سمپاشی 113 هزار هکتار از اراضی گندم علیه آفت سن


دبیر ستاد مبارزه با سن گندم کشور گفت: از ابتدای فصل مبارزه با آفت سن گندم تاکنون کرمانشاه رکوردار مبارزه با این آفت در کل کشور بوده است.

به گزارش لقمه، سعید معین در هفتمین جلسه ستاد مبارزه با سن استان کرمانشاه ااظهار کرد: از اوایل اسفند ماه 92 که مبارزه با آفت سن در مناطق گرمسیری و سپس معتدل و سردسیری استانهای مختلف کشور آغاز شد، تاکنون 113 هزار هکتار برعلیه سن گندم سمپاشی صورت گرفته که بیش از نیمی از این آمار یعنی 69 هزار هکتار آن فقط متعلق به استان کرمانشاه بوده که نشان از تلاش بسیار خوب مدیران جهادکشاورزی و کشاورزان این استان است.

وی تاکید کرد: بر اساس گزارشی که روزانه از سراسر کشور ارسال می شود به روز آمار سطح مبارزه با سن را دریافت و هماهنگی لازم با استانها به منظور برنامه ریزی منسجم تر صورت می گیرد زیرا اگر با آفت سن برنامه ریزی شده و بر اساس اصول علمی مبارزه صورت نگیرد می تواند خسارت جبران ناپذیری را به محصولات کشاورزان وارد کند.

معاون مدیریت آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: برای مبارزه با سن گندم چه در مرحله مادر و چه در مرحله پوره باید زمان را رعایت کرده و میزان مصرف سم هم کنترل شود.

وی با تقدیر از تلاشهای صورت گرفته توسط مدیران ستادی و شهرستانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه همواره در کشاورزی خصوصاً زراعت جایگاه خوبی در کشور داشته که با توجه به بارندگیهای خوبی که در سال زراعی جاری داشته و محصول خوبی هم تاکنون رشد کرده، باید طوری در مبارزه با سن عمل شود که در پایان گندم سن زده نداشته باشیم.

علی اشرف منصوری، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز با ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده برای مبارزه با سن گندم گفت: از ابتدای فصل مبارزه با سن گندم تاکنون هفت جلسه ستادی را باحضور تمام متولیان انجام داده و تمام بدنه ستادی و صف را برای مبارزه با این آفت بسیج کرده ایم و حتی در تعطیلات عید نوروز و جمعه ها هم تمام پرسنل معاونت بهبود تولیدات گیاهی، اداری و پشتیبانی، ترویج، روابط عمومی و ... در سرکار حاضر و به انجام وظیفه مشغول بودند.

منصوری با بیان اینکه میانگین بارندگی استان تاکنون 425 میلیمتر بوده است، افزود: بارش ها بسیار مناسب و با پراکنش خوب بوده و نسبت به سال گذشته 22 درصد افزایش نشان می دهد اما از طرفی در سالهایی که بارش ها مناسب است طغیان علفهای هرز بوجود می آید.

وی تصریح کرد: بیش از 600 نفر از کارشناسان بخش دولتی و خصوصی در قالب 9 اکیپ ستادی و 14 اکیپ شهرستانی به صورت مرتب و دائمی از مزارع بازدید کرده و ضمن ارائه گزارش میزان سن هر مزرعه، در کنار کشاورزان نیز حضور یافته و مشورتهای لازم را در خصوص نحوه استفاده از سموم آفت کش، میزان و نوع مصرف، شیوه استفاده از سمپاش و زمان استفاده از سم آموزش می دهند.

منصوری اطلاع رسانی این سازمان برای مبارزه با سن گندم و علفهای هرز را در استان بی نظیر خواند و تاکیدکرد: از ابتدای فصل مبارزه با استفاده از شیوه های مختلف اطلاع رسانی از جمله تبلغ چهره به چهره توسط مروجین کشاورزی، تهیه و توزیع تراکت و پلاکارد، تهیه خبرهای مطبوعاتی، رادیویی و تلویزیونی، ساخت تیزرهای تبلیغی و پخش از بخشهای پربیننده شبکه استانی و... انجام شده و کشاورزان به مبارزه با آفات تشویق شده اند.

وی افزود: در سنوات گذشته نبود سمپاشی مزارع جو همچنین خشکسالی های اخیر و در نتیجه بی تفاوتی برخی کشاورزان باعث می شد علی رغم مبارزه علیه آفت سن باز شاهد این آفت باشیم اما در سال جاری تبلیغ زیادی برای سمپاشی مزارع جو داشتیم که تاکنون بیش از 14 هزار هکتار از مزارع جو استان نیز برعلیه این آفت سمپاشی شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به مبارزه با علفهای هرز نیز خاطر نشان کرد: با تلاش مجموعه همکاران در این سازمان و همکاری خوب کشاورزان استان تاکنون بیش از 210 هزار هکتار از اراضی استان بر علیه علفهای هرز سمپاشی شده است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6468 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۷ فروردين بازدید: 2073 ساعت: 3:40 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ایران رکورددار صادرات پسته در جهان شد؛ اروپا محدودیت‌ها را برداشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۷ مهر
2 برداشت ۶ هزار تن نخود از دیم‌زارهای هشترود ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
5 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
6 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
7 علوفه هست، عجله نکنید! / هشدار وزیر به دامداران درباره کشتار زودهنگام ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
8 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
9 تلاش شبانه‌روزی برای تأمین آب شرب پایدار در قم ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
10 بازگشت ارز ترجیحی برای نهاده‌های دامی و برخی کالاهای اساسی ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
11 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوامل تشدید کهیر را بشناسید متخصص پوست و مو می‌گوید با اینکه ۹۰ درصد موارد عام...

  مضرات نخوردن صبحانه شاید این نظر درست باشد كه ناآگاهی، عادات فردی و خا...

  ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه ای با هوشیاری ذهن در سن بالا پایگاه خبری لقمه: اگرچه محققان اسکاتلندی ارتباطی ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

به علت عدم تحمل لاکتوز، مصرف مواد لبنی را کنار نگذارید! کارشناسان می گویند که اگر شما تحمل مصرف لاکتوز را ندارید، نیاز نیست به طور کامل نوشیدن شیر را متوقف کنید.
چگونه ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنیم؟ هر روزه حجم بالایی ازخوارکی‌ها در سراسر جهان دور ریخته می‌شوند در حالی که بسیاری از همین مواد را می‌شد با نگهداری صحیح بیشتر و بهتر استفاده کرد. راههای نگهداری صحیح برخی از این مواد را در ادامه بخوانید.
همه چیز درباره محبوب‌ترین نوشیدنی دنیا برای تعداد بی‌شمار مردمی که به این نوشیدنی باستانی و 5 هزار ساله وابسته‌اند، چای یعنی زندگی، یعنی آغاز روز و در یک کلام بخشی از فرهنگی جهانی که پیر و جوان در هر نقطه این کره خاکی روز خود را با آن آغاز می‌كنند و ادامه می‌دهند.
فواید و مضرات پروتئین برای بدن پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از مواد مغذی است که مصرف آن برای بدن انسان ضروری است. این ماده به ساخت و بهبود عضلات بدن و استخوان‌ها کمک می‌کند. رژیم‌هایی که حاوی پروتئین بسیار بالایی هستند خطرات متعددی را برای بدن انسان به همراه خواهند داشت. در این مقاله ما قصد داریم به این خطرات بپردازیم.