سوپ و آش؛ غذایی کامل برای سرماخوردگی


یک متخصص تغذیه با تاکید براینکه مواد مغذی از دست رفته به دلیل سرماخوردگی باید از طریق یک برنامه غذایی متعادل تامین شود، اظهار کرد: مصرف سوپ و آش در این دوران می‌تواند مقدار آب زیادی که بدن از دست داده را تامین کند. همچنین این غذاها به دلیل داشتن غلات و حبوبات مواد مغذی مثل ویتامین‌های گروه ب، نیاسین و اسید فولیک را در بدن افزایش می‌دهند و با داشتن نمک، سدیم و پتاسیم را به بدن برمی‌گردانند.

به گزارش لقمه، دکتر علی اکبر سهیلی آزاد با بیان اینکه بعضی افرادی که دچار بیماری‌های عفونی از قبیل سرماخوردگی می‌شوند ممکن است دچار سوء‌تغذیه نیز باشند، اظهار داشت: آب و هوا نقش بسیار مهمی در شکل گیری این بیماریها دارد به‌طوری‌که در فصل سرما بدن با توجه به تغییرات فیزیولوژیکی می‌خواهد دمای خود را با محیط سازگار کند. وی سرما را عامل تحریک غده هیپوتالاموس در مغز دانست و گفت: با تحریک این غده دو هورمون از تیروئید به داخل جریان خون ترشح و به تمام سلول‌های بدن انتقال می‌یابد که سبب نفوذ مولکول‌های انرژی زا مثل گلوکز و اسیدهای چرب به داخل سلول‌ها می‌شود که با سوختن آنها بدن گرمای مورد نیاز خود را برای مقابله با سرما به دست می‌آورد و به این ترتیب در فصل زمستان بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد. 

این متخصص تغذیه با اشاره به نیاز بیشتر بدن به انرژی در فصل سرما افزود: در زمستان معمولا افراد با کمبود انرژی و گرسنگی موقت رو به رو می‌شوند که از عوامل پایین آمدن سطح ایمنی بدن در مقابله با عامل‌های بیماری زاست که بروز سرماخوردگی و بیماری‌های عفونی دستگاه تنفسی و گوارشی را به همراه دارد.

دکتر سهیلی آزاد با اشاره به صدای خس‌خس سینه در سرماخوردگی‌های شدید و اختلال در تنفس گفت: برای اینکه تنفس به شکل عادی صورت گیرد بدن به عنصر روی نیاز دارد؛ به دلیل اینکه ریه‌ها اکسیژن هوا را به خون و گلبول قرمز آن را به اعضای بدن انتقال می‌دهند بنابراین برای انتقال گلبول قرمز به سلول‌های ریه نیاز به آنزیمی است که در ساختمان آن عنصر روی نقش اساسی دارد.

وی با تاکید براینکه مواد مغذی از دست رفته به دلیل سرماخوردگی باید از طریق یک برنامه غذایی متعادل تامین شود، اظهار کرد: مصرف سوپ و آش در این دوران می‌تواند مقدار آب زیادی که بدن از دست داده را تامین کند و همچنین این غذاها به دلیل داشتن غلات و حبوبات مواد مغذی مثل ویتامین‌های گروه ب، نیاسین و اسید فولیک را در بدن افزایش می‌دهند و با داشتن نمک، سدیم و پتاسیم را به بدن برمی‌گردانند.

دکتر سهیلی آزاد در ادامه با بیان اینکه مصرف ویتامین C، اسیدهای چرب و امگا 3 در بیماری‌های عفونی مثل سرماخوردگی اهمیت زیادی دارد و ایمنی بدن را در مقابل عامل بیماری زا افزایش می‌دهد، گفت: اسیدهای چرب در بدن نقش فیزیولوژیکی خاصی دارند بطوریکه برخی باعث افزایش ایمنی در برابر عامل بیماری زا و برخی دیگر باعث اتصال عروق و مجاری تنفسی می‌شوند که روغن‌های زیتون، ذرت و ماهی دارای این نوع از اسیدها هستند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بیش از 100 ویروس در ایجاد سرماخوردگی نقش دارند، گفت: در این بیماری که ویروس‌های مختلف عامل آن هستند معمولا درجه تب پایین ولی در مورد ویروس آنفلوانزا میزان تب به مراتب بالاتر است و حتی احتمال رسیدن تب به بیش از 38 درجه نیز وجود دارد. وی ادامه داد: بالا رفتن درجه تب موجب از دست دادن بیش از حد مواد قندی و آب به همراه مواد مغذی می‌شود به‌طوری‌که اگر تب و عفونت بیش از یک هفته طول بکشد با توجه به سوخت و ساز بالا که معمولا همراه با اسهال و استفراغ و بی‌اشتهایی است فرد به‌شدت دچار کاهش وزن می‌شود.

