پنج مورد از خواص آب کرفس برای بدن


پایگاه خبری لقمه: استفاده مرتب از میوه ها و سبزیجات برابر است با کاهش خطر بیماری هایی چون: آلزایمر، سکته مغزی، بیماری های قلبی و عروقی، برخی از سرطان ها، آب مروارید و برخی از مشکلاتی که با پیری در ارتباط هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مسلما وقتی انواع مختلفی از میوه ها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود به کار می برید مزایای بالقوه آنها برای سلامت تان نیز افزایش می یابد.

تنها یک نوع میوه یا سبزی نمی تواند تمام ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مورد نیازتان را مهیا کند.  بنابراین خوردن انواع مختلفی از آنها می تواند مزایای فراوانی برای سلامتتان داشته باشد.

استفاده از میوه ها و سبزیجات در برنامه غذایی تنها به برنامه غذایی ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان اضافه نمی کند بلکه این مواد غذایی همچنین منابع ارزشمند فیبر نیز هستند.


مانند دیگر سبزیجات کرفس نیز کالری بسیار پایینی دارد. یک فنجان کرفس خرد شده کمتر از 20 کالری دارد.

کرفس معمولا به عنوان یک غذای خوب نادیده گرفته می شود اما به کار بردن آن در برنامه غذایی می تواند به اندازه دیگر سبزیجات سودمند باشد.


در ادامه با پنج مورد از خواص آب کرفس برای بدن آشنا می شویم:


1- آب رسانی بعد از ورزش

کرفس و آب کرفس هر دو می توانند بسیار آب رسان باشند. مانند دیگر میوه ها و سبزیجات بخش زیادی از کرفس را نیز آب تشکیل داده است. در واقع بیش از 95 درصد کرفس آب است.


نوشیدن آب برای هیدراته ماندن بسیار مهم است اما استفاده از میوه و سبزیجاتی مانند کرفس نیز به آب رسانی بدن کمک می کند.

یکی از دلایلی که کرفس یا آب کرفس پس از ورزش به عنوان یک آب رسان خوب در نظر گرفته می شود این است که تنها به بدن آب رسانی نمی کند بلکه الکترولیت نیز برایش مهیا می کند.

با عرق کردن الکترولیت از دست می دهید، بنابراین جایگزین کردن الکترولیت ها با مایعات بعد از ورزش می تواند بسیار مفید باشد. کرفس منبع الکترولیت ها است: پتاسیم، سدیم، کلیسم و منیزیم.

برخی از مربیان ورزشی آب کرفس را به عنوان یکی از بهترین تامین کننده های الکترولیت توصیه می کنند.


2- فشار خون

استفاده از یک برنامه غذایی سرشار از میوه و سبزیجات می تواند برای کاهش فشار خون مفید باشد. میوه و سبزیجات منابع غنی پتاسیم هستند که معمولا کمبودشان در برنامه غذایی مردم دیده می شود.


پتاسیم یک ماده مغذی است که می تواند مایعات را به درون سلول ها بکشاند و به کاهش فشار خون کمک کند. یک فنجان کرفس خرد شده می تواند 7 درصد نیاز روزانه بدن به پتاسیم را تامین کند.

کرفس بر خلاف دیگر سبزیجات، به بدن سدیم نیز می رساند. البته این مقدار در مقایسه با غذاهای فرآوری شده بسیار کم است و یک فنجان کرفس خرد شده تنها حاوی 3 درصد سدیم مجاز در طول روز است.

شاید افرادی که بنا به دلایل پزشکی به شدت سدیم را در برنامه غذایی خود محدود کرده اند از خوردن کرفس منع شوند.


با اینکه کرفس در خود سدیم نیز دارد همچنان برای پایین آوردن فشار خون مناسب است. محققان متوجه شدند کرفس حاوی ترکیبی است به نام 3-n-butylphthalide این ترکیب فشار خون را با نرخ 12 تا 14 درصد کاهش می دهد و برای رسیدن به آن تنها چار ساقه کرفس کافی است.


3- تنظیم وزن

خوردن غذاهایی که کالری کمی دارند اما مواد مغذی شان بالا است برای تنظیم وزن بسیار مناسب است. کرفس یا آب کرفس با اینکه کالری کمی دارند اما مواد مغذی بسیاری را وارد بدن می کنند.

یک فنجان کرفس حاوی حدود 2 گرم فیبر است. فیبر یکی از مواد مغذی است که پس از خوردنش احساس سیری می کنید.


تحقیقات نشان داده است تنها اضافه کردن فیبر در برنامه غذایی می تواند به کاهش وزن کمک کند. محققان می گویند تمرکز روی خوردن غذاهای حاوی فیبر تاثیرش به همان اندازه استفاده از یک برنامه غذایی پیچیده است و می تواند موجب کاهش وزن شود.


