کاهش ۵۰ درصدی سوء تغذیه در بین کودکان ایرانی


رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت می‌گوید: وضعیت سوء تغذیه کودکان ایرانی ۵۰ درصد بهبود یافته اما در مناطق محروم همچنان مشکل امنیت غذایی و سوء‌تغذیه وجود دارد.

به گزارش لقمه، زهرا عبداللهی اظهار داشت: امروزه اکثر بیماری‌ها، با تغذیه غیر اصولی به‌وجود می‌آیند. در صورتی که با تغذیه صحیح 30 درصد سرطان‌ها و 50 درصد بیماری‌های قلبی عروقی قابل پیشگیری است.

وی مصرف نمک زیاد،‌ چربی‌ها و قندها را از دلایل اصلی بروز دیابت و بیماری‌های قلبی برشمرد و گفت: از لحاظ اضافه وزن و چاقی در کشور وضعیت چندان مناسبی نداریم، ولی وضعیت تغذیه کودکان بهبود یافته است و با کاهش 50 درصدی سوء تغذیه در یک دوره 12 ساله مواجه شده‌ایم که می‌توان گفت در بین کشورهای جهان، رتبه دوم یا سوم را داریم.

این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه وضعیت امنیت غذایی نیز در کشور بهبود یافته، افزود: هزینه‌ای که خانوارها برای خوراک اختصاص می‌دهند، کاهش یافته چرا که اگر درآمد نامناسب باشد درصد هزینه خوراک بالا می‌رود. اما در مناطق محروم مشکل سوءتغذیه و ناامنی غذایی همچنان وجود دارد.

عبداللهی در پاسخ به اینکه وزارت بهداشت برای آموزش همگانی چه کارهایی را انجام داده، گفت: هر سال به مدت یک هفته برنامه‌هایی برای آموزش همگانی به کمک صدا و سیما انجام می‌شود و هدف ما اصلاح الگوی مصرف غذا، شناساندن گروه‌های غذایی به مردم و جایگزینی‌های آنها است.

رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت‌ ادامه داد: اما قطعاً آموزش به یک هفته ختم نمی‌شود و باید مستمر باشد.

به گفته این مسئول در وزارت بهداشت کتابی تحت عنوان «اصول صحیح تغذیه» در سن بلوغ چاپ شده که در مدارس توزیع خواهد شد تا هم مربیان بهداشتی و هم دانش‌آموزان با اصول تغذیه صحیح آشنا شوند.

عبداللهی با بیان اینکه پخش برنامه‌های آموزشی از صدا و سیما می‌تواند بسیار کمک کند، گفت: ما تیزرهای آموزشی درست می‌کنیم که از صدا و سیما پخش شود ولی پولی برای پخش آن نداریم. امیدواریم روزی بتوانیم این تیزرهای آماده را برای مردم به صورت رایگان در صدا و سیما پخش کنیم.





بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5156 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۴ شهريور بازدید: 3504 ساعت: 10:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۹ دي
4 دیپلماسی کشاورزی دولت برای گشایش دروازه‌ آفریقا ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
5 نشست مشترک معاونت میراث‌فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی با موضوع یلدای جهانی برگزار شد ۱۴۰۱ شنبه ۳ دي
6 شرایط روزه‌داری در رمضان امسال از نظر زهرا عبداللهی ۱۳۹۹ جمعه ۵ ارديبهشت
7 شکست کرونا با رعایت جدی اصول بهداشتی ۱۳۹۹ جمعه ۱۵ فروردين
8 جامع ترین راهنمای تغذیه ای برای بیماران اچ آی وی مثبت! ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
9 استقبال از بیماری ها با مصرف سالادهای آماده ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
10 توصیه های امام رضا (ع) برای کنترل وزن به روش اصولی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ آبان
11 رسوایی تخم‌مرغ در کره‌جنوبی ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۱ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  زرده تخم‌مرغ به اندازه سیگار مضر است! لقمه: نتایج یك آزمایش جدید نشان داده است كه وقتی ص...

  بادام زمینی احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهد آیا می‌د‌انید‌ که خورد‌ن باد‌ام‌زمینی به مقد‌ار ۵ ...

  کدام بیماری‌ها با جراحی چاقی درمان می‌شوند؟ پایگاه خبری لقمه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه از سرماخوردگی پیشگیری کنیم؟ شستن دست‌ها! ویروس سرماخوردگی از طریق قطر‌ه‌های میکروسکوپی بیمار منتقل می‌شود. بیمار عطسه می‌کند و قطره‌های ریز در هوا اسپری و روی سطوح اطراف پخش می‌شوند. یا بیمار درون دست خود عطسه می‌کند و با لمس اشیاء، ویروس به همه اشیای دوروبر منتقل می‌شود.
نحوه قیمت گذاری گوشت قرمز/ آخرین وضعیت بازار پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل اتحادیه گوشت گوسفندی آخرین وضعیت بازار گوشت قرمز را تشریح کرد.
توصیه‌های مهم پس از پرخوری اغلب ما در بسیاری از اوقات تلاش می‌کنیم یک رژیم‌ غذایی سالم و ضدالتهابی حاوی مواد خوراکی متنوع را دنبال کنیم اما گاهی نیز هوس فست‌فودخوری به سرمان می‌زند در حالی که بدن نیز به طور طبیعی به این قبیل مواد غذایی ناسالم واکنش‌های التهابی نشان می‌دهد.
این غذاها به شدت کاهنده وزن هستند بسیاری از خوراکی ها و سبزیجات و میوه ها هستند که کالری منفی دارند و یا سوخت و ساز بدن در مواجهه با آنها کاهش دهنده انرژی بدن است.