دکتر سهیلی آزاد با اشاره به اینکه درصورت تامین نشدن مواد از دست رفته در دوران سرماخوردگی فرد دچار سوء تغذیه می‌شود، افزود: در بیماری‌های عفونی معمولا افراد دچار کمبود مواد مغذی به‌خصوص ویتامین A می‌شوند که ویتامین ضد عفونت نیز به آن گفته می‌شود و یکی از نقش‌های آن جلوگیری از عفونت بافت پوششی شامل سطح مجاری تنفسی، گوارشی، دستگاه تناسلی و پوست بدن است.

این متخصص در پایان با اشاره به اهمیت مصرف ویتامین A درکودکان زیر 5 سال خاطرنشان کرد: سالانه تعداد زیادی از این کودکان در کشورهای در حال توسعه به علت کمبود ویتامین A به راحتی دچار بیماری‌های عفونی از قبیل اسهال، استفراغ، عفونت دستگاه تنفسی و سرخک می‌شوند و جان خود را از دست می‌دهند.




نقل از :آرمان

کد: 2343 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۱۱ آذر بازدید: 5616 ساعت: 1:16 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آشنایی با غذاهای مخصوص روزهای سرد سال ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
2 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
3 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
4 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
5 طرز پخت آش کلم باکویی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
6 سوپ پیاز فرانسوی ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
7 چگونه یک مغازه دار موفق باشیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
8 تبلیغ سیگار در سوپرمارکت ها با کدام مجوز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
9 خوراک ران مرغ و سبزیجات ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 کار سوپروایزر یا سرپرست فروش چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
11 روش هایی که طول دوره سرماخوردگی را کوتاه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  صحیح و سالم پیر‌ شوید هیچ کس نمی‌تواند از پیری فرار کند، هرچند می‌شود با...

  دشمن وزن ایده‌آل را بشناسید درست است که چاق شدن به پرخوری و یا بد غذا خوردن مر...

  10 ماده غذایی که سالم ترین خوراکی‌هادر سیاره زمین هستند پایگاه خبری لقمه: دیلی میل با انتشار یک گزارش 10 م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

موز، کیوی و پرتقال موثر در کنترل فشارخون یک فوق تخصص نفرولوژی بزرگسالان عنوان کرد: خوردن لبنیات، سبزی‌جاتی مانند گوجه‌فرنگی و میوه‌هایی مانند موز، کیوی، پرتقال و خرما که حاوی مقادیر بسیاری از کلسیم و پتاسیم هستند در کنترل فشار خون موثر هستند.
انقلاب علیه رژیم‌ های غذایی! بعضی افراد برای اینكه خیلی سریع و در مدت زمان كوتاهی لاغر شوند، به رژیم‌های لاغری غیرعلمی و نامتعادلی رو می‌آورند كه هر چند باعث كاهش وزن زیاد در مدت زمان كوتاه می‌شوند، ولی صدمات جبران‌ناپذیری بر سلامت بدن وارد می‌كنند. اما بعضی از عوارض هستند كه در هر رژیمی وجود دارند چون شخص تحت رژیم كمتر از نیاز بدن خود غذا می‌خورد، بنابراین بدن از دریافت بعضی از نیازهای ضروری خود در طول رژیم محروم می‌شود.
شما هم می‌خواهید چاق شوید؟ رایج‌ترین دلایل برای لاغر بودن یک نفر معمولاً یکی از علت‌های زیر است:ژنتیک، خوردن غذای کمتر از میزان نیاز، داشتن سبک زندگی فعال و پر تحرک، ورزش بیش از حد.این را هم بدانید خیلی از افراد لاغر هستند به دلیل ناتوانی‌ها، اختلالات خوردن، اختلالات روحی، و یا سابقه بیماری یا عمل جراحی شدید. در این مقاله ما روش‌های افزایش وزن را با هم بررسی می‌کنیم ولی قطعاً برای افرادی که از اختلالات نامبرده رنج می‌برند بهترین راه‌حل، درمان بیماری زمینه‌ای است و بعد واجد شرایط برای این توصیه خواهند بود.
آشنایی با خوراکی های شادی آور! خواب کافی، خندیدن، گذراندن زمان با افراد شاد و مدیتیشن، همگی می توانند به شاد کردن افراد کمک کنند. اما علم نشان می دهد که ما می توانیم با خوردن برخی مواد خوراکی شادتر و خوشحال تر باشیم.