غذاهای نذری در ایران/2
زرشک پلو با مرغ با دستور سرآشپز لقمه


قدمت زرشک پلو با مرغ نذری به اندازه قیمه نیست اما این غذا هم نوعی غذای نذری در برخی از شهرها به حساب می آید و آمار طبخش، حتی از قیمه و قورمه سبزی هم بالاتر زده است.

مراسم نذری در روستای اراضی مبارکه اصفهان - عکاس: منصوره معتمدی

لقمه: طبخ زرشک پلو به نسبت باقی غذاها آسان تر است، پس به راحتی می توانید بساط پخت آن را در خانه خودتان به راه کنید. در ضمن زرشک پلو با مرغ، غذای پرطرفداری است. در برخی روستاها به ویژه روستای اراضی مبارکه اصفهان، در ایام ماه محرم، مراسم عزاداری و پخش نذری به صورت ویژه ای برگزار می شود. غذاها که یکی از آنها، زرشک پلو با مرغ است را داخل سینی ها قرار می دهند و بر روی سر می چرخانند و به مردم می دهند. عکس فوق همین مراسم را نشان می دهد که سینی مخصوص زرشک پلو با مرغ است.

استفاده از زرشک در نذری ماه محرم، در فصل سرد خاصیت خودش را خوب نشان می دهد؛ چون زرشک خاصیت ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک دارد. علاوه بر این، مزه ترش زرشک هر غذایی را خوشمزه تر می کند. حتی بعضی ها در قیمه هم زرشک می ریزند. گوشت مرغ معدن پروتئین است و اگر خوب طبخ شود، همه پسند می شود. زرشکی که برای نذری تان تهیه می کنید بهتر است از نوع مرغوب باشد؛ این را می توانید از رنگ و ظاهر زرشک تشخیص بدهید. زرشک مرغوب قرمز رنگ است و به آن "زرشک تالاری" می گویند.

مواد لازم برای 6 نفر

برنج ------------------------------------ 8 پیمانه
مرغ ------------------------------------  دو عدد 
می توانید به جای مرغ کامل، گوشت ران و سینه مرغ را جداگانه بخرید.
زرشك ---------------------------------- 2 لیوان خیس خورده
شكر ------------------------------------ یك قاشق غذا خوری
زعفران آب كرده ------------------------ 1 استكان
روغن ------------------------------------ به مقدار لازم
كره -------------------------------------- 25 گرم
خلال بادام و بسته --------------------- (در صورت تمایل) جمعا نصف استكان
پیاز  -------------------------------------  3 عدد


طرز تهیه
برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب ولرم و نمک خیس می كنیم. خلال بادام و پسته را هر کدام جداگانه چند باری شسته و آبش را بیرون می ریزیم و بعد دوباره مقداری آب داخل آن میریزیم و خلال بادام را به مدت 1ساعت می گذاریم در آب بماند تا کمی نرم شود، ولی خلال پسته برای اینکه رنگش عوض نشود 20 دقیقه فقط آن را خیس بدهید.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و پیازهای خلالی طوری که تمام کف تابه پیاز باشد قرار دهید و بعد از آن مرغ ها را روی پیازها قرار داده و کمی زرد چوبه روی مرغ ها بریزید و کمی نمک هم روی مرغ ها بریزید. تابه را روی کمترین حرارت بگذارید یا اینکه روی پخش کن بگذارید تا با حرارت ملایم با آبی که مرغ و پیاز ازخودشان می دهد بپزند. با این روش مرغ فوق العاده خوشمزه میشود و بعد از تقریبا 40 تا 45 دقیقه، یک طرف مرغها طلایی شده و حالا مرغها را به طرف دیگر برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود و بپزد.


برنج را به شیوه معمول بپزید. زرشک را پاک کرده و چند باری آبکشی می کنیم و کمی آب رویش میریزیم و میگذاریم 5 دقیقه در آب سرد خیس بخورد و آبش را خالی کرده و 1 قاشق غذاخوری به ان شکر اضافه کرده و در کمی روغن یا کره تفتش می دهیم (نباید زیاد زرشک را تفت بدهیم چون سریع میسوزد) و کنار می گذاریم. خلال بادام و پسته ها که در آب بودند را در آبکش می ریزیم. در تابه ای مقداری کره می ریزم و خیلی کم خلال ها را در آن تفت می دهیم و کنار می گذاریم و در آخر پلو را در ظرف کشیده و با زعفران دم کرده که با مقداری از پلو مخلوط شده و خلالها و زرشکها به سلیقه خودتان روی پلو را تزئین کنید و تکه های مرغ را لای پلو یا هرجایی که خودتان دوست دارید بگذارید.




کد: 518 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ دوشنبه ۱۴ آذر بازدید: 29392 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
2 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
3 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
4 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
5 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
7 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
8 لیست اقلام زیستی و غذایی موردنیاز مردم غزه، لبنان و یمن اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
9 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
10 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  در ناهار کودک خود تغییر ایجاد کنید محققان توصیه می‌کنند: ناهار فرزند خود را جذاب‌تر و...

  رژیم ضدکلسترول؛ از این 5 ماده‌ غذایی بپرهیزید بر خلاف باورهای رایجی که وجود دارد بدن ما برای این...

  اشتباهاتی که هنگام صبحانه خوردن انجام می دهیم بیشتر افراد صبحانه را صرفاً به این دلیل حذف می‌کنن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.
فرآیند رزرو هتل در سیستم‌های رزرواسیون پایگاه خبری لقمه: پس از انتخاب مقصد سفر، در کنار خرید بلیط، اولین کاری که باید انجام دهید، رزرو هتل است. البته انتخاب هتل نیاز به دقت و زمان کافی دارد؛ چراکه محل اقامت در کیفیت سفر تاثیر زیادی می‌گذارد.
رژیم غذایی برای عضله ای شدن شكم یکی از مواردی که باعث می‌شود تا افراد از ادامه رژیم‌های غذایی خودداری کنند یا هر وقت اسم رژیم به گوششان رسید فرار کنند این می‌باشد که این افراد تا به حال به صورت علمی و اصولی اقدام به تنظیم رژیم نکرده‌اند بلکه به صورت یکباره هر آنچه در سبد غذایی شان بوده حذف کرده‌اند و شوکی بسیار بزرگ را به مغز خود وارد کرده اند که سبب نفرت و ترس از رژیم شده است.
افزایش ریزش مو با چه خوراکی‌هایی اتفاق می‌افتد یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه رفتارهای نادرستی در بین افراد وجود دارد که باعث بروز ریزش موی غیرطبیعی در افراد می‌شود، گفت: یکسری عادات تغذیه‌ای و رفتاری در مردم رواج یافته که به صورت ناآگاهانه انجام می‌شود و این امر باعث افزایش شمار بیمارانی که به علت ریزش مو به مطب پزشکان مراجعه می‌کنند، شده است.