ظروف یکبار مصرف مناسب با مواد غذایی گرم کدامند؟


در ایام ماه محرم و صفر که بازار نذری داغ است، ظروف یکبار مصرف هم کاربرد زیادی پیدا می کنند که بد نیست در مورد سلامت آنها بدانید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مرتضی نیک‌سرشت با اشاره به ظروف مناسب برای استفاده از مواد غذایی و آشامیدنی گرم اظهار کرد: در این چند سال هجمه‌هایی را نسبت به ظروف یک بار مصرف ایجاد کردند که درست نبود اما با توجه به پیگیری‌های انجام شده، توانستیم بحث سرطان‌زا بودن را در وزارت بهداشت حذف کنیم.

 

وی با بیان اینکه ظروف یک بار مصرف از مواد مختلفی ساخته می شوند، ادامه داد: بهترین ظروف برای استفاده از مواد گرم، پلی پروپیلنی هستند و نشانه آنها این است که لیوان‌ها نرم هستند و در صورت فشار دادن نمی‌شکنند و به حالت اولیه خود برمی‌گردند.

 

دبیر انجمن صنایع پلاستیک استان تهران افزود: دسته دوم از لیوان‌های تولید شده لیوان‌های پلی استایرنی هستند که این لیوان‌ها اصولا شکننده‌اند و کمی شفاف‌تر از لیوان‌های دسته اول هستند.

 

نیک‌سرشت با بیان اینکه استایرن یک ماده خوشبوکننده است که در مواد غذایی هم استفاده می‌شود، گفت: سازمان بهداشت آمریکا استفاده از این ماده را به مقدار شش در هزار واحد مجاز اعلام کرده است. از سوی دیگر این ماده به مقدار فراوان در ماءالشعیر و توت‌فرنگی وجود دارد.

 

به گفته وی، براساس محاسباتی که انجام شده، در یک شیشه ماءالشعیر بیش از 400 برابر یک لیوان یک بار مصرف استایرن وجود دارد.

 

دبیر انجمن صنایع پلاستیک استان تهران همچنین با اشاره به مشکلات ظروف استایرنی گفت: نکته‌ای که درخصوص این ظروف عنوان می‌شود، بحث رادیکال‌های آزاد استایرن است که ممکن است در حرارت بیش از 100 درجه آزاد و وارد مواد غذایی شود. این در حالی است که در ظروف یک بار مصرف استایرنی نسبت به مواجهه درونی، کمتر از دو گرم است و اصولا استایرن مونومر این لیوان‌ها کمتر از شش در هزار می‌شود و به همین دلیل ضرر چندانی برای بدن ندارد؛ چنانکه هوای موجود در محیط آب‌هایی که نیترات آنها زیاد است و اینگونه موارد تاثیر بد بیشتری بر بدن دارند.

نیک سرشت در ادامه درباره لیوان‌های کاغذی و گیاهی موجودی در بازار گفت: در مورد لیوان‌های کاغذی اگر به جداره داخلی لیوان نگاه کنید، یک رویه نازک پروپیلن و پلی اتیلن دیده می‌شود، از سوی دیگر در ایران کلا تولیدکننده ظروف گیاهی نداریم و اینها دروغی بیش نیست، چراکه هزینه تولید ظروف گیاهی 40 برابر ظروف یک بار مصرف بوده و اصلا توجیه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به آزمایشی که می‌تواند برای تشخیص گیاهی یا غیرگیاهی بودن این دسته از لیوان‌ها و ظروف انجام داد، گفت: تشخیص این ظروف یک آزمایش ساده شعله داردکه اگر این ظروف را روی شعله آتش بگیرید، در صورتی که مثل کاغذ بسوزد و تبدیل به خاکستر شود، نشان‌دهنده این است که گیاهی و از نشاسته بوده پو لی لاکتیک اسید دارد اما اگر آب شد و چکه کرد، به این معنی است که پلی اتلین و پروپیلن دارد.

 

دبیر انجمن صنایع پلاستیک استان تهران ادامه داد: تولیدکنندگان ظروف گیاهی ادعایشان این است که در بهترین حالت 20 درصد نشاسته به ظروف پروپیلنی اضافه می‌کنند؛ بنابراین 80 درصد پروپیلن در این ظروف موجود است.

نیک‌سرشت با بیان اینکه استفاده از ظروف یک بار مصرف برای جلوگیری از پخش میکروارگانیسم‌هاست، ادامه داد: در گذشته از لیوان‌های شیشه‌ای برای مراسم‌هایی مثل محرم استفاده می‌شد که ممکن بود فقط با یک شستن ساده، آن را دوباره مصرف کنند و این باعث می‌شد که بیماری‌های مختلف بین دیگران سرایت کند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر حتی کشورهای اروپایی نیز جایگزین بهتری از پلی‌مرها برای تولید ظروف یک بار مصرف پیدا نکرده‌اند، اظهار کرد: اگر ما بتوانیم ماده ایده‌آلی را به دست بیاوریم که با استفاده از آن ماده شیمیایی وارد بدن نشود، قطعا بسیار خوب است اما در بحث تولید یکی از موارد مهم توجیه‌پذیر بودن تولید از لحاظ اقتصادی است؛ بنابراین در وضعیت فعلی مجبور هستیم از همین مواد استفاده کنیم.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8318 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۶ مهر بازدید: 2432 ساعت: 9:40 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
2 قدردانی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از تولید ظروف پخت پز چدنی اصل ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۳ اسفند
3 ۴۴۵۰ تیم بازرسی وزارت بهداشت ناظر عملکرد رستورانها ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۵ اسفند
4 توالت، رستوران مدرن تایپه ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۴ آذر
5 کارگاه ساخت ظروف مسی ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
6 قیمت ظروف یکبار مصرف افزایش یافت ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
7 ماه محرم از کدام محصولات یکبار مصرف استفاده شود ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور
8 جایگزین هایی برای ظروف نچسب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
9 قرار دادن «نذری» در ظروف یک بار مصرف فومی شکل، خطرناک است ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد
10 مصرف نوشیدنی داغ در ظروف یکبار مصرف شیشه اى ممنوع است ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
11 کدام ماهی تابه بهتر است چدن یا سرامیکی؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۴ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  استفاده از ظروف یکبارمصرف شیمیایی سرطانزاست یک متخصص تغذیه گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار ...

  خطرات زیاده روی در مصرف این غذاهای خوب برخی از مواد غذایی ارزش غذایی بالایی دارند و برای ...

  روغن‌های مفید را بشناسید افراد زمانی که نامی از چربی به میان می‌آید، چاقی و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هویج و این همه خواص شگفت انگیز! برای تقویت و رشد بدن و درمان نرمی‌استخوان بچه‎ها هویج رنده شده با لیموترش بدهید.
آشنایی با اصول رژیم درمانی نوین برای کاهش وزن پایدار و سالم توجه ما فقط به مواد غذایی نیست، بلکه برنامه رژیم درمانی نوین برای ایجاد عادات سالم غذایی بر 4 پایه اساسی استوار است.
طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.
یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن پایگاه خبری لقمه: حدود 90 درصد روغن مصرفی مردم از طریق واردات تامین می‌شود و رشد قیمت‌های جهانی هم میزان خروج ارز از کشور را برای تأمین دانه‌های روغنی، هر روز بیشتر می‌کند، این در حالی است که متوسط مصرف روغن در کشور ما 2 برابر استاندارد جهانی است.