خطر مکمل‌های رژیمی و گیاهی برای کبد


با توجه به عدم اطلاع‌رسانی کافی در مورد مصرف صحیح مکمل‌های رژیمی و گیاهی، این ترکیبات می‌توانند عوارض جدی داشته باشند و حتی منجر به بروز بیماری‌های تهدیدکننده شوند.

به گزارش لقمه، اگر تصور می‌کنید که مصرف مکمل‌های رژیمی و گیاهی بهتر از داروهای معمولی و شیمیایی بوده و بی‌ضرر است باید در این باور خود تجدیدنظر کنید و از این پس در مورد عوارض مصرف نادرست این مکمل‌ها اطلاعات بیشتری کسب نمایید و با احتیاط بیشتری آنها را مصرف کنید.

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد موارد آسیب‌ دیدگی کبدی ناشی از مصرف مکمل‌های رژیمی و گیاهی طی 10 سال گذشته در آمریکا از 7 درصد به 20 درصد افزایش یافته است. آسیب دیدگی کبدی ناشی از مصرف کنترل‌نشده مکمل‌هایی غیر از ترکیبات مخصوص پرورش اندام حتی شدیدتر است و اغلب به مرگ یا نیاز به پیوند کبد منجر می‌شود در حالی که این وضعیت در میان مصرف‌کنندگان مکمل‌های پرورش اندام یا داروهای معمولی دیگر کمتر دیده می‌شود.

در این بررسی اطلاعات مرتبط با 839 بیمار مبتلا به آسیب‌ دیدگی کبد بین سال‌های 2004 تا 2013 میلادی مورد مطالعه قرار گرفت. به گفته متخصصان 45 مورد از این آسیب دیدگی‌ها از مصرف مکمل‌های پرورش اندام ناشی شده، 85 مورد به مصرف مکمل‌هایی غیر از پرورش اندام نسبت داده شده و 709 مورد به دلیل مصرف داروهای معمولی بوده است.

به گزارش خلیج تایمز، این تیم تخصصی اظهار داشتند: در بین این شرکت‌کنندگان، آسیب‌دیدگی کبدی ناشی از مصرف مکمل‌های گیاهی و رژیمی در طول انجام مطالعه از هفت درصد به 20 درصد افزایش یافته است.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از : ایسنا

کد: 7293 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۷ شهريور بازدید: 2650 ساعت: 5:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چند ضد اشتهای معجزه گر برای لاغری ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
2 ویتامین هاچه تاثیری بر زیبایی کودکان دارند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۵ آذر
3 مواد غذایی سرشار از کلسیم برای کودکان ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ آبان
4 افزایش بیماری‌های قلبی با مصرف داروهای گیاهی ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
5 داروها و مکمل‌های لاغری غیرمجاز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
6 رفع کم خونی از طریق تغذیه مناسب ۱۳۹۶ شنبه ۷ مرداد
7 از صرف خودسرانه مکمل‌های کلسیم خوداری کنید ! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ خرداد
8 پنجمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی برگزار می‌شود ۱۳۹۶ شنبه ۱۹ فروردين
9 ویتامین B5 را فراموش نکنید ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۳ آذر
10 آشنایی با زمان مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌ها ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ آذر
11 پیشگیری از سرماخوردگی با این ماده غذایی ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۶ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سرطان دهان چقدر خطرناک است؟ سرطان‌های دهان 2 تا 4 درصد مجموع سرطان‌ها را تشکیل...

  سرد مزاجان و خوردن غذاهایی با طبع سرد اگر افراد بعد از مصرف غذاهایی که طبع سرد دارد، دچا...

  با هم غذا بخورید تا سالم بمانید حتما این اصطلاح را زیاد شنیده‌اید که اغلب راجع به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.
کدام سیب‌زمینی‌ها سمی هستند؟ سیب‌زمینی یکی از صیفی‌جاتی است که ضمن دارا بودن مواد مغذی مورد نیاز بدن، به طور طبیعی درصدی مواد سمی به نام سولانین در پوست و زیر پوست آن وجود دارد.
فلفل سیاه تند اما درمانگر بدون شک فلفل سیاه ادویه مورد علاقه همه نیست؛ اما افرادی از این ادویه استفاده می‌کنند و به آن علاقه دارند معتقدند که این ادویه بسیار دوست داشتنی است.
سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ یک پژوهشگر حوزه تغذیه می‌گوید: نان مصرفی مردم باید سالم باشد؛ یعنی حاوی آرد کامل باشد. وگرنه منجر به بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف مثل چاقی، دیابت، فشارخون بالا، کم‌خونی و حتی برخی سرطان‌ها مثل سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. و در ایران خیلی از نانوایی‌های سنتی نان کامل نمی‌پزند.