طرز پخت گراتن بادمجان با سیب‌زمینی


اگر اهل‌خوردن لازانیا هستید و اصولا با خوراک‌های چند لایه میانه خوبی دارید، حتما گراتن بادمجان (Eggplant Gratin) و سیب‌زمینی را امتحان کنید.

به گزارش لقمه، در این گراتن همه سبزیجات خوشمزه مثل بادمجان،‌ فلفل دلمه‌ای و سیب‌زمینی همراه با دو نوع پنیر (پارمسان و تست) وجود دارد. پس در واقع می‌شود آن را جزو غذاهای پرانرژی و مقوی به حساب آورد. از طرفی دیگر در کل این خوراک، فقط کمی گوشت چرخ‌کرده استفاده شده که در بالا رفتن قیمت آن تاثیر زیادی ندارد.

مواد لازم برای ۶ نفر
۲۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
۲۰۰ گرم قارچ
۴ عدد سیب‌زمینی درشت
۱ کیلو بادمجان
۱ عدد فلفل دلمه‌ای
۱ عدد گوجه فرنگی

۵۰ گرم پنیر پارمسان
۵ ورق پنیر تست
۳ عدد تخم‌مرغ
۱ عدد پیاز
۱ ق س رب گوجه‌فرنگی
روغن ، نمک و فلفل به میزان لازم


روش تهیه
۱. سیب‌زمینی‌ها را خوب بشویید و پوست بگیرید. حالا آنها را به صورت لایه‌لایه برش بزنید. دقت کنید لایه‌های سیب‌زمینی نازک نباشند، چون بعد از پخت له می‌شوند و در غذا دیده نمی‌شوند.

۲. حالا در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب، سیب‌زمینی‌ها را در آب جوش بریزید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کمی نرم شوند در واقع نیم‌پز شوند، سپس آنها را آبکش کرده کنار بگذارید.

۳. پیاز را پوست کنده و پس از شستن خلالی خرد کنید. حالا در یک تابه گود مناسب مقداری روغن ریخته، روی حرارت بگذارید. بعد از داغ شدن روغن پیازها را در آن سرخ کنید و گوشت چرخ‌کرده را هم اضافه کرده و تفت دهید. قارچ را هم شسته و ورقه‌ای خرد کنید و همراه با گوشت تفت دهید.

۴. نمک و فلفل و یک قاشق رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. در این مرحله فلفل‌دلمه‌ای را هم خرد کرده و به گوشت بیفزایید و در صورت نیاز مقدار کمی آب به تابه اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا مواد بپزند، بعد از اطمینان از پخت گوشت تابه را از روی حرارت برداشته و کناری بگذارید تا از حرارت بیفتد.

۵. بادمجان‌ها را شسته و پوست بگیرید، آنها را حلقه حلقه برش زده و بعد از کمی نمک زدن و از بین رفتن تلخی آنها، در مقداری روغن سرخ کنید. حالا بادمجان‌های سرخ شده را هم کنار بگذارید.

۶. حالا که کل مواد داخل گراتن آماده است، ظرف مناسبی را که می‌خواهید گراتن را در آن درست کنید، آماده نمایید. در اینجا ظرف مورد نظر تابه گود چدنی است.

۷. در تابه چدنی مقداری روغن بریزید، حالا سیب‌‌زمینی‌ها را در ته ظرف روی روغن بچینید تا یک لایه سیب‌زمینی سطح ظرف را بپوشاند.
لایه دوم بادمجان‌های حلقوی سرخ شده است. بعد از چیدن بادمجان‌ها مخلوط مایه گوشت را روی بادمجان‌ها ریخته و پهن کنید.

۸. گوجه فرنگی را حلقه حلقه کرده روی گوشت بچینید. ورقه‌های پنیر تست را هم چیده و با پنیر پارمسان رنده‌شده روی سطح گراتن را بپوشانید. فر را روشن کنید و با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید.

۹. تخم‌مرغ‌ها را در کاسه بشکنید و هم بزنید تا یکدست شوند. حالا مایه آماده را روی سطح گراتن بریزید. در واقع این کار را باید طوری انجام دهید که تخم‌مرغ‌ها همه جای گراتن پخش شوند.

۱۰. تابه را روی سینی فر در طبقه وسط بگذارید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه زمان بگذرد تا گراتن پخته شود. بعد از این مدت شعله بالای فر (گریل) را روشن کنید و پنج دقیقه دیگر هم گراتن را، از بالا حرارت دهید تا روی آن برشته شود.

در این دستور می توانید، به جای گوشت چرخ‌کرده از سویا هم می‌توانید استفاده کنید یا حتی گوشت را حذف کنید.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :آشپزی مثبت

کد: 4427 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۰ تير بازدید: 10139 ساعت: 10:48 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 طرز تهیه تصویری گراتن بادمجان ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۸ مرداد
2 روش تهیه گراتن چیپس و مرغ در مایکروفر ۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر
3 دستور تهیه گراتن پاستا با بادمجان ۱۳۹۳ شنبه ۲۴ خرداد
4 روش تهیه گراتین سیب‌زمینی و کرفس ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۷ آذر
5 روش تهیه گراتن مرغ دودی؛ غذایی اسپانیایی ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۷ بهمن
6 گراتن قالبی سبزیجات ۱۳۹۰ دوشنبه ۵ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مضرات نخوردن صبحانه شاید این نظر درست باشد كه ناآگاهی، عادات فردی و خا...

  پیشگیری از سرطان ها با مصرف زیاد میوه و سبزی پیشگیری از سرطان ها با مراقبت های مداوم غذایی، رعا...

  خوراکی که چربی خون را کاهش می دهد کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی انستیتو تغ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت