تقویت استخوان‌های بدن با این خوراکی‌ها


سلامت، رشد واستحکام استخوان‌های بدن نیازمند املاح و مواد معدنی به ویژه کلسیم است که بخش عمده‌ای از این املاح باید از راه برنامه غذایی روزانه تامین شوند.

به گزارش لقمه، استخوان‌های ما در جوانی سالم و محکم هستند اما زمانی که به میانسالی می‌رسیم استخوان‌ها شروع به نازک شدن می‌کنند و این فرآیند بعد از قاعدگی در زنان سریعتر هم می‌شود.

خوردن غذاهای مناسب و انتخاب رژیم غذایی صحیح و کامل می تواند به افزایش تراکم و استحکام این بافت حیاتی کمک کند که برخی از مواد غذایی مفید در این زمینه عبارتند از:

شیر، ماست و پنیر

برای داشتن استخوان‌های قوی به کلسیم احتیاج دارید. میزان نیاز بزرگسالان به کلسیم روزانه 1000 میلی‌ گرم و برای زنان بعد از 50 سالگی و مردان بعد از 70 سالگی 1200 میلی‌گرم است. مهمترین منبع کلسیم شیر است. یک لیوان 250 میلی‌لیتری از شیر بدون توجه به اینکه کم چرب یا پرچرب است، 300 میلی‌گرم کلسیم دارد. کلسیم درون یک کاسه ماست با کلسیم موجود در 250 سی‌سی شیر تقریبا برابر است، پس اگر شیر دوست ندارید یا به لاکتوز درون شیر حساسیت دارید می‌توانید از این جایگزین استفاده کنید. در ضمن کلسیم موجود در شیرها و لبنیاتی که لاکتوز آنها گرفته شده با سایر لبنیات لاکتوزدار برابر است.

مغزها و خشکبار

دانه‌های مختلف و آجیل‌ها می‌توانند به سلامت استخوان کمک کنند. گردو و تخم کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. بادام و بادام زمینی نیز پتاسیم دارند که مصرف آنها جلوی از دست رفتن کلسیم توسط ادرار را می‌گیرد. آجیل همچنین حاوی پروتئین است که نقشی کمکی در ساخت استخوان دارد.

سبزیجات

ممکن است از اینکه به شما بگوییم بعضی از سبزیجات چقدر سرشار از کلسیم هستند، تعجب کنید. اما سبزیجات برگدار و تیره حاوی مقدار زیادی کلسیم هستند.

ماهی سالمون

سالمون و سایر ماهی‌های چرب ویتامین D زیادی دارند که برای جذب کلسیم مفید است. این ماهی‌ها همچنین اسید چرب امگا 3 زیادی دارند. تحقیقات ثابت کرده روغنی که در ماهی وجود دارد، جلوی از دست رفتن بافت استخوانی در زنان مسن را می‌گیرد و ممکن است بتواند در پیشگیری از پوکی استخوان هم مفید باشد.
 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7319 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۵ شهريور بازدید: 3342 ساعت: 5:40 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقویت دسترسی ایران به صندوق اقلیم سبز با سیاست‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های سالم ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ مرداد
2 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
3 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
4 غذاهایی که در حال انقراض هستند/ بی توجهی به برندسازی غذای ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
5 لزوم تقویت صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در رومشکان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
6 مصرف بادام سبب تقویت سلامت روده ها می شود ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
7 اعلام جزئیات حمایت دولت از کشت قراردادی ۱۴۰۱ پنج شنبه ۳۱ شهريور
8 اینفوگرافیک / کدام مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۰ خرداد
9 هیچ بهانه‌ای برای عدم ایجاد تحول در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نداریم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
10 برای تقویت مشاغل خرد آبزی پروری و صیادی برنامه ریزی می کنیم ۱۴۰۰ يکشنبه ۳۰ آبان
11 تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا ۱۴۰۰ دوشنبه ۸ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شلغم را با آویشن بخورید یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: از آنجایی که شلغم نفاخ...

  مصرف آجیل فشار خون را كاهش می دهد یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن بیان این مطلب اظه...

  توصیه های طب سنتی برای فصل بهار به توصیه متخصصان طب سنتی، در فصل بهار از خوردن غذا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت