کشاورزی حفاظتی در ۳ میلیون هکتار اجرا می‌شود


پایگاه خبری لقمه: مسئول طرح کشاورزی حفاظتی معاونت زراعت وزارت جهاد ، از اجرای عملیات کشاورزی حفاظتی در سه میلیون هکتار از اراضی کشور در برنامه ششم توسعه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از صدا و سیما، فرزاد زلقی افزود: ۶۰ درصد این عملیات در اراضی دیم و ۴۰ درصد در اراضی آبی اجرا می‌شود.

 
وی با اشاره به این که ۱۰ استان از جمله آذربایجان غربی به عنوان قطب یا کانون تحقیقات کاربردی کشاورزی حفاظتی انتخاب شده است، ادامه داد: برای آن که کشاورزی مرسوم به سمت کشاورزی حفاظتی سوق پیدا کند، به تغییر رویکرد نیاز داریم و نخستین گام برای این تغییر رویکرد در جامعه کشاورزی، آموزش بهره‌برداران است.
 
این مقام مسئول  مدیریت بقایای گیاهی، انجام حداقل عملیات خاک ورزی، تناوب و توجیه اقتصادی تولید را از اصول کشاروزی حفاظتی برشمرد و خاطرنشان کرد: اجرای طرح کشاورزی حفاظتی از سال ۱۳۸۶ و در سطح ۱۵۰ هکتار در چهار استان به صورت آزمایشی آغاز شد.
 
زلقی گفت: کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع آب و خاک برای نسل آینده اجرا می‌شود.
 
وی ادامه داد:  کشاورزی حفاظتی در سطح ۳ میلیون هکتار اراضی در برنامه‌ای ۵ ساله محدودیت منابع آبی و خاکی، کشورهای جهان را به استفاده از روش‌های نوین که ضمن حفظ تولید و امنیت غذایی از مصرف آب اضافه جلوگیری کند، رهنمون کرده است.
 
زلقی افزود: امروزه در جهان کشاورزی حفاظتی با هدف تولید پایدار و حفظ منابع آب و خاک در سطحی معادل ۱۵۵ میلیون هکتار در حال انجام است، در کشور ما نیز ۱. ۵ میلیون هکتار از اراضی کشور تحت پوشش قرار گرفته و با تشکیل دفتری با عنوان کشاورزی حفاظتی در معاونت امور زراعت به‌نظر می‌رسد که این گام جدید به سرعت در حال پیشروی است و در آینده‌ای نه‌چندان دور، خواهیم توانست در جهان در این زمینه صاحب کرسی شویم.
 
به گفته وی یکی از استراتژی‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی، اجرای کشاورزی حفاظتی است که از سال ۱۳۸۶ خورشیدی در چهار استان خوزستان، فارس، گلستان و خراسان با سطحی معادل ۱۵۰ هکتار کلید خورد و پس از آن نیز در سایر استان‌ها آغاز شد و  وزارت جهاد  را بر آن داشت که در سال ۱۳۹۳ گروهی تحت عنوان کشاورزی حفاظتی تشکیل دهد؛ علاوه بر آن، این گروه که متشکل از صاحب‌نظران، محققان، اساتید دانشگاهی و تمامی کسانی است، در این زمینه نظر دارند. کمیته فنی متشکل از بخش‌های فنی کل کشور حرکت‌هایی را در این بخش آغاز کرده است، زیرا در حال حاضر به مرحله‌ای رسیده‌ایم که محدودیت منابع آبی و خاکی روزافزون است و باید روش‌های سنتی کشاورزی را تغییر دهیم و روش‌های نوین را جایگزین آن کنیم.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: برای نخستین اقدام، طرح کشاورزی حفاظتی در سطح سه میلیون هکتار و در یک برنامه پنج‌ساله تدوین و به تأیید مشاوران رسید و به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برای اختصاص اعتبار و ردیف بودجه ملی ارسال شده است که امید می‌رود در سال ۱۳۹۵ با اختصاص ردیف خاص، این حرکت شتاب بگیرد.
 
به گفته وی یکی از چالش‌های بخش کشاورزی ناپایداری در تولید است و کشاورزی حفاظتی که معنایی جز تولید پایدار با حفظ منابع آب و خاک ندارد، می‌تواند در شرایط اقلیمی فوق که با محدودیت فزاینده در منابع آب و خاک روبه‌رو هستیم، نقطه عطفی برای تولیدات بخش کشاورزی باشد؛ زیرا تولید حداکثری به هر قیمت دیگر امکان‌پذیر نیست.
 
زلقی ادامه داد: چتر کشاورزی حفاظتی از سه اصل انجام حداقل عملیات خاکورزی، مدیریت بقایای گیاهی و رعایت تناوب زراعی مناسب تشکیل شده است و بر اساس آخرین نسخه علمی دنیا این روش کشاورزی می‌تواند باعث شود که انجام فعالیت کشاورزی دارای توجیه اقتصادی شود.
 
وی افزود: در حالی که در دنیا ۱۵۵ میلیون هکتار از اراضی با شیوه‌های حفاظتی مدیریت می‌شود، در ایران طی سال‌های گذشته کمتر از یک میلیون هکتار عملیات انجام شد و با سرعت گرفتن این روش در حال حاضر، ۱. ۵ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی به‌صورت حفاظتی کشت و کار می‌شود.
 
زلقی ادامه داد: برای اجرایی شدن برنامه‌های اقتصاد مقاومتی، ۹ محصول و چهار طرح پشتیبان مدنظر است، کشاورزی حفاظتی یکی از مواردی است که کمک می‌کند بتوانیم برنامه‌های فوق را اجرایی کنیم که امید می‌رود با مصوب شدن بودجه در سال ۹۵، به اهداف پیش رو دست یابیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :مهر

کد: 11309 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد بازدید: 1800 ساعت: 11:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
2 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
3 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
4 کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در جمعیت دامی کشور در دستورکار قرار گرفت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
5 نقش تسهیلات بانک کشاورزی در تجهیز ناوگان مکانیزاسیون بخش کشاورزی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
6 افزایش ۳ میلیون تن ظرفیت جذب ماده خام کشاورزی در سال جاری ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
7 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
8 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
9 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
10 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
11 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مزایای استفاده از گیاهان معطر در برنامه غذایی افزودن گیاهان معطر به غذاها می‌تواند به حفظ وزن طب...

  کدام میوه های شیرین برای دیابتی ها مضر نیستند؟ مصرف روزانه سیب به علت كند كردن روند جذب قند در بد...

  تشعشعات مایکروویو در غذا باقی نمی ماند مایکروویو در مقابل سیستم های سنتی پخت ارجحیت بیشتر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است/مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.
نقش شکلات در چاقی تحقیقات جدید نشان می دهد که وقتی پای شیرینی به میان می آید خوردن اندکی از آن خطر چاقی و یا بیماری قلبی به همراه ندارد. محققان آمریکایی با تحقیق روی بیش از پنج هزار نفر دریافتند که هیچ ارتباطی بین وضعیت ضعیف سلامتی و خوردن مرتب شیرینی وجود ندارد.
چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
دلسوزترین گیاه دارویی برای دستگاه گوارش «هل» به عنوان طعم‌دهنده‌ مطبوع مواد خوراکی شناخته شده اما دانه هل علاوه بر بو و طعم خوش، خاصیت دارویی نیز دارد و از همه مهمتر برای تسکین مشکلات و ناراحتی‌های گوارشی استفاده می‌شود.