن دست به گریبان هستند. روش‌های مختلفی هم برای كاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام وجود دارد كه البته همگی آنها اصولی و صحیح نیستند.