تولید بیش از 10 میلیون تن گندم در کشور حاصل فعالیت های تحقیقاتی است


رییس بخش تحقیقات غلات وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید بیش از 10 میلیون تن گندم در زراعت آبی کشور حاصل فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی است.

 لقمه: ˈمجتبی وهاب زاده در حاشیه برگزاری گردهمایی برنامه ریزی تحقیقات و بذر غلات آبی کشور در کرج به خبرنگار ایرنا گفت: برای رسیدن به این میزان تولید سالانه حدود سه هزار تن بذر گندم که دو هزار و 500 تن آن ارقام اصلاح شده است در طبقات پرورشی یک ، دو و سه تولید و بین کشاورزان توزیع می شود.

وی اضافه کرد: اکنون سطح زیر کشت گندم آبی کشور 6/2 میلیون هکتار است که 95 درصد این اراضی با ارقام اصلاح شده پوشش داده می شود.

وی بیان داشت : 88 سال فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی کارشناسان و محققان کشور در بخش غلات اکنون زمینه کشت و زرع 55 رقم تجاری گندم را در کشور فراهم کرده است .

وهاب زاده گفت: بخش تحقیقاتی غلات برای به روز کردن فعالیت های پژوهشی خود با برخی مراکز تحقیقاتی بین المللی همکاری مشترک دارد و در داخل کشور نیز تفاهم نامه هایی با مراکز علمی و دانشگاهی در اجرای پایان نامه های دانشجویی در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد منعقد کرده است .

وی افزود: فعالیت های پژوهشی این بخش در ایستگاهها و مراکز تحقیقات مختلف کشور در زمینه افزایش عملکرد، بهبود کیفیت ارقام جدید، مقاوم به بیماریها و تنش های شوری ، خشکی و کم آبی و جوانه زنی قبل از برداشت است.

وهاب زاده گفت: تحقیقات غلات در کشور از سال 1303 که تعدادی از کارشناسان سازمان جهانی فائو به ایران آمدند در مدرسه فلاحت کرج که امروز پردیس کشاورزی است با جمع آوری ارقام بومی کشور آغاز شد و در سال 1338 به صورت رسمی فعالیت های تحقیقاتی غلات در موسسه تحقیقات اصلاح ، تهیه نهال و بذر ادامه یافت.

وی بیان داشت : اکنون بخش تحقیقات غلات با داشتن 300 محقق و کارشناس در 41 ایستگاه تحقیقاتی استانهای مختلف در زمینه های به زراعی و به نژادی و تولید هسته های اولیه بذر فعالیت دارد. 

گردهمایی دو روزه برنامه ریزی سالانه تحقیقات غلات که با شرکت حدود 200 نفر از کارشناسان ، محققان ، مروجان و کشاورزان پیشرو در کرج در حال برگزاری است،امروز پایان می یابد.


نقل از :ایرنا

کد: 1566 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۰ شهريور بازدید: 1826 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
2 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
3 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
4 تاثیر ایجاد دالان‌های امن برای ارسال غلات به خارج از بنادر اوکراین ۱۴۰۱ شنبه ۱۵ مرداد
5 آ‌غاز آزمون باسکول‌های مرغداری‌ها و مراکز عرضه گندم و غلات ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
6 تلاش عاجل سازمان ملل به منظور بازگشایی بنادر اوکراین برای عبور غلات ۱۴۰۱ جمعه ۱۳ خرداد
7 سلاحِ طلاییِ پوتین ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۰ خرداد
8 دلایل گرانی غلات و گندم از زبان معاون وزیر/سهم 30 درصدی روسیه و اکراین در تامین غلات جهان ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۹ ارديبهشت
9 هزاران دستگاه کمباین غلات آماده برداشت محصول ۱۳۹۹ سه شنبه ۵ فروردين
10 خوراکی‌های سالمی که برای کودکان مضر هستند ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان
11 افزایش دو درصدی میزان تجارت جهانی غلات ۱۳۹۸ دوشنبه ۱۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سیگار بدتر است یا قلیان؟/ آیا قلیان به اندازه سیگار مضر است؟ تحقیقات جدید محققان ایرانی نشان داد که استفاده از ...

  با 6 خوراکی پاییزی سلامتی تان را تضمین کنید چغندر از آن دسته سبزیجاتی است که سرشار از قند بوده...

  سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده پایگاه خبری لقمه: در این مطلب راه های تشخیص سوسیس ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دیابتی ها داروی گیاهی مصرف کنند یا نه؟ رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه«استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل دیابت را توصیه نمی کنیم چرا که هنوز یک مطالعه علمی در این زمینه انجام نگرفته است.» گفت:«داروهای گیاهی باید به صورت طولانی مدت و به مقدار زیاد مصرف شود تا اثرات خود را داشته باشد و به دلیل اینکه نمی دانیم این داروها چه عوارضی را برای بیماران به دنبال خواهند داشت مصرف آن را توصیه نمی کنیم.»
رژیم‌های غذایـی سخت ممـنوع! از دست دادن مو یکی از نگرانی‌های اصلی زنان و مردان می‌باشد. ریزش طبیعی مو تقریبا 100-125 تار مو در هر روز است که خوشبختانه جایگزین می‌شوند.
بهترین روش پخت موادغذایی کدام است؟ پایگاه خبری لقمه: پختن نه تنها مزه، بو و ظاهر مواد غذایی را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند قابلیت هضم آنها را نیز افزایش دهد، البته به شرط آن که روش مناسب پخت رعایت شود.
شیوه های نادرست کاهش وزن و پیامدهای ناشی از آنها در طی سالیان اخیر، چاقی به یکی از مشکلات مهم عرصه سلامت و بهداشت تبدیل شده است. تغییرات شیوه زندگی مهمترین عامل بروز این معضل محسوب می شود.