چرا هویج نارنجی است؟


هویج از سبزی‌های ریشه‌ای است که می‌توان آن را خام یا پخته مصرف كرد. بتاکاروتن، پیش‌ساز ویتامین A، در هویج ‌فراوان یافت می‌شود.

به گزارش لقمه، این سبزی منبعی غنی از فیبر خوراکی، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است و به دلیل داشتن حدود 10 درصد کربوهیدرات که شامل5/3 درصد ساکاروز (کربوهیدرات موجود در قند و شکر) و 5/1 درصد نشاسته است، با سایر سبزی‌ها تفاوت دارد و هر 100 گرم آن حاوی 40 کیلوکالری انرژی است.

رنگ نارنجی هویج به دلیل رنگدانه‌ای از خانواده «کاروتنوییدها»ست و مقدار بتاکاروتن آن از دیگر کاروتنوییدها بیشتر است. بتاکاروتن هم مانند سایر کاروتنوییدها و ویتامینA ، محلول در چربی است. هرچند دانش تغذیه بر مصرف سبزی‌های خام تاكید دارد اما با پختن هویج ارزش غذایی آن افزوده می‌شود و هویج پخته از هویج خام آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد و جذب بتاكاروتن آن افزایش می‌یابد بنابراین بهترین راه برای جذب بیشتر بتاكاروتن، آب‌پزكردن آن است. از سوی دیگر، هویج كلسترول خون را كاهش می‌دهد و مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز حساسیت‌های فصلی می‌شود اما به دلیل اینكه مصرف‌ هویج با پوست ممكن است باعث بروز نفخ ‌شود، بهتر است پوست آن گرفته شود.

در ضمن افرادی که چاق هستند یا اضافه وزن دارند، نباید با خوردن هویج دنبال معجزه لاغری باشند بلكه باید شیوه زندگی و نحوه تغذیه آنها تغییر كند. افراد مبتلا به دیابت هم باید در مصرف هویج اعتدال را رعایت كنند زیرا هویج حاوی مقداری قند است. البته در تغذیه افراد مبتلا به دیابت، غذاها بر مبنای شاخصی به نام «نمایه گلایسمی‌» دسته‌بندی می‌شوند؛ اندازه‌ای که نشان می‌دهد خوردن مقداری از یک ماده غذایی که حاوی مثلا 50 گرم قند باشد، در مقایسه با یک استاندارد (معمولا نان سفید) می‌تواند قندخون را افزایش دهد و غذاهایی که نمایه گلایسمی ‌پایین دارند (کمتر از 45)، کمتر و آهسته‌تر از غذاهایی با نمایه گلایسمی ‌بالا (بیش از 60) قندخون را افزایش می‌دهند بنابراین مصرف چنین موادغذایی‌ای برای افراد مبتلا به دیابت، بهتر است.

نمایه گلایسمی‌ هویج خام، متوسط است (حدود 49) اما حرارت طبخ هرچند باعث افزایش قابلیت جذب بتاکاروتن می‌شود اما نمایه گلایسمی‌ آن را افزایش می‌دهد و به حدود 85 درصد می رساند بنابراین افراد مبتلا به دیابت، باید هویج (به‌خصوص هویج پخته) را در حد متعادل و با توصیه متخصص تغذیه مصرف كنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت

کد: 4726 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۵ مرداد بازدید: 5039 ساعت: 11:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف آب هویج در بهبود چه بیماری هایی موثر است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر
2 روش های موثر خانگی در درمان جوش‌های پوستی آبله مرغان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
3 پاستای هویج و پنیر ریکوتا ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
4 خوراکی‌های مناسب برای کاهش وزن ۱۳۹۶ جمعه ۳ آذر
5 خوردن هویج مفیدتر است یا آب هویج؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
6 مصرف چه آبمیوه ای برای کاهش وزن مناسب است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
7 با مصرف این مواد غذایی با استرس خداحافظی کنید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
8 طرز تهیه‌ی یک نوع سس سالاد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد
9 چرا به مصرف میزان زیادی پتاسیم نیاز داریم؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ مرداد
10 مواد غذایی را چطور با حفظ تازگی و سلامت، نگهداری کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱ مرداد
11 همبرگر بدون گوشت،همبرگری ویژه گیاهخواران! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روغن کنجد و سبوس برنج از فشار خون پیشگیری می‌کنند پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات خود دریافتند که ترکیب ر...

  آیا مصرف قرص روغن ماهی، سکته قلبی را کاهش می دهد؟ مطالعات اخیر نشان می دهند که خوردن قرص روغن ماهی خ...

  مقابله با زوال عقل با روغن زیتون یک مطالعه اولیه نشان می دهد افرادی که با افزایش سن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز در باره خرید و نگهداری نان در فریزر در فرآیند انجماد همیشه توصیه می‌گردد اگر قطعه نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امكان به صورت كامل (برش نخورده) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش می‌یابد.
نخستین موزه سیب‌زمینی‌ پدر و پسر بلژیکی به قدری به سیب‌زمینی سرخ‌کرده علاقه داشتند که پس از پژوهش‌های بسیار موفق شدند موزه‌ای برای این پیش‌غذا بسازند.
غذای ایرانی در چهار گوشه جهان ایرانی‌ها هر جای این كره خاكی كه باشند، دست از غذاهای خوش طعم و لذیذشان برنمی‌دارند و در كنار خوردن غذاهای ملل دیگر، غذاهای سنتی ایران را وارد كشورهای مختلف می‌كنند تا هم خودشان خیلی اذیت نشوند و هم مردم آن‌ ممالك را در لذت خوردن غذاهای لذیذ ایرانی سهیم كنند.
کاهش نرخ رشد نقدینگی به تنهایی برای مهار تورم کافی نیست/ لزوم اجرای سیاست های تثبیت پایگاه خبری لقمه: عدم کاهش چشم گیر تورم با توجه به موفقیت دولت سیزدهم در نزولی کردن روند رشد نقدینگی، نشان می دهد نوسانات نرخ ارز نقش غیر قابل انکاری را در جهش های تورمی ایفا می کند و مهار پایدار تورم مستلزم اعمال و اجرای سیاست های تثبیتی به صورت کامل است.