مواد اولیه :
آرد 250 گرم
كره 115 گرم
زرده تخممرغ یك عدد
نمك یك قاشق چایخوری
شیر یا آب سرد 1/3 پیمانه
مواد لازم برای داخل خمیر
گوشت قیمهای 200 گرم
پنیر گودا 100 گرم
پیاز یك عدد
پیازچه خرد شده پنج ساقه
رب گوجهفرنگی یك قاشق سوپخوری
نمك، فلفل و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
آرد و نمك را داخل كاسهای الك كرده و كره را تكهتكه میكنیم، سپس با انگشت آن را به خورد آرد میدهیم تا مثل خرده نان شود. زرده تخممرغ را افزوده و مخلوط میكنیم. شیر یا آب سرد را به تدریج به خمیر اضافه و مخلوط كرده تا خمیری به دست بیاید كه به دست تمیز نچسبد.
خمیر را در نایلون قرار داده و در یخچال 20 دقیقه استراحت میدهیم. در این فاصله پیاز را خرد كرده، به همراه گوشت در كمی روغن تفت میدهیم. به گوشت دو لیوان آب افزوده و با حرارت كم آن را مغز پخت میكنیم.
پس از پخت اجازه میدهیم آب گوشت تبخیر شود. رب گوجهفرنگی، نمك و فلفل را به گوشت افزوده، مخلوط میكنیم و پس از كمی تفت خوردن حرارت را خاموش كرده تا مواد گوشتی خنك شوند. سپس پنیر رنده شده و پیازچهها را به مواد گوشتی اضافه و مخلوط میكنیم.
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد از یک ربع قبل روشن میكنیم. خمیر را به دو نیم كرده و روی سطح آردپاشی شده با وردنه پهن میكنیم، یك قسمت را در قالب تارت باز كرده و مواد گوشتی را روی آن ریخته و پخش میكنیم و یك لایه خمیر دیگر را روی آن قرار داده و اطراف آن را به خمیر زیری پرس كرده و میچسبانیم. بهتر است لایه زیری بزرگتر از لایه بالایی باشد تا برای دیواره ظرف نیز جا داشته باشد. روی خمیر چند سوراخ یا شكاف ایجاد كرده و در فر به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی كه روی آن طلایی شود میپزیم.
نکات:
میتوانیم از گوشت چرخكرده نیز استفاده كنیم.
برای روی تارت میتوانیم زرده تخممرغ را با قلممو روی خمیر مالیده تا تارت خوشرنگتری داشته باشیم.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :خانواده سبز