کشاورزی حفاظتی در ۳ میلیون هکتار اجرا می‌شود


پایگاه خبری لقمه: مسئول طرح کشاورزی حفاظتی معاونت زراعت وزارت جهاد ، از اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی در سه میلیون هکتار از اراضی کشور در برنامه ششم توسعه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از صدا و سیما، فرزاد زلقی افزود: ۶۰ درصد این عملیات در اراضی دیم و ۴۰ درصد در اراضی آبی اجرا می‌شود.

 
وی با اشاره به این که ۱۰ استان از جمله آذربایجان غربی به عنوان قطب یا کانون تحقیقات کاربردی کشاورزی حفاظتی انتخاب شده است، ادامه داد: برای آن که کشاورزی مرسوم به سمت کشاورزی حفاظتی سوق پیدا کند، به تغییر رویکرد نیاز داریم و نخستین گام برای این تغییر رویکرد در جامعه کشاورزی، آموزش بهره‌برداران است.
 
این مقام مسئول  مدیریت بقایای گیاهی، انجام حداقل عملیات خاک ورزی، تناوب و توجیه اقتصادی تولید را از اصول کشاروزی حفاظتی برشمرد و خاطرنشان کرد: اجرای طرح کشاورزی حفاظتی از سال ۱۳۸۶ و در سطح ۱۵۰ هکتار در چهار استان به صورت آزمایشی آغاز شد.
 
زلقی گفت: کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع آب و خاک برای نسل آینده اجرا می‌شود.
 
وی ادامه داد:  کشاورزی حفاظتی در سطح ۳ میلیون هکتار اراضی در برنامه‌ای ۵ ساله محدودیت منابع آبی و خاکی، کشورهای جهان را به استفاده از روش‌های نوین که ضمن حفظ تولید و امنیت غذایی از مصرف آب اضافه جلوگیری کند، رهنمون کرده است.
 
زلقی افزود: امروزه در جهان کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع آب و خاک در سطحی معادل ۱۵۵ میلیون هکتار در حال انجام است، در کشور ما نیز ۱. ۵ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش قرار گرفته و با تشکیل دفتری با عنوان کشاورزی حفاظتی در معاونت امور زراعت به‌نظر می‌رسد که این گام جدید به سرعت در حال پیشروی است و در آینده‌ای نه‌چندان دور، خواهیم توانست در جهان در این زمینه صاحب کرسی شویم.
 
به گفته وی یکی از استراتژی‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی، اجرای کشاورزی حفاظتی است که از سال ۱۳۸۶ خورشیدی در چهار استان خوزستان، فارس، گلستان و خراسان با سطحی معادل ۱۵۰ هکتار کلید خورد و پس از آن نیز در سایر استان‌ها آغاز شد و  وزارت جهاد  را بر آن داشت که در سال ۱۳۹۳ گروهی تحت عنوان کشاورزی حفاظتی تشکیل دهد؛ علاوه بر آن، این گروه که متشکل از صاحب‌نظران، محققان، اساتید دانشگاهی و تمامی کسانی است، در این زمینه نظر دارند. کمیته فنی متشکل از بخش‌های فنی کل کشور حرکت‌هایی را در این بخش آغاز کرده است، زیرا در حال حاضر به مرحله‌ای رسیده‌ایم که محدودیت منابع آبی و خاکی روزافزون است و باید روش‌های سنتی کشاورزی را تغییر دهیم و روش‌های نوین را جایگزین آن کنیم.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: برای نخستین اقدام، طرح کشاورزی حفاظتی در سطح سه میلیون هکتار و در یک برنامه پنج‌ساله تدوین و به تأیید مشاوران رسید و به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای اختصاص اعتبار و ردیف بودجه ملی ارسال شده است که امید می‌رود در سال ۱۳۹۵ با اختصاص ردیف خاص، این حرکت شتاب بگیرد.
 
