آنچه درباره چاقی و لاغری نمی‌دانید!


در اینجا می‌خواهیم توجه شما را به چند خبر و حقیقت تغذیه‌ای جلب کنیم که حتی اگر قبلاً هم آن‌ها را شنیده بوده باشید آن‌قدر مهم هستند که یادآوری آن‌ها بدون شک خالی از لطف نیست.

به گزارش لقمه، دیگر زمان آن رسیده که این عقاید قدیمی را فراموش کنید. اینکه می‌گویید شام نمی‌خورم تا لاغر شوم. تا به حال هیچ قانون و برهان قوی درباره اینکه شام خوردن آدم را چاق می‌کند پیدا نشده است. تنها حقیقتی که وجود دارد این است که دریافت کالری اضافی و پُرخوری فرد را چاق می‌کند. بله درست است. برخی از افراد هستند که تمایل شدیدی به پرخوری در وعده شام دارند. برای آن‌ها شام چاق کننده است؛ اما در اینجا مقصر را وعده شام ندانید! مشکل این فرد پرخوری است. از طرفی غذا خوردن درست قبل از خواب توصیه نمی‌شود. نه به این خاطر که چاق کننده باشد، بلکه باعث ریفلاکس و برگشت اسید معده، سوزش سر دل، سوءهاضمه و دل درد می‌شود. پس سعی کنید به جای این طرز فکر غلط وعده شام خود را کم حجم و با فاصله از زمان خواب استفاده کنید.


قندها بدتر و بهتر هم ندارند

قند و شکر، عسل، شربت ذرت و سایر شربت‌ها و قندها مواد غذایی پر کالری هستند. تا کنون مطالعات نشان داده‌اند که تمام این قندها بعد از جذب در نهایت به یک فرایند واحد وارد می‌شوند. پس بهتر است به جای تلاش برای محدود کردن یک نوع قند و به جای آن مصرف دو برابر از قند دیگر، سعی کنیم مصرف همه‌ی آن‌ها به حداقل کاهش دهیم. هیچ فرقی هم بین شکر و شربت ذرت قائل نشویم.

خوبی‌های قهوه را جدی بگیریم

یکی دیگر از دیدگاه‌های اشتباه جامعه ما به تغذیه، عدم اعتماد به قهوه است! حالا ما هرچه از خوبی‌های قهوه هم بگوییم گوش کسی بدهکار نیست! قهوه، اگر به اندازه متعادل مصرف شود، یعنی چیزی حدود 2 تا 3 فنجان در روز، می‌تواند یکی از بهترین دوستان ما در حفظ سلامتی باشد. نقش آنتی‌اکسیدانی و محتوای بالای فیتوکمیکال‌ها در قهوه آن را به یک کاهنده خطر دیابت، سنگ صفرا، بیماری پارکینسون و حتی کاهنده خطر برخی از سرطان‌ها تبدیل کرده. از طرفی بهتر است قهوه را تلخ بنوشیم و این همه فواید آن را فدای شیرینی شکر نکنیم.


رژیم گرسنگی می‌گیرید؟؟ چاق می‌شوید

مهمانی‌ها یکی از قوی‌ترین محرک‌های اراده برای کاهش وزن است. کافی است یک روز درب خانه شما را بزنند و یک کارت دعوت به عروسی برای خانواده شما بیاورند. همین یک حرکت! شروع رژیم گرسنگی است. گرسنگی دادن به خود با هدف لاغری یکی از پرطرفدارترین و البته کم‌دوام‌ترین رژیم‌های لاغری است. دقت کرده‌اید؟ وقتی که شما مطلقاً گرسنه می‌مانید به اولین چیزی که تمایل پیدا می‌کنید شیرینی و شکلات است؛ و این همان ضربه‌های شکست رژیم غذایی است. ممکن است طی چند روز کاهش وزن جدی را در خود ببینید اما این چیزی جز دفع آب و قند از بدن نیست؛ که ظرف چند روز بعد از کنار گذاشتن رژیم همه وزن از دست رفته بر می‌گردد؛ و گاه حتی بیشتر از آنچه کم کرده‌اید. در حقیقت ذخایر چربی شما دست‌نخورده باقی می‌مانند.
 

پرخوری شبانه هم به چاقی کمک می‌کند

یکی دیگر از شایع‌ترین اتفاقات در رژیم‌های گرسنگی افت قند خون و پر خوری شبانه است. در زمان افت قند خون و حمله به یخچال در نیمه شب هرچه می‌خورید خالصانه جذب بدن شما می‌شود. پس هرچه رشته‌اید پنبه شده. همین پرخوری شبانه کافی است تا رژیم غذایی شما به کلی منحل شود. یا باعث افزایش وزن شما شود و یا در بهترین شرایط وزن شما را در همان حد که هست حفظ کند.


