اضافه کردن سبوس غلات به غذا ممنوع


پایگاه خبری لقمه: اگرچه مصرف سبوس برای سلامتی مفید است، اما متخصصان علوم تغذیه هشدار دادند که افزودن سبوس غلات، مثل سبوس گندم و جو به غذا، می‌تواند اشکالاتی را در جذب برخی مواد ضروری در بدن به وجود آورد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر منصور رضایی گفت: سبوس، فیبر فراوانی دارد و به پیشگیری از چاقی و اضافه وزن کمک می‌کند، اما مصرف آن با اضافه کردن سبوس به غذا می‌تواند جذب املاح را مختل کند. همچنین موجب کاهش جذب ریزمغذی‌هایی نظیر آهن، روی و کلسیم می شود.

وی افزود: اطمینان از این که سبوس‌هایی که فروخته می‌شود تحت نظارت بوده یا نه کمی دشوار است. مواردی دیده شده که سبوس‌های گندم آغشته به خاک توزیع شده و به دست مصرف کننده رسیده است، بنابراین حتی در سلامت سبوس نیز باید این اطمینان وجود داشته باشد، که ناخالصی نداشته و آلوده نیز نباشند.
 
رضایی با بیان اینکه احتمال زیاده روی در مصرف سبوس با افزودن آن به غذا وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به موارد ذکر شده زیاده روی در مصرف سبوس خطر آفرین است بنابراین افرادی که از سبوس برای بهره‌مندی از فواید فیبر موجود در آن استفاده می‌کنند بهتر است از پنج منبع اصلی تامین کننده فیبر، نیاز خود را مرتفع کنند و به هیچ وجه سبوس را با مواد غذایی ترکیب نکنند.
 
وی توضیح داد: حبوبات، میوه‌ها، سبزی‌ها، آجیل و غلات از جمله موادغذایی هستند که فیبر فراوانی دارند، و مصرف آن می‌تواند خواص سبوس را داشته باشد، البته به شرط این‌که افراد از آن‌ها به طور کامل استفاده کنند، به این معنی که میوه باید کامل نه به صورت آب گرفته خورده شود و یا سبزی‌هایی مانند هویج را تنها به صورت آب گرفته مصرف نکنند.
 
به گفته این متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی در صورتی که فردی به دلایل مختلف خوردن میوه برای او راحت نیست ازجمله سالمندان و کودکان بهتر است از پوره آن‌ها استفاده شود تا از فیبر کافی بهره‌مند باشند، به طور کلی برای بهره‌مندی از خواص این دسته از خوراکی‌های فیبردار این نوع موادغذایی را به صورت قوامدار باید مصرف کرد تا فیبر کافی وارد بدن شود.
 
رضایی گفت: استفاده صحیح از موادغذایی حاوی فیبر موجب می‌شود که حجم زیادی از معده پر شده و به فرد احساس سیری دست دهد، علاوه بر آن روند آهسته غذا خوردن و خوب جویدن نیز به صورت عادت درآمده و از پرخوری و افزایش وزن جلوگیری خواهد شد و در نتیجه از عوارض چاقی و مشکلات گوارشی ناشی از پرخوری نیز پیشگیری می‌شود.
 
وی اظهار کرد: تاکید بر خوردن میوه کامل، سبزی کامل علاوه بر آنچه که گفته شد از سوی دیگر به آن دلیل است که اگر فردی یک لیوان آب هویج را بخورد، علاوه بر این‌که از خواص فیبر آن برخوردار نمی‌شود، بلکه میزان مصرف آن ماده غذایی نیز در فرد بیشتر خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: یک فرد ممکن است پنج عدد سیب را در پنج ساعت مصرف کند اما آب گرفته شده همان تعداد سیب را در چند ثانیه بخورد، بنابراین مشکلات دیگری با مصرف بیش از اندازه این نوع موادغذایی نیز برای فرد به وجود خواهد آمد.
 
تبعات زیاده روی در مصرف سبوس
همچنین دکتر محمدحسین عزیزی متخصص علوم‌ غذایی نیز درباره مصرف اضافی فیبر توسط سبوس توضیح داد: اگر افراد به اندازه کافی موادغذایی حاوی فیبر، مانند سبزی و میوه استفاده کنند، نیازی به مصرف سبوس به طور جداگانه نیست.
 
وی گفت: هر فرد با مصرف نان و غذاهایی نظیر عدس و سایر موادغذایی که در طول روز مصرف می‌کند تا حدودی فیبر مورد نیاز بدن آن‌ها تامین می‌شود، بنابراین بهتر است از سبوس به شکل جداگانه استفاده نشود، چون زیاده روی در مصرف آن مضر خواهد بود.
 
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: به طور کلی سبوس‌ها آلوده و کثیف هستند و چنان‌چه از سبوس‌های باز و فله‌ای خریداری می‌شود و یا اطمینان از بهداشتی بودن آن وجود نداشته باشد زیان‌های دیگری را برای فرد به همراه خواهد داشت، بنابراین در صورت نیاز به مصرف سبوس، حتما باید از نوع بسته‌بندی شده و از جاهای مطمئن خریداری شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :سلامت آنلاین

کد: 11742 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور بازدید: 2145 ساعت: 9:20 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط شگفت‌انگیز هنوخ و تب مدیترانه‌ای/نقش تغذیه در آرام کردن التهاب بدن ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ آبان
2 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
3 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
4 هشدار وزیر جهاد کشاورزی: واردات بی‌رویه نهاده‌ها تعادل بازار را به‌هم می‌زند ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۶ تير
5 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 دانه ای که برای لاغری معجزه می کند ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
8 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
9 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
10 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
11 رشد محدود قیمت طلا در بازار تهران/ دلار کاهشی شد ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوردن روزانه قرص كلسیم خطر شكستگی استخوان سالمندان را كاهش می دهد سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  بیماران برای مصرف محصولات پروبیوتیک با پزشک مشورت کنند یک متخصص تغذیه گفت: محصولات حاوی پروبیوتیک ممنوعیت...

  با انواع غذاهای آلرژی‌زا آشنا شوید آلرژی‌های غذایی در سال‌های اخیر نگرانی‌های بسیاری ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

از بین بردن چربی های شکم،باسن و ران سلولیت اغلب در باسن و ران‌ها و البته گاهی اوقات در بازوها و شکم جا خوش می‌کند. سلولیت لکۀ تاریک بدن زنان است.
جلوگیری از سرطان روده بزرگ با رژیم ماهی خواری بر اساس مطالعات اخیر نشان داده شده است که حذف گوشت قرمز و استفاده از رژیم غذایی گیاهی که شامل ماهی است عامل اصلی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ است.
نقش تغذیه در میگرن و کنترل آن بیماری میگرن که 15 تا 20 درصد از مردان و 25 تا 30 درصد از زنان از آن رنج می‌برند، با سردرد شدید و عمیق، نبض دار‌ و اغلب دردهای تکرار شونده و حساسیت به نور بروز پیدا می‌کند. درد شدید معمولا از صبح زود شروع می‌شود و ممکن است یک سمت سر را درگیر کند و همراه با استفراغ یا تهوع باشد. 10 درصد از مبتلایان به میگرن، دچار اختلالات چشمی، گیجی و ضعف بعد از حملات میگرن نیز می‌شوند.
شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا پایگاه خبری لقمه: بسیاری از مردم بی تفاوت نسبت به تاثیری که کیفیت ظروف مصرفی بر غذای آنها می گذارد صرفا بر اساس قیمت کمتر اقدام به خرید ظروف می کنند اما این تصمیم هم بر طعم و بوی غذا و هم بر سلامتی افراد تاثیراتی دارد.