به گفته وی یکی از چالش‌های بخش کشاورزی ناپایداری در تولید است و کشاورزی حفاظتی که معنایی جز تولید پایدار با حفظ منابع آب و خاک ندارد، می‌تواند در شرایط اقلیمی فوق که با محدودیت فزاینده در منابع آب و خاک روبه‌رو هستیم، نقطه عطفی برای تولیدات بخش کشاورزی باشد؛ زیرا تولید حداکثری به هر قیمت دیگر امکان‌پذیر نیست.
 
زلقی ادامه داد: چتر کشاورزی حفاظتی از سه اصل انجام حداقل عملیات خاکورزی، مدیریت بقایای گیاهی و رعایت تناوب زراعی مناسب تشکیل شده است و بر اساس آخرین نسخه علمی دنیا این روش کشاورزی می‌تواند باعث شود که انجام فعالیت کشاورزی دارای توجیه اقتصادی شود.
 
وی افزود: در حالی که در دنیا ۱۵۵ میلیون هکتار از اراضی با شیوه‌های حفاظتی مدیریت می‌شود، در ایران طی سال‌های گذشته کمتر از یک میلیون هکتار عملیات انجام شد و با سرعت گرفتن این روش در حال حاضر، ۱. ۵ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی به‌صورت حفاظتی کشت و کار می‌شود.
 
زلقی ادامه داد: برای اجرایی شدن برنامه‌های اقتصاد مقاومتی، ۹ محصول و چهار طرح پشتیبان مدنظر است، کشاورزی حفاظتی یکی از مواردی است که کمک می‌کند بتوانیم برنامه‌های فوق را اجرایی کنیم که امید می‌رود با مصوب شدن بودجه در سال ۹۵، به اهداف پیش رو دست یابیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :مهر

کد: 11309 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد بازدید: 1710 ساعت: 11:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برخورد قاونی با گران‌فروشان/قیمت مرغ تغییر نمی کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلیل ممنوعیت واردات دی و منو کلسیم فسفات چیست؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 رکورد شکنی تهران در جوجه‌ریزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 طرح کاشت یک میلیارد درخت تکلیف همه را مشخص می کند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
5 آمادگی ایران برای صادرات ادوات کشاورزی به ازبکستان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 اجرای طرح مطالعاتی زنجیره راهبردی ارزش افزوده خرما درخوزستان آغاز شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
7 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
8 اختلاف دو وزارت خانه بر سر آمار تولید و عرضه تراکتور ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
9 تسهیلات ویژه کشاورزان قراردادی از بیمه تا کمک هزینه ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
10 تحقق رویای 5 هزار ساله کشاورزان به کمک سربازان ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۱ دي
11 لزوم مقابله با افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع آذربایجان شرقی ۱۴۰۲ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با این 10 غذا پوستتان پیر می شود تابه‌حال فکر کرده‌اید که چرا پس از چندین روز تعطیل...

  همه چیز درباره سوپ لقمه: از حدود 5 هزار سال قبل از میلاد مسیح كه انسا...

  مصرف مواد قندی را در دوران پیش دبستانی محدود کنید کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ارتباط سال تولد با چاقی متخصصان ادعا کردند که سال تولد فرد بر فعالیت نوعی ژنِ عامل افزایش خطر چاقی تاثیرگذار است.
هر قرص را چه موقع باید خورد؟ بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان خود هر روز دارو بخوریم اما آیا می‌دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف كرد؟ تحقیقات نشان داده خوردن داروها در زمان نادرست نه تنها اثر آنها را كم می‌كند بلكه در بعضی موارد ممكن است برای بدن مضر باشد. برای مثال خوردن داروهایی مانند داروی درمان آرتروز، پوكی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی روی میزان اثر آنها داشته باشد و زمان بهبود شما را به‌طور چشمگیری كاهش دهد.
چرا فلفل‌ها برای سلامتی مفیدند فلفل دلمه‌ای سرشار از ویتامین‌های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامین‌های موثر در تبدیل مواد غذایی به انرژی می‌باشند. فلفل دلمه‌ای همچنین گیاهی سرشار از فیبر، پروتئین و آهن می‌باشد.
کاهش مصرف چربی با 9 ترفند ساده اگر می‌خواهید چند کیلو لاغر شوید یا راحت‌تر نفس بکشید چند توصیه داریم تا مصرف چربی را کاهش دهید.