دختر لوس، یک عاشقانه گیلکی


دختر لوس هم یكی از جالب‌ترین و عجیب‌ترین این نام‌هاست و برخلاف تصور عموم، با نازخاتون و كال‌كباب متفاوت است. علاوه بر نام جالب، ‌طعم این خوراك‌ هم فوق‌العاده و به‌یادماندنی است.

لقمه: غذاهای گیلانی علاوه بر اینكه طعم بی‌نظیری دارند، اسم‌های جالب توجه و تامل‌برانگیزی نیز دارند كه گاه ریشه آن مشخص نیست. میرزاقاسمی، گل در چمن، نازخاتون و جوجه پریده از اسم‌های جالبی هستند كه گیلك‌ها برای غذاهای خود پسندیده‌اند. دختر لوس هم یكی از جالب‌ترین و عجیب‌ترین این نام‌هاست و برخلاف تصور عموم، با نازخاتون و كال‌كباب متفاوت است. علاوه بر نام جالب، ‌طعم این خوراك‌ هم فوق‌العاده و به‌یادماندنی است. یادتان باشد برای لذت بیشتر آن را با كته برنج دودی همراه كنید تا در خیال به گیلان همیشه سبز رفته و طعم آن را حس كنید.


مواد لازم برای 4 نفر:

بادمجان درشت: 6 تا 7 عدد
گوجه‌فرنگی متوسط: 3 عدد
سبزی معطر: 4 قاشق غذاخوری، ساطوری‌شده
سیر: یك بوته، رنده شده
كره: 100 گرم
آبغوره: یك‌چهارم پیمانه
نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم

روش تهیه:

1- بادمجان‌ها را شسته و خشك كنید، سپس از وسط چاك داده و روی شعله اجاق یا زغال كباب كنید تا پوستش بسوزد و مغز آن بپزد. بادمجان‌ها را در كیسه پلاستیكی در بسته 15 دقیقه قرار دهید تا بخار كند و پوستش به راحتی كنده شود.

2- پس از پوست كندن، گوشت بادمجان‌ها را با چاقو ساطوری كرده و در یك كاسه بریزید.

3- گوجه‌فرنگی، كره، سیر و سبزی ساطوری را با بادمجان‌ها مخلوط كرده و نمك و فلفل بزنید. آبغوره را اضافه كرده و در ظرف بكشید.

نكات:

1- سبزی دختر لوس، خالواش، چوچاق، گشنیز و نعناع است.

2- از سبزی خشك هم می‌توانید استفاده كنید.

3- به جای آبغوره از آب نارنج یا آب انار ترش استفاده كنید.

4- در روش سنتی، همه مواد را در هاون می‌كوبند تا له و یكدست شود.


نقل از :مجله آشپزی ایده آل

کد: 2591 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۳ دي بازدید: 6274 ساعت: 9:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
2 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 اسامی چند فرآورده خوراکی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور
4 این ترش مزه‌های غیر بهداشتی را نخرید ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
5 توصیه هایی برای تغذیه در راهپیمایی اربعین ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ شهريور
6 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
7 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زائران اربعین ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ مرداد
8 ضایعات غذایی، فاجعه جهانی ساخت دست بشر ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ مرداد
9 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
10 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
11 خواص نعناع دمنوش آن برای مشکلات گوارشی و اعصاب +موارد دیگر ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۶ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پوست شفاف با خوردنی های طبیعی امروزه افراد بیشتر بجای خوراکی های مفید و موثر برا...

  تأثیر مصرف گردو بر بهبود ویژگی اسپرم تحقیقات اخیر در دانشگاه کالیفرنیا نشان می‎دهد مصرف...

  یک سبد غذایی ضد سرطان! ویتامین دی موجود در ماهی می تواند سهم به سزایی در ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سالم‌ترین روش‌های طبخ غذا یکی از عوامل مهم برای داشتن بدنی سالم، گنجاندن مواد خوراکی مغذی و سالم در وعده‌های غذایی است اما به غیر از نوع خوردنی‌ها، روش مناسب طبخ آنها نیز اهمیت دارد.
توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذایی به کاهش دردهای مزمن کمک می‌کنند.
توصیه دکتر کرمانی برای غذا خوردن و لاغری اگر تا به حال رژیم هایی که امتحان کردید در راضی نگه داشتنتان ناموفق بوده اند به خواندن این مقاله ادامه دهید.
دم‌كردنی محبوب ایرانی‌ها برای خیلی از ما ایرانی‌ها همیشه نوشیدن یك فنجان چای گرم بسیار دلچسب است؛ اما در سرمای دومین ماه پاییزی این لذت چند برابر می‌شود. البته نوشیدنی‌های گرم و سرد زیادی وجود دارد كه می‌توانیم در فرصت‌های مختلف از آنها استفاده كنیم ولی ایرانی‌ها از روزگاران قدیم به چای علاقه بیشتری داشته‌اند. شاید دلیلش این باشد كه چای یك نوشیدنی شرقی است.