خاویار تقلبی نخرید


مدیریت امور ماهیان خاویاری گلستان گفت: خاویار تقلبی که اخیرا در استان گلستان توزیع شده، به هیچ عنوان محصول دریایی نیست و از مواد ژلاتینی تهیه می‌شود.

به گزارش لقمه، سیدمصطفی عقیلی نژاد توضیح داد: در بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد که این نوع خاویار به هیچ عنوان یک محصول دریایی نیست و به صورت مصنوعی و از مواد ژلاتینی تهیه می‌شود که امیدواریم هم‌استانی‌ها در خرید این محصول نهایت دقت را داشته باشند.

وی ادامه داد: خاویار تقلبی را از نوعی خمیر تهیه می‌کنند و با رنگ و ژله و طعم دهنده‌ها به جای خاویار اصل در بازار توزیع می‌کنند. این محصول از درون شکم ماهیان خاویاری به دست نمی‌آید و از بسیاری از خاصیت‌های درمانی و مواد مغذی خاویار تهی است که برای سلامتی، مضر و ارزش غذایی آن پایین است.

عقیلی‌نژاد با اشاره به تفاوت قیمت خاویار اصل و تقلبی، اظهار کرد: قیمت صد گرم خاویار دریایی بسته به کیفیت آن چیزی در حدود 150 تا 420 هزار تومان است در حالی‌که قیمت خاویار تقلبی موجود در بازار با قیمتی به مراتب پایین‌تر و زیر بیست هزار تومان عرضه می‌شود.

وی با اشاره به روش تشخیص خاویار اصل از تقلبی خاطرنشان کرد: اگر آب جوش روی خاویار طبیعی ریخته شود بلافاصله سفت می‌شود اما خاویار مصنوعی در این شرایط به شکل ژله مانند درمی‌آید. همچنین از لحاظ دانه بندی برخلاف خاویار طبیعی که شکل بیضی یا گرد دارند خاویار تقلبی اشکال چند وجهی داشته و به صورت توده ژله‌ای است.

عقیلی نژاد یادآور شد: با توجه به توافق روسای جمهور 5 کشور حاشیه دریای خزر مبنی بر ممنوعیت تجارت خاویار دریای خزر به دلیل کاهش شدید ذخایر طبیعی این ماهیان، صید ماهیان خاویاری صرفاً جهت تامین مولد مراکز تکثیر و بازسازی ذخایر و امکان تکثیر مصنوعی انجام می‌شود.

وی بیان کرد: کاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر تحت تاثیر عوامل مختلف زیست محیطی شامل احداث سد بر روی رودخانه‌ها و کاهش بسترهای تخم‌ریزی طبیعی و بویژه صید غیرقانونی باعث شد تا این ماهیان در لیست گونه‌های در معرض خطر کنوانسیون بین المللی قرار گیرند.

‎عقیلی نژاد به دلایل ممنوعیت تجارت ماهیان خاویاری در حوزه دریای خزر، اشاره و بیان کرد: طی دو دهه اخیر یعنی بعد از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی سابق و از بین رفتن نظام صید و صیادی در دریای خزر عملیات تجارت صید ممنوع شد چرا که شدت آسیب به قدری بود که میزان استحصال ماهیان خاویاری از حدود 3000 تن به 30 تن در کل دریای خزر کاهش یافت.

وی با اشاره به اینکه گلستان دارای پنج مرکز صید و فرآورده ماهیان خاویاری است، متذکر شد، صیدگاه خواجه نفس، آشوراده، فرید پاک، ترکمن، می چالاشت و میان قلعه که در حوزه میانکاله وجود دارد از مراکز صید و فرآورده‌های ماهیان خاویاری استان به شمار می‌رود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6132 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ بهمن بازدید: 2262 ساعت: 1:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تحویل ۵۰هزار قطعه بچه فیل ماهی خاویاری به بخش خصوصی ۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ مرداد
2 اعطای تسهیلات 20 میلیارد ریالی به پرورش ماهیان خاویاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
3 صید ماهی خاویاری همچنان ممنوع است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان
4 صید میگوی صورتی در شمال غرب خلیج‌فارس ممنوع شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
5 گرانترین غذای جهان چیست؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير
6 ادامه ممنوعیت صیدتجاری ماهی خاویاری/ ایران در لیست قرمز نیست ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
7 گران‌ترین غذای جهان چیست؟ ۱۳۹۳ شنبه ۲ اسفند
8 کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ بهمن
9 تولیدکنندگان ماهی خاویاری، ماهی نمی‌خورند! ۱۳۹۳ سه شنبه ۴ آذر
10 فروش خاویار ایرانی در اروپا کیلویی 6.5 میلیون تومان ۱۳۹۲ يکشنبه ۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  شکلات را تقسیم کنید تا خوشمزه‌تر شود! پژوهش محققان دانشگاه ییل حاکی از آن است که خوردن ش...

  اگر افسرده اید، کباب بخورید! نورون های مغزی سریعا به این بو واکنش نشان می دهند ...

  چگونه گرسنگی را کنترل کنیم؟ امتحان کنید این روش ‌ها را امتحان کنید و ببینید آیا می ‌توانید...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت