عیسی گلشاهی: تولید ماهی قزل آلا در سال ۱۴۰۰ به ۱۸۰ هزار تن می رسد


پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتربهبود کیفیت آبزیان از برنامه‌ریزی برای ۱۸۰ هزار تن ماهی قزل آلا در سال ۱۴۰۰ خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عیسی گلشاهی افزود: بر اساس تک گونه ای، پس از ماهی قزل‌آلا، گونه‌های گرم‌آبی و سپس گونه‌های مختلف ماهیان جنوب کشور بیشترین میزان عرضه و دسترسی مردم را در بازار داخلی دارند.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران پیش بینی کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز همچون سال گذشته حدود ۱۸۰ هزار تن ماهی قزل آلا در کشور تولید شود.

تولید ترشی کیلکا با هدف صادراتی

وی درباره تولید و ورود محصولات جدید آبزی به بازار گفت: در سال ۹۹ علاوه بر عرضه کنسرو ماهی قزل آلا در بازار داخلی برای نخستین بار، در زمینه محصولات کنسروی ترشی کیلکا برای بازار داخل و بازار صادراتی تولید و عرضه شد.

گلشاهی با بیان این که در برخی استان‌های کشور سابقه مصرف ترشی کیلکا را داشته ایم، تصریح کرد: این محصول به‌طور عمده با هدفگذاری صادرات تولید شده است.

ایجاد سه واحد تولید سیلاژ ماهی در سال ۱۴۰۰

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به محصولات جدید غیر خوراکی، افزود: پارسال تولید و عرضه محصول سیلارژ ماهی برای تامین و جبران بخشی از کمبود تولید پودر ماهی برای نخستین بار انجام شد که سیلاژ ماهی در واقع نوعی پروتیین مایع و حاوی آنزیم ها برای هضم و جذب بهتر غذا است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۹ یک واحد تولید سیلاژ ماهی در کشور راه اندازی شد، پیش بینی کرد که در سال ۱۴۰۰ نیز سه واحد تولیدی دیگر ایجاد و به بهره برداری برسد.

گلشاهی ادامه‌داد: راه اندازی یک واحد تولیدی سیلاژ به سرمایه نسبتا مناسبی نیاز دارد و هر چند تکنیک تولید این محصول خارجی است، اما کارشناسان ایرانی توانسته اند فناوری آن را بومی‌سازی کنند.

وی میزان تولید سیلاژ ماهی در واحد تولیدی کنونی را روزانه ۶ تن عنوان کرد.

به گفته این مسوول، اگر مواد اولیه یعنی ضایعات ماهی موجود باشد، افزایش تولید روزانه سیلاژ ماهی توسط واحد مذکور به ۱۰ تن هم امکان‌پذیر است.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار  آبزیان سازمان شیلات ایران، کاهش دور ریزهای ماهی مانند امعاء، احشا، سر و دم را از مزیت های تولید سیلاژ ماهی برشمرد و اظهار داشت: برای تولید سیلاژ ماهی بیشتر از ضایعات قزل آلا به ویژه امعاء و احشا استفاده می شود.

ایرنا در این زمینه نوشت: براساس آمار ۹ ماهه سال گذشته (۱۳۹۹) بیش از  ۵۰۲ هزار تن انواع آبزیان در آب‌های شمال و جنوب کشور صید شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد کاهش نشان می دهد.

سال ماقبل (۱۳۹۸) نیز یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتی از محل صید و آبزی‌پروری در کشور تولید شد که با وجود تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا، تراز تجاری این بخش از ۴۴۰ میلیون دلار عبور کرد.

طبق آمارها تولیدات شیلاتی کشور در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی‌ ۴۰ برابر رشد یافته که روند شتابنده‌ای را در حوزه آبزی‌پروری نشان می‌دهد.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14272 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ جمعه ۱۳ فروردين بازدید: 1897 ساعت: 10:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه در خصوص مصرف بی ح...

  استفاده از ظروف مسی مس بدن را تامین نمی‌کند کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم...

  مصرف بستنی برای کودکان زیر 3 سال ممنوع کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی‌های دانشگاه علوم پز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ارتباط حذف ارز ترجیحی با افزایش قیمت کالاها/ چند درصد گرانی داریم؟ پایگاه خبری لقمه: بررسی ها نشان می دهد حتی با فرض اینکه تعرفه ها و عوارض گمرکی کاهش نیابد ولی ارز ترجیحی حذف شود، حداکثر تأثیر افزایش قیمت کالاها، ۱۷ درصداست نه ۷۰۰ درصد.
دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.
خوردنی‌های ممنوعه! سایت پرونسیون به تازگی فهرستی از قسمت‌های آسیب‌رسان چند گیاه را منتشر كرده كه كمتر كسی گمان می‌كند خوردن آنها به بدن صدمه بزند.
فوت‌وفن‌های نگهداری آبغوره و آبلیمو به گفته یک کارشناس مواد آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا، پس از اینکه آبلیمو و آبغوره داخل شیشه ریخته شد، بهتر است شیشه را داخل آب جوش قرار دهید تا...