4- منبع آنتی اکسیدان های ضد سرطانی

در یک تحقیق مشخص شد برنامه غذایی چینی ها آنتی اکسیدان بسیار بالایی دارد و یکی از 5 غذای اصلی آنها که به افزایش سطح آنتی اکسیدان کمک می کند همین کرفس است.

با اینکه کرفس به اندازه دیگر سبزیجات مورد توجه نیست اما می توان از آن به عنوان یک منبع آنتی اکسیدان بسیار مناسب در برنامه غذایی استفاده کرد.


کرفس دو ترکیب گیاهی خاص به نام های آپیجینن و لووتولین دارد. تحقیقات نشان داده این دو می توانند با سلول های سرطانی پروستات و سینه مقابله کنند. تحقیقات بیشتری نیاز است تا به مزایای کامل این دو ترکیب بتوان پی برد.


5- سلامت گوارش

محققان می گویند اضافه کردن کرفس به برنامه غذایی و مصرف مرتب آن می تواند به کاهش التهاب معده کمک کند. التهاب معده مشکلی است که در آن پوشش معده دچار التهاب شده است. خوردن غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان نظیر کرفس همچنین کمک می کند از ایجاد زخم معده پیشگیری شود.


نوشیدن آب کرفس نمی تواند تضمین کند که التهاب یا زخم معده کاملا التیام یابد و نباید به عنوان دارو مورد استفاده قرار بگیرد.


آیا می توان مقدار بسیار زیادی کرفس خورد؟

کرفس کالری بسیار پایینی دارد و به همین دلیل می تواند بخشی از یک برنامه غذایی سالم و متعادل باشد.

با این حال به هیچ وجه توصیه نمی شود که از کرفس به عنوان تنها منبع غذایی در برنامه غذایی استفاده کنید. این روش می تواند منجر به سوء تغذیه شود.

خوردن مقدار زیادی کرفس خام به صورت مداوم می تواند منجر به کمبود ید در یک فرد شود.

خوردن هر غذایی در مقادیر بالا می تواند آثار منفی در پی داشته باشد بنابراین کرفس را به عنوان بخشی از برنامه غذایی خود استفاده کنید.


منابع:


6 Best Hydrating Foods for Athletes – https://www.active.com/nutrition/articles/6-best-hydrating-foods-for-athletes

A New Look at an Ancient Remedy: Celery – http://www.nytimes.com/1992/06/09/health/a-new-look-at-an-ancient-remedy-celery.html

Gastritis – http://www.umm.edu/health/medical/altmed/condition/gastritis

Single-Component Versus Multicomponent Dietary Goals for the Metabolic Syndrome: A Randomized Trial – http://annals.org/aim/article/2118594/single-component-versus-multicomponent-dietary-goals-metabolic-syndrome-randomized-trial

Dietary flavonol and flavone intakes and their major food sources in Chinese adults. – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21058200

Celery: Health Benefits & Nutrition Facts – https://www.livescience.com/50640-celery-nutrition.html


Celery: Health Benefits and Dietary Tips – https://www.medicalnewstoday.com/articles/270678.php

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 

نقل از :دکتر کرمانی

کد: 12264 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان بازدید: 2059 ساعت: 11:46 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خواص و طرز تهیه بهترین نوشیدنی برای رفع عطش تابستانی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
2 روش پخت نان ساده در خانه | فقط با چند ماده ساده نان سیر بپزید | طرز تهیه نان موزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۳ تير
3 طرز تهیه شربت گل محمدی ۱۴۰۲ جمعه ۲۵ فروردين
4 طرز تهیه مسقطی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
5 طرز تهیه کوکی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ آذر
6 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
7 این نوشیدنی شما را از عطش در ماه رمضان می رهاند+طرز تهیه ۱۴۰۱ دوشنبه ۵ ارديبهشت
8 ادویه مخصوص ماهی سرخ کرده چیست/ طرز تهیه ادویه ماهی ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۳ آبان
9 طرز تهیه شیرینی مرنگ خانگی ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۷ آبان
10 طرز تهیه سیب زمینی آکاردئونی ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
11 طرز تهیه صبحانه هندی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  توصیه‌هایی برای هضم بهتر غذا تند تند غذا خوردن به مشکلات گوارشی ختم خواهد شد. آ...

  کدام گروه خونی خطر ابتلا به "دیابت" را افزایش می‌دهد؟ در یک بررسی جدید آمده است برخی از انواع گروه‌های ...

  11 عامل تغذیه‌ای اثرگذار بر افسردگی افسردگی یكی از شایع‌ترین مشكلات بهداشت روان است. ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت