رنگ های مصنوعی و عوارض شدید آن ها چیست؟


پایگاه خبری لقمه: مواد رنگ‌کننده مصنوعی موادی هستند که در نتیجه سنتز مواد آلی به دست می‌آیند. دامنه کاربرد آن‌ها نامحدود است به طوری که علاوه بر صنعت رنگرزی در صنایع داروسازی، میکروب‌شناسی، عکاسی و صنایع غذایی و... به کار می‌روند. اکثر این رنگ‌ها از نظر مصرف در غذای انسان قابل‌قبول نبوده و سرطان‌زا می‌باشند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، یکی از این رنگ‌های سنتزی که متاسفانه به علت ناآگاهی و سودجویی در کشور ما استفاده وسیعی دارد، رنگ تارترازین (E102) است. 

 
تارترازین یک ماده رنگ‌کننده شیمیایی، به رنگ نارنجی یا زرد لیمویی است که به ‌صورت رنگ غذایی افزودنی مصرف می‌شود. این رنگ نسبت به تغییرات PH تقریبا مقاوم است و در PH‌های بین ۳ تا ۸ تغییری پیدا نمی‌کند. هر ۲۰ گرم آن در ۱۰۰ میلی‌لیتر آب با ۲۵ درجه سانتی‌گراد حل می‌شود. این رنگ در برابر نور و گرما پایدار است ولی در مقابل اکسیژن (اکسایش) تغییر می‌کند و در محیط‌ های قندی ۱۰ درصد نیز تغییر نمی‌کند.
 
براساس مدارک معتبر علمی، رنگ تارترازین در بسیاری از کشورها از جمله ایران به عنوان یکی از مضرترین و حساسیت‌زاترین رنگ‌های مصنوعی شناخته شده و استفاده از آن نیز غیر مجاز و خطرناک اعلام شده است.
 
موارد مصرف تارترازین:
 
 تارترازین به‌عنوان ماده رنگی در نوشابه‌ها و شربت ها، پودر ژله و انواع دسر، فرآورده های گوشتی، بستنی‌،چیپس و پفک، غذاهای آماده بسته‌بندی‌شده، آدامس، شکلات، آب لیموی صنعتی، سس‌های آماده، ادویه جات، زعفران تقلبی، انواع کمپوت و کنسرو (کنسرو نخود‌فرنگی و ...)، بادام ساییده‌شده، انواع نان، کیک و شیرینی و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
عوارض تارترازین :
 
طبق نظریه آزمایشگاه های غذای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران پودر رنگی مذکور، رنگ شیمیائی و غیر مجاز است و مصرف آن عوارض کبدی و کلیوی را به همراه دارد.
عوارض مختلف این ماده ی سمی شامل بروز حساسیت های مختلف به شکل های گوناگون مثل اسکالی و پورپورا، بروز نشانگان بیش فعالی کودکان، افزایش حملات آسمی در کودکان، تومورهای تیروییدی ، تشدید سردرد های میگرنی و در موارد خیلی حاد، تاری دید است.
 
تهیه : آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه 
 
منبع: 
 
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wiktionary.org/wiki/tartrazina&ved=0ahUKEwj-n-mr0IjXAhUMCcAKHWy3DK8QFgh3MAs&usg=AOvVaw3bJEDDwlkxo7UYQTSmgmBP
Www.Wiktionavy.org

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 12250 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان بازدید: 5436 ساعت: 10:17 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رسالت خبرنگار دیده‌بانی واقعیت‌ها و دستاوردها است ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد
2 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
3 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
4 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
5 با توزیع بار جدید در بازار قیمت گوجه فرنگی کاهش یافت ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر
6 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
7 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
8 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
9 چرا عزاق واردات گوجه‌فرنگی ایرانی را آزاد کرد؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۰ مهر
10 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
11 سطح کشت گوجه فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان شرقی نصف می شود ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای آلوده به باکتری لیستریا که می‌خوریم! با وجود باکتری لیستریا در طالبی، E. coli در جوانه ...

  28 سال عمر بیشتر با قطع کامل مصرف الکل پایگاه خبری لقمه: دانشمندان سوئدی به نتیجه رسیدند ...

  چه بخوریم و چه نخوریم تا بهتر رشد کنیم؟ رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با اش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آنچه باید درباره خوراک مرغ بدانید آیا جگر مرغ حاوی هورمون است؟ پوست مرغ باعث افزایش موهای زائد می‌شود؟ مصرف سنگدان برای مبتلایان به بیماری‌های التهابی خطر دارد؟ مضرات بال و گردن مرغ در چیست؟ این‌كه می‌گویند پای مرغ باعث غضروف‌سازی می‌شود، صحت دارد؟ اصلا چرا كارشناسان تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورده‌های جانبی طیور را زیاد توصیه نمی‌كنند؟
چرا صبحانه ایرانی یکی از بهترین‌هاست؟ تاکنون مطالب بسیاری درباره اهمیت صبحانه به‌عنوان اولین وعده غذایی روز نوشته‌ایم و با کارشناسان بسیاری در رابطه با مشخصات این وعده گفت‌وگو كرده‌ایم...
خوراکی هایی برای کاهش چین و چروک پوست آلوئه‌ورا نیز خواص ضد پیری فوق‌العاده‌ای دارد و مکملی مناسب برای دوران سالمندی است. آب این گیاه پوست را ترمیم می‌کند و حتی آثار پیری پوست را از بین می‌برد.
آنچه درباره آرد سوخاری نمی دانستید هر وقت سر سفره نان باگت داریم، مادربزرگ می گوید: «خمیر وسطش رو دور نریزید!» و بعد از غذا هم آنها را جمع می کند و به آشپزخانه می برد ...