آجیل فله ای نخرید/رشد قارچ های بیماری زا


پایگاه خبری لقمه: معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، نسبت به عواقب رشد میکروارگانیسم های بیماری زا در آجیل های فله ای که در شرایط نامساعد نگهداری می شود، هشدار داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مهندس سمیره صباح با بیان اینکه آجیل به عنوان محصولی  که مصرفش در حال و هوای عید نوروز عمومیت بیشتری می‌یابد در صورت نگهداری در شرایط نامساعد، بستر مناسبی برای رشد میکرو ارگانیسم های بیماری زا به خصوص قارچ هـاسـت.

 

وی با تاکید بر اینکه حتی الامکان باید  از آجیل های تازه خریداری نمود، تصریح کرد: هرچه آجیل تازه تر باشد میزان آلودگی اش به قارچ ها  محضوصا «آفلاتوکسین» که به شدت بیماری زاست و می تواند زمینه ساز بروز بدخیمی ها شود، کمتر است.

 

صباح  در ادامه عنوان داشت: مصرف کننده این قبیل خوراکی‌ها باید قبل از خوردن از سلامت و بهداشت آنها اطمینان کافی به دست آورند.

 

وی ادامه داد:  این اطمینان زمانی به یقین می رسد که واحد تولید کننده، طبق دستوالعمل‌های مشخص ارگان  نظارتی، بر فرآورده‌های مذکور نظارت  کامل داشته باشد در این صورت و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی تولید و بسته بندی، امکان کنترل و ردیابی‌ اصالت اش نیز وجود دارد.

 

صباح  با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو نظارتی بر محصولات فله ندارد پیشنهاد کرد: مردم خود را در مصرف آنها محدود  کنند.

 

وی در  توضیح بیشتر بیان کرد: وقتی نگهداری آجیل های فله طولانی می شود و امکان رشد قارچ ها در آن افزایش پیدا می کند طبیعتا محصولات از سوی ما مرجوعی و مردودی تلقی می شود لذا با اینکه امتیازات بهداشتی لازم را کسب نکرده است در زمان های نزدیک به عید به صورت فله و با قیمت پایین در بازار عرضه می شوند.

 

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو برخی از ویژگی های آجیل های مانده و بیات را مزه ماندگی، بوی مرطوب و کپک زدگی برشمرد و رطوبت، دما و مقدار زمان نگهداری آجیل را دارای نقش بسیار زیادی در ایجاد آفلاتوکسین دانست.

 

صباح با عنوان این مطلب که از  نظر سازمان غذا و دارو صرفا نتایج آزمایشگاهی می‌توانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند، گفت: از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی آن نمی‌شود بطور دقیق متوجه آجیل‌های مشکل دار شد. بنابراین توصیه جدی ما به مردم این است که  لذا  موارد تقاضای خود را از مراکز معتبر تهیه نمایند زیرا این آلودگی ها هم می تواند در کوتاه مدت سلامتی افراد را تهدید کند و هم در دراز مدت اثر تجمعی و انباشتگی و بیماری زا داشته باشد.

 

وی در پایان ساده‌ترین راه ممکن برای پیشگیری از بیماری های احتمالی ناشی از معضلات آجیل های معیوب را، مشاهده سیب سلامت سازمان غذا و دارو در بسته بندی محصولات خریداری شده  معرفی کرد که که به منزله تایید پروانه بهداشتی تولید و بسته بندی محصول می باشد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10895 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند بازدید: 1440 ساعت: 7:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نرخ آجیل چهارشنبه سوری اعلام شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 طرح نظارت بر بازار آجیل و میوه شب یلدا شدت گرفت/ تخلفات را گزارش دهید ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
3 آجیل رنگ شده را چگونه تشخیص دهیم؟ ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
4 آجیل یلدا را گران نخرید/ مرغ باز گران شد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۴ آذر
5 نکات تغذیه سالم پاییزی ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۹ مهر
6 افزایش قیمت آجیل و خشکبار نسبت به سال گذشته+لیست آخرین قیمت ها ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۲ آذر
7 آجیل تواضع اصل استاندارد نیست ۱۳۹۷ سه شنبه ۲۱ اسفند
8 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
9 حفظ سلامت قلب کمک با مصرف روزانه آجیل و سویا ۱۳۹۶ دوشنبه ۴ دي
10 بازار آشفته ماهی در شب یلدا/ یلدا در پیچ و تاب گرانی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
11 افزایش ۲۵ درصدی قیمت آجیل در آستانه شب یلدا ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این خوراکی‌ها آفت دهان را تشدید می‌کنند کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت:...

  این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید پایگاه خبری لقمه: روابط عمومی سازمان غذا و دارو در...

  غذاهای پرنمك بر سیستم تعادل فرد تاثیر منفی می‌گذارد لقمه: یك متخصص شنوایی شناسی گفت: غذاهای پرنمك باعث...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا کودکان چاق بزرگسالان چاقی می‌شوند؟ یک عضو هیات علمی اولین جشنواره و همایش تناسب اندام و بدنسازی با اشاره به اهمیت تعادل وزن از دوره کودکی تاکید کرد:« وقتی کودک شروع به وزن گیری زیاد کند و از منحنی های رشد خارج شود به احتمال زیاد، انتظار چاقی در بزرگسالی را خواهیم داشت.»
فیروزآباد قطب تولید گیاهان دارویی و عسل برگ / صادرات سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی به اروپا پایگاه خبری لقمه: شهر فیروز آباد استان فارس در راستای معرفی قطب‌های صنایع تبدیلی،‌ به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه عسل برگ معرفی و اعلام شد، سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی این شهر به اروپا صادر می‌شود.
عادت‌های مفید برای تنظیم کالری بدن سوخت‌و‌ساز یا متابولیسم فرآیندی حیاتی است که وظیفه تنظیم مصرف کالری حاصل از مواد غذایی و کمک به کاهش ذخایر چربی در بدن را برعهده دارد.
چربی های ترانس را بشناسید روغن‌های گیاهی که از دانه‌های روغنی گرفته می‌شوند، مانند بسیاری از خوراکی‌ها تاریخ مصرف دارند و باید در دمای خاصی آنها را نگه داشت.