آشنایی با روش تهیه خاگینه خرما؛ غذای محلی زنجانی‌ها برای شب یلدا


پایگاه خبری لقمه: خاگینه خرما یکی از غذاهای سنتی شهر زنجان برای شب یلداست.

به گزارش پایگاه خبری لقمه،  این غذای شیرین و خوشمزه جزو غذاهایی است که زنجانیها سالی یکبار و فقط برای این شب درست می‌کنند. غذایی پر انرژی و مقوی که اگه زنجانی‌ها دلیل قانع کننده‌ای برای پخت اون فقط برای یکبار در سال نداشته باشند، می‌شود همیشه یا دست کم در ماه‌های سرد سال درستش کرد.

طرز تهیه

این غذا راحت است و فقط کمی حوصله می‌خواهد چون مرحله به مرحله مواد رو سرخ می‌کنند و روی هم می‌چینند.

اولین قدم سرخ کردن مقدار زیادی پیاز خلال شده است. هر چقدر مقدار پیا‌زتان زیاد باشد، بهتر است. پس اگه برای شب یلدا مهمان دارید حدود یک کیلو پیاز را باید به ظرافت خرد و تا مرحله طلایی شدن سرخ کنید. بعد از اینکه پیازها طلایی شد، کمی زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین و نمک بهش بزنید و کنار بذارید.

تو همون تابه نیم کیلو خرما زاهدی خشک را که هسته گرفتید سرخ کنید. خرما نیاز زیادی به پختن نداره و یه تفت چند دقیقه‌ای برایش کافی است. این هم در یک ظرف دیگر کنار بگذارید.

حالا نوبت نیم کیلو کشمش پلویی، و مقداری خلال پسته و بادام است که باید به سرعت تفت بدهید و کنار بگذارید.

حالا به ترتیب پیاز، خرما، مخلوط کشمش و آجیل رو توی ظرف شیشه‌ای بچینید و روی ظرف دو تا تخم مرغ بشکنید، و کمی ادویه و نمک و زعفران روی تخم مرغ بپاشید و در ظرف را بگذارید. ده دقیقه بعد خاگینه خرما آماده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :همشهری آنلاین

کد: 8541 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر بازدید: 3128 ساعت: 10:25 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرز تهیه دمپختک با خاگینه ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۱ مهر
2 روش تهیه یک دسر خوشمزه ایرانی ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ بهمن
3 صبحانه‌هایی که آدم را خوش اخلاق می‌کنند ۱۳۹۲ سه شنبه ۵ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میان وعده های مناسب مدرسه با شروع فصل تحصیل و مدرسه دادن میان وعده های سالم ...

  رعایت نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانِ کودکان پایگاه خبری لقمه: پوسیدگی دندان از جمله اپیدمیهای ...

  با انرژی‌زاترین میوه‌ها آشنا شوید اگر در پایان روز احساس خستگی و بی‌حالی می‌كنید احت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
راز خوشرنگ و خوشمزه تر شدن خورشت فسنجان می خواهیم فوت کوزه گری یک خورشت فسنجان بسیار خوشمزه و البته خوشرنگ را بر ملا کنیم که با شیوه ای بسیار ساده و باور نکردنی امکان پذیر است پس با ما همراه باشید :
تحلیل رستوران‌های رقیب برای بهبود راهبردهای بازاریابی خود پایگاه خبری لقمه: تحلیل رستوران‌های رقیب می‌تواند برای شما فرصتی باشد تا تحقیقات بازار را بهبود بخشید.
آب کلم مناسب برای مقابله با کم‌خونی و یبوست اگر احساس خستگی زیادی می‌کنید و دچار کم خونی شده‌اید توصیه می‌کنیم به مدت سه هفته هر روز ۱ لیوان آب کلم نوش جان کنید.