برنج و کربوهیدرات‌ها مطلقاً بد و چاق‌کننده نیستند

حتماً دقت کرده‌اید خیلی وقت‌ها اولین قدم در برنامه‌های کاهش وزن شخصی و غیراصولی حذف برنج است چون فکر می‌کنیم برنج چاق می‌کند؛ اما این جمله کاملا غلط است. برنج هیچ استعداد بالقوه‌ای در چاق کردن ما ندارد. شاید حالا با خود بگویید پس چرا ما با حذف برنج لاغر می‌شویم؟ علت آن است که شما در رژیم غذایی خود کالری کمتری دریافت کرده‌اید. حالا شما این کاهش کالری را به قیمت حذف برنج و محتوای بالای ویتامین‌ها و خواص آن به دست آورده‌اید. حرف ما این است: انتخاب‌های دیگری هم برای کاهش کالری دریافتی وجود دارد. مثل حذف روغن‌ها و سس‌ها، آب‌نبات و شکلات و میان وعده‌های چرب و شیرین.
نوشیدن آب

آب به تنهایی خواص لاغر کننده ندارد!

در اینکه آب حیاتی‌ترین مایع مورد نیاز بدن است هیچ شکی نیست. خواص و فواید آب برای سلامتی هم که بسیارند؛ اما آب خوردن لاغر می‌کند؟ این جمله شاید تا حدودی درست باشد اما کامل نیست. بهتر است این‌طور بگوییم: اگر آبی که می‌نوشیم جایگزین مصرف سایر نوشیدنی‌ها قندی و پُرکالری باشد و نیز حجم غذای دریافتی روزانه ما را تحت تأثیر قرار دهد، بله درست است، لاغر می‌کند؛ اما اضافه کردن آب به رژیم غذایی کنونی بدون هیچ‌گونه تغییر دیگر هیچ تغییری در اعداد و ارقام روی ترازوی هفتگی ما ایجاد نخواهد کرد.


رژیم‌های غذایی سخت و کوتاه مدت هیچ ارجحیتی بر رژیم‌های آسان و طولانی مدت ندارند

بهتر است این‌طور بگوییم: چیزی که بسیار بسیار مهم‌تر از کاهش وزن است، حفظ وزن کاهش یافته است. مرحله حفظ وزن در 6 ماه اول بعد از کاهش وزن سخت‌ترین و مهم‌ترین مرحله کاهش وزن است. همه ما در شروع یک برنامه کاهش وزن عزم جدی‌تری داریم. پس به راحتی تمام سختی‌های رژیم‌های دشوار غذایی را به جان می‌خریم. رژیم‌های غذایی بسیار کم کالری (رژیم‌هایی که کمتر از 1200 تا 1400 کیلوکالری انرژی دارند) در ابتدا باعث کاهش وزن جدی در فرد می‌شود؛ اما تداوم این رژیم خیلی کم است و فرد با کم کردن تنها چند کیلو رژیم را رها می‌کند. معمولاً حفظ این رژیم‌ها برای 3 تا 6 ماه خیلی سخت است اما اگر این رژیم‌ها برای 3 تا 6 ماه هم حفظ شود نتیجه‌ای که به دست خواهد آمد درست به اندازه‌ی کاهش وزن طی 3 تا 6 ماه با یک رژیم کاهش متعادل خواهد بود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تبیان

کد: 7133 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۲۵ مرداد بازدید: 2220 ساعت: 12:20 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
2 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
3 چه وزن و شاخص توده بدنی نشانگر سلامتی است! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۶ تير
4 تهدید امید به زندگی با چاقی دوران کودکی ۱۴۰۳ دوشنبه ۷ خرداد
5 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
7 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
9 چه دلایلی بیشترین نقش را در افزایش وزن دارند؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
10 آیا جراحی کاهش وزن باعث افزایش طول عمر می شود؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۱ بهمن
11 چه میزان کاهش وزن در ماه ضرر ندارد؟ ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کلسیم سازترین محصول لبنی را بشناسید! خامه و بستنی به دلیل اینکه در ساختار آنها بیشتر مو...

  مصرف مواد قندی را در دوران پیش دبستانی محدود کنید کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان...

  خوردن روزانه قرص كلسیم خطر شكستگی استخوان سالمندان را كاهش می دهد سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فوت‌وفن‌های نگهداری آبغوره و آبلیمو به گفته یک کارشناس مواد آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا، پس از اینکه آبلیمو و آبغوره داخل شیشه ریخته شد، بهتر است شیشه را داخل آب جوش قرار دهید تا...
تاریخچه شکلات؛ از قوم مایا تا کیت کت شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز می‌گردد.
چطور چاقی را شکست دهیم؟ چاقی عامل بسیاری از بیماری ها ،مثل دیابت،بیماری های قلبی،آرتروز و ... است.اگر معمولا احساس خستگی می کنید با پزشک خود مشورت کنید.
عوامل تغذیه‌ای کم‌خونی را بشناسید وقتی صحبت از کم‌خونی می‌شود، همه فکر می‌کنند منظور کمبود آهن است اما کم‌خونی می‌تواند ده‌ها علل مختلف داشته باشد که فقر آهن تنها یکی از آنها است. اگر همیشه احساس خستگی و بی‌حوصلگی می‌کنید یا با کمی فعالیت بدنی دچار تنگی نفس می‌شوید، سریع به سراغ قرص‌های آهن نروید!