معاون وزیر بهداشت در نشست خبری روز جهانی غذا:
عمده نگرانی ما دسترسی مردم به غذای سالم است


رئیس سازمان غذا و دارو گفت: میانگین کالری مصرفی در کشور 20 درصد و میانگین مصرفی شکر و روغن‌ها نیز هر کدام 20 درصد بیشتر از میانگین جهانی است در حالی که نمک نیز در کشور ما 2 برابر نیاز مصرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، نشست خبری روز جهانی غذا با حضور «دکتر رسول دیناروند» معاون وزیر بهداشت و رویس سازمان غذا و دارو امروز 20 مهرماه برگزار شد.

 

زنگ سلامت غذا از فردا را در مدارس به صدا در می‌آید

رئیس سازمان غذا و دارو در این نشست گفت: 16 اکتبر به عنوان روز جهانی غذا مطرح است و امسال ما روز جهانی غذا را 25 مهر برگزار می‌کنیم. از امروز تا 25 مهر به نام‌های ایمنی غذا و رسانه، ایمنی و دانش‌آموزان،‌ ایمنی غذا و ارتباطات برون‌سازمانی،و ایمنی غذا و صنایع غذایی نامگذاری شده است و ما قصد داریم که فردا زنگ سلامت غذا را در مدارس به صدا در بیاوریم.

 

وی ادامه داد: محور امسال در ایمنی غذا، امنیت غذایی و تأمین پایدار غذا است؛ به طور مثال استفاده نابجا از سموم و یا سم‌های نامرغوب موجب می‌شود که امنیت غذایی به خطر بیفتد. اکنون در کشور مشکل دسترسی عادلانه به غذا حل شده است و اکثریت مردم به کالری دسترسی دارند تنها زیر 4 درصد از جمعیت کشور مشکل دسترسی به غذا دارند که وزارت رفاه به آنها کمک می‌کند.


دسترسی به غذای سالم؛ نگرانی اصلی دیناروند

دیناروند نگرانی اصلی خود را دسترسی به غذای سالم و افراط در مصرف غذاهای پرکالری و آسیب رسان عنوان کرد و گفت: میانگین کالری مصرفی در کشور 20 درصد و میانگین مصرفی شکر و روغن‌ها نیز هر کدام 20 درصد بیشتر از میانگین جهانی است در حالی که نمک نیز در کشور ما 2 برابر نیاز مصرف می‌شود.

 

وی با بیان اینکه ترکیب روغن‌ها مطلوب نیست و اسید چرب ترانس هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است، خاطرنشان کرد: تصور می‌کنیم 10 سال زمان می‌برد تا اسید چرب ترانس به صفر برسد.

 

رئیس سازمان غذا و دارو به موضوع نشانگرهای راهنمای تغذیه اشاره کرد و توضیح داد: متاسفانه استقبال صنعت از این نشانگرها خوب نبوده است. زیرا، نگران این هستند که هزینه های آنها را افزایش دهد و یا اینکه ممکن است مانع از فروش محصولات آنها در بازار کشور شود. صنایع غذایی ملزم هستند از نشانگر راهنمای تغذیه بر روی محصولات خود استفاده کنند و برای صنایع غذایی که نخواهند از این نشانگر استفاده کنند، پروانه تولید محصول صادر نمی شود.

 

وی با بیان اینکه استقبال صنایع غذایی از نشانگر راهنمای تغذیه راضی کننده نبوده است، گفت: تاکنون باید حداقل دو سوم صنایع از این نشانگر در محصولات خود استفاده می کردند که به ۱۰ درصد هم نرسیده است.

 

نگاه دولت با وجود حواشی موجود نگاه همگرایی است

معاون وزیر بهداشت درباره حواشی به وجود آمده در زمینه سلامت گروه‌هایی از مواد غذایی نظیر فرآورده‌های گوشتی، لبنیات و ...، گفت: با وجود حواشی که هنوز در این زمینه وجود دارد اما خوشبختانه همگرایی در این حوزه در دولت بیشتر شده است و سازمان‌هایی که در این حوزه مسوولیت دارند نظیر سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و... نگاه‌هایشان منسجم‌تر و همکاری‌هایشان بهتر شده است، هرچند هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم اما با گذشت زمان وضعیت بهتر شده است و دستگاه‌های مختلف در اجرای وظایف‌شان راسخ‌تر هستند و حمایت جدی دولت نیز در این زمینه وجود دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: ما قصد نداریم که به اقتصاد و اشتغال کشور لطمه بزنیم و در عین حال نیز باید به وظایف خود عمل کنیم.

 

رئیس سازمان غذا و دارو در مورد نظارت بر صنایع غذایی و وظایف مسئولان فنی گفت: این افراد مسئول تضمین کیفیت غذا هستند ضمن اینکه نباید انتظار داشته باشیم این افراد کارمند دولت شوند. اکنون حدود 3 هزار مسئول فنی داریم در حالی که 11 هزار تولید کننده داریم. باید کاری کنیم که تولیدکنندگان خودشان به فکر افزایش کیفیت و نظارت بر کالای تولید شده باشند ضمن اینکه اکنون ما پس از تولید نظارت دقیقی داریم.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8292 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۰ مهر بازدید: 2184 ساعت: 12:06 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 راه‌اندازی سامانه «مردم‌دار» برای اعلام تخلفات کیفی کالاها ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
2 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
3 یک تن قارچ فاسد در تولیدی سوسیس و کالباس کشف شد ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
4 محاسبه وزن جعبه با شیرینی کم‌فروشی است ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
5 علت افزایش قیمت گوشت اعلام شد/ قیمت گوشت در 7 اسفند 1401 ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند
6 بررسی و تصویب نظام نامه امور حلال سازمان ملی استاندارد ایران ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲ شهريور
7 آ‌غاز آزمون باسکول‌های مرغداری‌ها و مراکز عرضه گندم و غلات ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
8 خطرناک ترین سموم غذایی و فرآورده های کشاورزی تقلبی کدامند؟ ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
9 تحول لوازم برقی خانگی در ایران ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۴ شهريور
10 بهداشت تاسیسات گردشگری در سطح استاندارد است/رستوران های غیربهداشتی پلمب می شوند ۱۴۰۰ سه شنبه ۹ شهريور
11 کاهش قدرت خرید مردم باعث رونق ماست بندی ها شده است ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۷ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم غذایی برای رفع خستگی های همیشگی یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اهمیت رعا...

  آیا با خوردن بستنی سر درد می‌گیرید؟ به نظر شما این حالت نشان دهنده بیماری خاصی است و ن...

  مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت