رنگ های مصنوعی و عوارض شدید آن ها چیست؟


پایگاه خبری لقمه: مواد رنگ‌کننده مصنوعی موادی هستند که در نتیجه سنتز مواد آلی به دست می‌آیند. دامنه کاربرد آن‌ها نامحدود است به طوری که علاوه بر صنعت رنگرزی در صنایع داروسازی، میکروب‌شناسی، عکاسی و صنایع غذایی و... به کار می‌روند. اکثر این رنگ‌ها از نظر مصرف در غذای انسان قابل‌قبول نبوده و سرطان‌زا می‌باشند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، یکی از این رنگ‌های سنتزی که متاسفانه به علت ناآگاهی و سودجویی در کشور ما استفاده وسیعی دارد، رنگ تارترازین (E102) است. 

 
تارترازین یک ماده رنگ‌کننده شیمیایی، به رنگ نارنجی یا زرد لیمویی است که به ‌صورت رنگ غذایی افزودنی مصرف می‌شود. این رنگ نسبت به تغییرات PH تقریبا مقاوم است و در PH‌های بین ۳ تا ۸ تغییری پیدا نمی‌کند. هر ۲۰ گرم آن در ۱۰۰ میلی‌لیتر آب با ۲۵ درجه سانتی‌گراد حل می‌شود. این رنگ در برابر نور و گرما پایدار است ولی در مقابل اکسیژن (اکسایش) تغییر می‌کند و در محیط‌ های قندی ۱۰ درصد نیز تغییر نمی‌کند.
 
براساس مدارک معتبر علمی، رنگ تارترازین در بسیاری از کشورها از جمله ایران به عنوان یکی از مضرترین و حساسیت‌زاترین رنگ‌های مصنوعی شناخته شده و استفاده از آن نیز غیر مجاز و خطرناک اعلام شده است.
 
موارد مصرف تارترازین:
 
 تارترازین به‌عنوان ماده رنگی در نوشابه‌ها و شربت ها، پودر ژله و انواع دسر، فرآورده های گوشتی، بستنی‌،چیپس و پفک، غذاهای آماده بسته‌بندی‌شده، آدامس، شکلات، آب لیموی صنعتی، سس‌های آماده، ادویه جات، زعفران تقلبی، انواع کمپوت و کنسرو (کنسرو نخود‌فرنگی و ...)، بادام ساییده‌شده، انواع نان، کیک و شیرینی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
عوارض تارترازین :
 
طبق نظریه آزمایشگاه های غذای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران پودر رنگی مذکور، رنگ شیمیائی و غیر مجاز است و مصرف آن عوارض کبدی و کلیوی را به همراه دارد.
عوارض مختلف این ماده ی سمی شامل بروز حساسیت های مختلف به شکل های گوناگون مثل اسکالی و پورپورا، بروز نشانگان بیش فعالی کودکان، افزایش حملات آسمی در کودکان، تومورهای تیروییدی ، تشدید سردرد های میگرنی و در موارد خیلی حاد، تاری دید است.
 
تهیه : آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه 
 
منبع: 
 
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wiktionary.org/wiki/tartrazina&ved=0ahUKEwj-n-mr0IjXAhUMCcAKHWy3DK8QFgh3MAs&usg=AOvVaw3bJEDDwlkxo7UYQTSmgmBP
Www.Wiktionavy.org

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 12250 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان بازدید: 6021 ساعت: 10:17 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گزارش حاشیه‌ساز حسینی‌بای از آبفای تهران و توضیحاتی درباره آن ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
2 تقویت حافظه با این ۶ خوراکی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير
3 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
4 کوچ عشایر در قاب رنگ‌ها ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
5 حضور پررنگ محصولات بهنوش ایران در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
6 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
7 رسالت خبرنگار دیده‌بانی واقعیت‌ها و دستاوردها است ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
8 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
9 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
10 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
11 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آیا می‌توان با تغذیه مناسب به جنگ سرطان رفت؟ همه ما مطالب زیادی خوانده‌ایم که تأکید کرده‌اند تغ...

  بهترین شیوه مصرف مکمل ها لقمه: وقتی ویتامین هایی چون آهن، روی، کلسیم و ... ...

  راهکارهای تغذیه ای کنترل چربی خون پایگاه خبری لقمه: حمید حاجی فرجی ضمن تشریح دلایل ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

امنیت غذایی کشور؛ از برنامه تا عمل پایگاه خبری لقمه: استفاده درست از منابع آب، حفاظت از اراضی کشاورزی، رونق تولید و تأمین ماشین‌آلات موردنیاز و اتخاذ یک دیپلماسی فعال برای تضمین تأمین غذا، کشت فراسرزمینی در موضوع امنیت غذایی اهمیت ویژه‌ دارد.
با گرفتن این رژیم های لاغری مرگتان حتمی است! تب لاغری تب تندی است. خیلی‌ها حال و حوصله وزن كم كردن طی چند ماه را ندارند و دلشان می‌خواهد یك‌شبه ره صدساله را طی كنند. از سویی نه می‌توانند جلوی خوردنشان را بگیرند و نه طاقت گرسنگی دارند...
راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.
خوردن با لذت غذا همراه با یادآوری نعمت «عبادت» است بعضی از ائمه در اقوالشان هست که انگور را با لذت می‌خوردند؛ به اعتبار این که خداوند این مزه و این لذت را در آن نعمت قرار داده، لذا خود این خوردن، عبادت است.