لقمه: اگر آبگوشت را همان پختن گوشت در آب و با ادویههای مختلف بدانیم، باید گفت که آبگوشت غذایی در انحصار ایرانیان نیست، مردم کشورهای دیگر هم غذاهایی دارند که بنابر شیوه پخت و جغرافیای محل سکونت میتوان آن را هم آبگوشت نامید. نجف دریابندری در «کتاب مستطاب آشپزی» از سیر تا پیاز به آنها اشارهای میکند: آبگوشت اسپانیایی با قلوه گوساله پخته میشود. در پخت آبگوشت فرانسوی قلم، دنده و گردن گوساله و یا ماهی به کار میرود و در آبگوشت کرهای گوشت سردست گوساله ریخته میشود. به این فهرست میتوان آبگوشتهای دیگری اضافه کرد که شاید با آبگوشتهای ما تفاوت زیادی داشته باشند. این انتخاب خورنده شماست که آن را آبگوشت بدانید یانه!
مواد اولیه :
گوشت گوساله نیم كیلوگرم
هویج سه عدد
سیبزمینی دو عدد
كلم نصف بوته
برگبو یك عدد
میخك یك عدد
جعفری دو قاشق چایخوری
پیازچه دو قاشق غذاخوری
روغن مایع دو قاشق غذاخوری
پیاز كوچك یك عدد
رب گوجهفرنگی دو قاشق غذاخوری
چغندر نیم كیلوگرم
خامه درصورت تمایل كمی
طرز تهیه:
حدود سه لیتر آب را جوش آورده و گوشت را به همراه چغندر، برگبو و میخك به آن اضافه میكنیم، سپس حرارت را كم كرده و نیم ساعت كه غذا جوشید چغندرها را از آن درآورده، كنار گذاشته و كلم خرد شده را به برش اضافه میكنیم. میتوانیم چغندر را رنده یا خرد كرده و با روغن و پیاز كمی تفت دهیم. رب را هم به این مواد اضافه كرده و آن را نیز تفت میدهیم و بعد چغندر، پیاز و رب را به ظرف غذا اضافه میكنیم، برگبو و میخك را از قابلمه خارج كرده، نمك و فلفل غذا را زده حرارت را خاموش میكنیم. غذا را همراه جعفری، پیازچه و در صورت تمایل با خامه تزئین و سرو میكنیم.
نكته: سیبزمینی و هویج را خرد كرده، همراه چغندر و پیاز تفت داده و با رب به غذا اضافه میكنیم.
انرژی کل آبگوشت: 1739 کیلوکالری