مصرف سوپ و آش بعد از شیمی درمانی فراموش نشود


یک متخصص خون و آنکولوژی با تاکید بر ضرورت مصرف یک وعده سبک در هر دو ساعت برای افراد تحت درمان شیمی درمانی گفت: با توجه به کاهش اشتهای بیماران سرطانی که نتیجه آسیب جداره داخلی دستگاه گوارش پس از انجام این دوره درمانی است افراد باید بیشتر از غذاهای سبک نظیر سوپ و آش و میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان استفاده کنند.

به گزارش لقمه، دکتر احمد روان پارسا متخصص خون و آنکولوژی در گفت وگویی اظهار داشت: برای درمان بیماری سرطان با توجه به اندازه تومور و میزان پیشرفت آن از روش‌های سنتی جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی و یا ترکیبی از این تکنیک‌ها استفاده می‌شود.


وی در ادامه افزود: شیمی درمانی مجموع سه یا چهار دارو است که با مورد حمله قرار دادن سلول‌های سرطانی آنها را از بین می‌برد اما به دلیل سمی بودن و تماس با سایر بافت‌های بدن به نقاط سالم از جمله سیستم ایمنی نیز آسیب می رساند و در نتیجه بدن توانایی مقابله با ویروس‌ها و باکتری‌ها را از دست می دهد.


پارسا با اشاره به اینکه داروهای مصرف شده در شیمی درمانی و پرتو درمانی عوارض خاص خود را دارند، گفت: این گروه از داروها از طریق خون به بافت‌های مختلف در بدن منتقل و باعث صدمه زدن به قسمت‌های سالم می شود.


وی تخریب جداره داخلی دستگاه گوارش را از جمله عوارض شیمی درمانی دانست و افزود: آسیب سلول‌های داخلی دستگاه گوارش با کم اشتهایی و عدم جذب کامل غذای مصرفی توسط بدن همراه است که با پایین آمدن سطح انرژی، ضعف و بی حالی در فرد و در نتیجه کاهش وزن را برای وی در پی دارد.


این متخصص خون و آنکولوژی با اشاره به اینکه بدن در دوران شیمی درمانی نیاز به یک رژیم صحیح و کامل غذایی دارد تا ضمن بازسازی بافت‌ها به بهبود سیستم ایمنی نیز کمک کند، اظهار داشت: بدن باید در این دوران از رژیم غذایی سبک از قبیل مایعات بیشتر استفاده کند تا بتواند مواد غذایی را به سرعت جذب و انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند.


وی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای آبکی نظیر سوپ و آش، میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان از قبیل هندوانه، انار، گوجه فرنگی و سبزیجات پخته همراه با ماست و لبنیات کم چرب بهترین رژیم غذایی در دوره شیمی درمانی است، اظهار داشت: آنتی اکسیدان باعث دفع رادیکال آزاد شده و عدم بروز سرطان جدید در بدن خواهد شد.


پارسا با بیان اینکه کاهش اشتهای بیمار مبتلا به سرطان نسبت به خوردن غذا با گذشت 2 تا 3 روز از دوره شیمی درمانی برطرف می‌شود، افزود: به این بیماران که مورد شیمی درمانی قرار می گیرند به جای استفاده از پنج وعده غذا در روز، هر دو ساعت یک وعده غذایی سبک و به میزان کم توصیه می‌شود.


این متخصص خون و انکولوژی با بیان اینکه یک رژیم غذایی که بتواند حاوی تمام مواد مورد نیاز بدن باشد برای یک بیمار سرطانی بس از گذراندن دوره شیمی درمانی ضروری است، گفت: این گروه از بیماران باید از مصرف چربی‌های اشباع شده در گوشت قرمز، غذاهای کبابی، غذاهای شور و ترش پرهیز کنند.


وی با بیان اینکه نمک موجود در غذا باعث بالا رفتن حجم آب در بدن و افزایش میزان خون و در نتیجه افزایش فشار خون می‌شود، افزود: از مصرف غذاهای شور، اسیدی و قلیایی در این گروه از بیماران باید به صورت جدی پرهیز شود و بهترین PH غذایی برای بیماران سرطانی تحت درمان با شیمی درمانی بین 6 تا 7.5 است.


نقل از :ایسنا

کد: 3505 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۲ اسفند بازدید: 4599 ساعت: 2:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آشنایی با غذاهای مخصوص روزهای سرد سال ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
2 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
3 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
4 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
5 طرز پخت آش کلم باکویی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
6 سوپ پیاز فرانسوی ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
7 چگونه یک مغازه دار موفق باشیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
8 تبلیغ سیگار در سوپرمارکت ها با کدام مجوز ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
9 خوراک ران مرغ و سبزیجات ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
10 کار سوپروایزر یا سرپرست فروش چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
11 روش هایی که طول دوره سرماخوردگی را کوتاه می کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خطر مکمل‌های رژیمی و گیاهی برای کبد با توجه به عدم اطلاع‌رسانی کافی در مورد مصرف صحیح...

  توصیه‌های سازمان مدیریت بحران تهران برای پیشگیری از تب دنگی پایگاه خبری لقمه: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شه...

  راه های مبارزه با بوی بد دهان رعایت بهداشت اولین سلاح برای مبارزه با بوی بد دهان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تاثیر ازدواج در چاقی زنان و مردان شاید از خواندن خبری که می‌خواهیم برایتان بگوییم خوشحال نشوید اما تحقیقات كارشناسان نشان می‌دهد که الگوی چاق شدن زنان و مردان بعد از ازدواج و طلاق متفاوت است. آنها معتقدند كه ازدواج و طلاق هر دو فاكتورهایی مضر برای اندازه دور كمر هستند چون زنان بعد از ازدواج و مردان پس از جدایی دچار چاقی و اضافه وزن می‌شوند.
تـغـذیـه قـدیمی‌هـا 4 غـلط دارد گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تأثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره‌ای به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم داشت.
بهترین مکان نگهداری 5 ماده‌ مهم غذایی 5 ماده غذایی وجود دارد كه برخی از ما كم و بیش در خصوص جای نگهداری از آنها سردرگم هستیم. این مطلب شما را راهنمایی می‌كند تا بدانید كجا باید از این مواد غذایی نگهداری كنید.
تفاوت‌های روانی و اجتماعی در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز پایگاه خبری لقمه: تفاوت‌های فرهنگی و سبک زندگی باعث تمایز جوامع می شود. در حوزه غذا جوامع مختلف تفاوت های زیادی با هم دارند که یکی از نمونه های آن در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز سایر فرهنگ ها است که تاثیرات روانی و اجتماعی خاص خود را در پی دارد.