رنگ های مصنوعی و عوارض شدید آن ها چیست؟


پایگاه خبری لقمه: مواد رنگ‌کننده مصنوعی موادی هستند که در نتیجه سنتز مواد آلی به دست می‌آیند. دامنه کاربرد آن‌ها نامحدود است به طوری که علاوه بر صنعت رنگرزی در صنایع داروسازی، میکروب‌شناسی، عکاسی و صنایع غذایی و... به کار می‌روند. اکثر این رنگ‌ها از نظر مصرف در غذای انسان قابل‌قبول نبوده و سرطان‌زا می‌باشند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، یکی از این رنگ‌های سنتزی که متاسفانه به علت ناآگاهی و سودجویی در کشور ما استفاده وسیعی دارد، رنگ تارترازین (E102) است. 

 
تارترازین یک ماده رنگ‌کننده شیمیایی، به رنگ نارنجی یا زرد لیمویی است که به ‌صورت رنگ غذایی افزودنی مصرف می‌شود. این رنگ نسبت به تغییرات PH تقریبا مقاوم است و در PH‌های بین ۳ تا ۸ تغییری پیدا نمی‌کند. هر ۲۰ گرم آن در ۱۰۰ میلی‌لیتر آب با ۲۵ درجه سانتی‌گراد حل می‌شود. این رنگ در برابر نور و گرما پایدار است ولی در مقابل اکسیژن (اکسایش) تغییر می‌کند و در محیط‌ های قندی ۱۰ درصد نیز تغییر نمی‌کند.
 
براساس مدارک معتبر علمی، رنگ تارترازین در بسیاری از کشورها از جمله ایران به عنوان یکی از مضرترین و حساسیت‌زاترین رنگ‌های مصنوعی شناخته شده و استفاده از آن نیز غیر مجاز و خطرناک اعلام شده است.
 
موارد مصرف تارترازین:
 
 تارترازین به‌عنوان ماده رنگی در نوشابه‌ها و شربت ها، پودر ژله و انواع دسر، فرآورده های گوشتی، بستنی‌،چیپس و پفک، غذاهای آماده بسته‌بندی‌شده، آدامس، شکلات، آب لیموی صنعتی، سس‌های آماده، ادویه جات، زعفران تقلبی، انواع کمپوت و کنسرو (کنسرو نخود‌فرنگی و ...)، بادام ساییده‌شده، انواع نان، کیک و شیرینی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
عوارض تارترازین :
 
طبق نظریه آزمایشگاه های غذای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران پودر رنگی مذکور، رنگ شیمیائی و غیر مجاز است و مصرف آن عوارض کبدی و کلیوی را به همراه دارد.
عوارض مختلف این ماده ی سمی شامل بروز حساسیت های مختلف به شکل های گوناگون مثل اسکالی و پورپورا، بروز نشانگان بیش فعالی کودکان، افزایش حملات آسمی در کودکان، تومورهای تیروییدی ، تشدید سردرد های میگرنی و در موارد خیلی حاد، تاری دید است.
 
تهیه : آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه 
 
منبع: 
 
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wiktionary.org/wiki/tartrazina&ved=0ahUKEwj-n-mr0IjXAhUMCcAKHWy3DK8QFgh3MAs&usg=AOvVaw3bJEDDwlkxo7UYQTSmgmBP
Www.Wiktionavy.org

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 12250 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان بازدید: 5136 ساعت: 10:17 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
3 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
4 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
5 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
6 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
7 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
8 چرا عزاق واردات گوجه‌فرنگی ایرانی را آزاد کرد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۰ مهر
9 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
10 سطح کشت گوجه فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان شرقی نصف می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
11 تولید کامپوزیت‌های دندانی با ثبات رنگ بالا در ایران ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آیا سیب‌زمینی سرخ کرده و یخ و نوشابه دوست دارید؟ آیا می‌دانستید مصرف بیش از اندازه برخی مواد غذایی...

  ۸ نکته اعجاب‌انگیز نوشیدن چای به‌تازگی پژوهشی توسط استرالیایی‌ها انجام شده که بی...

  تشعشعات مایکروویو در غذا باقی نمی ماند مایکروویو در مقابل سیستم های سنتی پخت ارجحیت بیشتر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

از خواص نعنا چه می دانید نعنا گیاهی است باطبع گرم و خشک که دارای خواص فراوان دارویی است و مصرف آن به اشکال مختلف از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دمکرده، پودر و... امکان‌پذیر‌است.
۶ عادتی که همانند سیگار کشیدن مضر است گفته می شود، علاوه بر سیگار کشیدن عادت های ناسالم دیگری نیز وجود دارد که پیامدهای آن با عوارض سیگار کشیدن فرق چندانی ندارد.
آشنایی با ترسناک‌ترین دروغ‌ها و تقلب‌های رایج غذایی فهرست تقلب های رایج در مواد غذایی را بخوانید تا حواستان باشد هر خوراکی رنگ و لعاب داری را سر سفره تان راه ندهید. منظورمان از این مطلب این است که هشدار بدهیم چه کارهایی می شود برای تولید یک محصول غیراستاندارد انجام داد.
شیلا از چه زمانی متحول شد؟ لقمه: گروه مشاوران به تدریج به کار شیلا سامان دادند؛ از آرم و لوگوی جدید گرفته تا تغییرات در ساختار شیلا را شکل دادند و به بیانی دیگر، شیلا از همین زمان پوست‌اندازی کرد و به شکل کنونی رسید.