به گزارش لقمه، محمد تقی برخورداری، اولین پرورشدهنده ماهی خاویاری در کشور اظهار کرد: در این واحد تولیدی امسال حدود 80 کیلوگرم خاویار به قیمت کیلویی 1600 یورو به کشورهای اروپایی صادر کرده است. وی با بیان اینکه خاویار در ایران مشتری چندانی ندارد اما صادرات آن باعث ارزآوری میشود، گفت: پرورش ماهی در کویر ایران به استفاده بهینه از امکانات میانجامد. از سوی دیگر توانمندی ایران در پرورش ماهیان خاویار بسیار بالاست و میتوانیم تمام بازارهای جهانی این محصول را تسخیر کنیم. این کارآفرین برتر بخش کشاورزی که در استان قم مشغول به پرورش این گونه ماهی است اظهار کرد: توانستیم در مرحله اول 24 کیلوگرم خاویار استحصال کنیم و با توجه به اینکه در آن زمان با صادرات این محصول موافقت نمیشد خاویار را در ایران فروختیم تا اینکه در سال 84 برای اولین بار به دوبی گوشت ماهی خاویار صادر شد. برخورداری با بیان اینکه در سال 88 رکورد جهانی سن پرورش ماهی خاویار را پایین آوردیم و آن را صادر کردیم، افزود: سال 90 و 91 برای اولین بار حدود 40 کیلوگرم خاویار بلوگا به اروپا صادر کردیم و امسال نیز حجم صادرات به این قاره 80 کیلوگرم بوده است. وی یکی از مشکلات پرورشدهندگان خاویار را بروکراسی پیچیده اداری دانست و از وزارت جهاد کشاورزی درخواست کرد به مشکلات تولیدکنندگان این بخش توجه کند. به گفته برخورداری این وزارتخانه باید یک کارگروه تشکیل دهد تا در هر استان موانع پرورشدهندگان و بهرهبرداران را برطرف کند. بازگشت به صفحه نخست