دختر لوس، یک عاشقانه گیلکی


دختر لوس هم یكی از جالب‌ترین و عجیب‌ترین این نام‌هاست و برخلاف تصور عموم، با نازخاتون و كال‌كباب متفاوت است. علاوه بر نام جالب، ‌طعم این خوراك‌ هم فوق‌العاده و به‌یادماندنی است.

لقمه: غذاهای گیلانی علاوه بر اینكه طعم بی‌نظیری دارند، اسم‌های جالب توجه و تامل‌برانگیزی نیز دارند كه گاه ریشه آن مشخص نیست. میرزاقاسمی، گل در چمن، نازخاتون و جوجه پریده از اسم‌های جالبی هستند كه گیلك‌ها برای غذاهای خود پسندیده‌اند. دختر لوس هم یكی از جالب‌ترین و عجیب‌ترین این نام‌هاست و برخلاف تصور عموم، با نازخاتون و كال‌كباب متفاوت است. علاوه بر نام جالب، ‌طعم این خوراك‌ هم فوق‌العاده و به‌یادماندنی است. یادتان باشد برای لذت بیشتر آن را با كته برنج دودی همراه كنید تا در خیال به گیلان همیشه سبز رفته و طعم آن را حس كنید.


مواد لازم برای 4 نفر:

بادمجان درشت: 6 تا 7 عدد
گوجه‌فرنگی متوسط: 3 عدد
سبزی معطر: 4 قاشق غذاخوری، ساطوری‌شده
سیر: یك بوته، رنده شده
كره: 100 گرم
آبغوره: یك‌چهارم پیمانه
نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم

روش تهیه:

1- بادمجان‌ها را شسته و خشك كنید، سپس از وسط چاك داده و روی شعله اجاق یا زغال كباب كنید تا پوستش بسوزد و مغز آن بپزد. بادمجان‌ها را در كیسه پلاستیكی در بسته 15 دقیقه قرار دهید تا بخار كند و پوستش به راحتی كنده شود.

2- پس از پوست كندن، گوشت بادمجان‌ها را با چاقو ساطوری كرده و در یك كاسه بریزید.

3- گوجه‌فرنگی، كره، سیر و سبزی ساطوری را با بادمجان‌ها مخلوط كرده و نمك و فلفل بزنید. آبغوره را اضافه كرده و در ظرف بكشید.

نكات:

1- سبزی دختر لوس، خالواش، چوچاق، گشنیز و نعناع است.

2- از سبزی خشك هم می‌توانید استفاده كنید.

3- به جای آبغوره از آب نارنج یا آب انار ترش استفاده كنید.

4- در روش سنتی، همه مواد را در هاون می‌كوبند تا له و یكدست شود.


نقل از :مجله آشپزی ایده آل

کد: 2591 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۳ دي بازدید: 6776 ساعت: 9:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 میادین میوه و تره‌بار تهران؛ ستون پایداری معیشت در روزهای جنگ و رمضان ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۹ اسفند
2 سیب زمینی‌های سبز و جوانه‌زده خطرناک هستند؟/ سیب‌زمینی‌های نرم را انتخاب نکنید ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ بهمن
3 توییت تند پویانفر به خاطر گرانی‌ مواد غذایی+تصویر ۱۴۰۴ جمعه ۲۹ آذر
4 روغن کلزا یا آفتابگردان؛ کدام روغن برای سلامت قلب انتخاب بهتری است؟ ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۸ آذر
5 نقش کارخانه‌های لبنیات در حفظ چرخه تولید و امنیت غذایی در شرایط جنگی ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۷ آبان
6 چه بخوریم تا شانس بارداری بیشتر شود؟ الگوی غذایی مهم‌تر از یک ماده غذایی خاص ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۰ مهر
7 ضرورت تولید غذاهای با ماندگاری بالا برای زوار اربعین ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
8 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
9 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
10 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
11 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه کسانی باید ویتامین سی بخورند؟ حدود 260 سال پیش فردی به نام دکتر جیمز لیند، پزشک ...

  ارتباط شگفت‌انگیز هنوخ و تب مدیترانه‌ای/نقش تغذیه در آرام کردن التهاب بدن پایگاه خبری لقمه: پژوهش‌های تازه نشان می‌دهد بین د...

  حفظ تعادل وزن با مصرف میوه مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد که استفاده از م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چلوکباب شاهکار چه کسی بود؟ یک مغازه بود و جارچی اش که سر ظهر راه می افتاد در کوچه و بازار و مردان محله را به ناهار دعوت می کرد. مردها جمع می شدند توی دکان و روی سکوهایی که دور تا دورش ساخته بودند، می نشستند تا سینی معروف چلوکبابی جلویشان گذاشته شود. یک سینی بزرگ با بشقاب و نان سنگگ و پیاز و سماق و دوغ و گاهی شربت آبلیمو.
راهنمای خرید عسل در خوانسار پایگاه خبری لقمه: عسل یکی از محبوب ترین مواد غذایی طبیعی در طول تاریخ است که نه تنها مصرف خوراکی که در پزشکی وصنعت هم کاربرد داشته است.
دندان های تان را سمباده نزنید اصولا یک خمیردندان باید تا حدودی حاوی مواد ساینده باشد تا بتواند عملکرد مسواک را در تمیز کردن دندان ها بهبود بخشد. ولی مقدار بیش از حد مواد ساینده در خمیردندان ضدجرم، باعث سایش مینا و عاج دندان شده و فرد را با مشکلات متعددی روبرو می کند.
جایگزین مناسب چیپس و پفک افراط و تفریط کودکان در مصرف غذاهای مضر سلامت یا غذاهایی که برای رشد او مفید هستند، به دغدغه‌ای برای والدین تبدیل شده است. یک متخصص تغذیه می‌گوید: ذائقه کودک را می‌توان با روش‌های مختلف و جایگزین کردن برخی مواد غذایی شکل داد.