موساکا با دستور سرآشپز لقمه


موساکا غذایی یونانی است که البته به خاطر اساس آن که بادنجان است، بسیار مورد توجه طبع ایرانی قرار می گیرد.

لقمه:  موساکا غذایی یونانی است که به خاطر استفاده از بادنجان و پنیر پیتزا در آن، غذای خوشمزه و البته پر کالری است.

 

مواد لازم:

گوشت چرخ كرده                          450 گرم
سبزی معطر                                1 قاشق غذاخوری
سبزی معطر معمولاً شامل گشنیز، جعفری، ریحان و نعناع و به دلخواه مرزه یا ترخان است.
سیر                                           چند حبه
رب (یا گوجه فرنگی تازه)                1 قاشق
بادمجان                                      1 كیلو
پنیر پیتزا                                      100 گرم
روغن به میزان لازم
ادویه كاری                                   1 قاشق غذاخوری
پودر لیمو امانی                             1 قاشق غذاخوری

 

مواد لازم برای تهیه سس سفید:
شیر             ۱ لیوان
کره              ۵۰ گرم
آرد               ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و آویشن به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه:
بادمجان ها را حلقه حلقه كرده سرخ می كنیم. در صافی می گذاریم تا روغن اضافی آن چكیده شود. پیاز را بصورت دلخواه خرد كرده سرخ می كنیم بعد گوشت چرخ کرده را در داخل پیازداغ تفت می دهیم، نمك، فلفل، ادویه و سبزی معطر را اضافه می كنیم. بعد رب گوجه را باكمی آب و چاشنی اضافه كرده داخل گوشت می ریزیم. این مواد را از روی گاز برداشته بادمجان ها را ته ظرف چیده كمی رب و گوشت و پنیر پیتزا ته ظرف می ریزیم تا بادمجان نچسبد، یك ردیف بادمجان، یك ردیف گوشت، یك ردیف پنیر پیتزا در ظرف نسوز می ریزیم. این كار را ادامه می دهیم تا مواد تمام شود لایه رویی را گوشت، رب و پنیر پیتزا می ریزیم. سپس موساكا را در فر گذاشته تا وقتی كه روی آن طلایی شود.

طرز تهیه سس سفید:
ابتدا مقداری آرد را خشک تفت می دهیم یعنی تا حدی که بوی خامی آن از بین رود. بعد کره و کمی نمک و فلفل و آویشن اضافه می کنیم و وقتی جذب هم شدند شیر را می ریزیم و بعد از ۱۰-۲۰ ثانیه از روی شعله بر می داریم و آن قدر این مخلوط را هم می زنیم که آرد از حالت گلوله ای در بیاید و در عین حال یک سس رقیق درست شود. سس سفید را در لایه رویی می زنیم تا غذا خشك نشود.

نکته: علت اینكه پنیر پیتزا رو است به این علت كه طلایی می شود و ما متوجه زمان پخت غذا می شویم.

این غذا را می توانید در برش های یک اندازه سرو کنید.




کد: 675 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ يکشنبه ۱۶ بهمن بازدید: 16113 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
2 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
3 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
4 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 توصیه‌های غذایی در مسافرت ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
6 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
7 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
8 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
9 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
11 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  1۰ نکته ضروری بهداشتی برای تهیه غذای نذری یک کارشناس تغذیه ۱۰ نکته بهداشتی ضروری را برای حفظ...

  خوراكی‌های مفید برای مو میوه‌ها و سبزیجاتی كه برای سلامت مو مفید هستند را ...

  درباره سوپ های آماده چه می دانید؟ آیا تا به حال سوپ‌های آماده یا نیمه آماده‌ای را که...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

عیال وارترین مرد ایران با ۲۶ زن و ۱۹۵ فرزند را بیشتر بشناسید + عکس مردی که در دهه ۵۰ به خاطر خانواده پر جمعیتش تیتر یک روزنامه‌های کشور شد.دو گوسفند، ۵۰ کیلو برنج، ۲۰ کیلو آرد، هفت کیلو حبوبات، چهار کیلو روغن، یک کیلو چای و ۱۰ کیلو قند و شکر مصرف روزانه خانه آن‌ها بود.
چلغوز، نا سزا نیست! شاید نام چلغوز از نظر برخی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده‌ای آن را ناسزا بدانند، اما اشتباه نكنید. چلغوز فحش نیست! بلكه دانه‌ای آجیلی و سودمند است كه مغزآن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.
آیا ماست هم خراب می‌شود؟ ماست بعد از گذشت تاریخ انقضا طعمی ترش پیدا می‌کند. البته خوردن ماست ترش هیچ ضرری ندارد اما فایده‌ای هم به بدن نمی‌رساند. از ماست ترش‌شده می‌توان برای تهیه دوغ استفاده کرد اما ارزش غذایی بسیار کمتری نسبت به ماست شیرین دارد.