ایران در تولید عسل دارای رتبه هشتم جهانی است


معاون تولیدات دامی وزارت جهاکشاورزی گفت: ایران با تولید 74 هزار و 577 تن عسل در جایگاه هشتم جهان قرار دارد.

به گزارش لقمه، دکترحسن رکنی، در هشتمین سمینار پژوهشی زنبور عسل کشور افزود: در سال 2012 تعداد کلونی‌های زنبور عسل در جهان 75 میلیون کلونی بود که تولید عسل از این تعداد کلونی 650 هزار تن بوده است.

وی که در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در کرج سخن می‌گفت ادامه داد: متوسط تولید عسل از هر کلونی در جهان 21 کیلو است و سرانه مصرف آن 225 گرم است.

رکنی خاطرنشان کرد: کشورهایی نظیر چین، ترکیه و اکراین عمده‌ترین کشورهای تولیدکننده عسل در جهان هستند که در این میان کشور ما با تولید 74 هزار و 577 تن عسل در سال جاری در جایگاه هشتم جهان قرار دارد.

وی ادامه داد: باتوجه اینکه در ایران بیش از شش میلیون و 300 هزارکلونی زنبورعسل مدرن وجود دارد به لحاظ تعداد کندو در رتبه چهارم جهان قرار دارد. همچنین در سال 92 تعداد 73 هزار و 535 نفر زنبوردار در کشور آمارگیری شدند که در کنار آنها 206 تعاونی زنبوداری و 20 اتحادیه زنبورداری استانی نیز فعال بودند.

رکنی با بیان اینکه سرانه تولید عسل در کشور 967 گرم و سرانه مصرف آن 926 گرم است، افزود: در سال 92 حدود 569 هزار و 700 ملکه زنبورعسل در کشورتولید شده است.

وی ادامه داد: در سال 92 بیش از 74 هزار تن عسل در کشور به ارزش 1146 میلیارد تومان و 2043 تن موم زنبور عسل به ارزش 43 میلیارد تومان تولید شده است.

به گفته وی ارزش بچه کندوهای تولیدی در کشور نیز 103 میلیارد تومان بوده است و کل ارزش تولیدات زنبورعسل در کشور در سال جاری یک 1293 میلیارد تومان بوده است.

معاون تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی با تأکید بر لزوم کاربردی شدن نتایج تحقیقات در حوزه زنبوداری در کشور گفت: توجه به اجرایی شدن نتایج تحقیقات زنبور عسل، مقابله با بیماری‌های زنبورعسل و تولید ملکه‌های مقاوم به بیماری باید در اولویت فعالان صنعت زنبورداری در کشور باشد.

وی درپایان گفت: ایجاد توازان در واردات و صادرات یک ضرورت است و باید صادرات تولیدات زنبور عسل از کشور افزایش یابد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6181 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۰ بهمن بازدید: 2536 ساعت: 1:31 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تقویت حافظه با این ۶ خوراکی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۲ تير
2 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
3 فعالیت زنبورداری از تولید تک محصولی خارج شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۷ مرداد
4 خطر مصرف زیاد عسل و مربا در صبحانه ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
5 کمک عسل خام به کاهش کلسترول و قندخون ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
6 علی بهشتی: شهرستان گرمی قطب تولید عسل در كشور ۱۴۰۰ دوشنبه ۱۴ تير
7 نوشیدنی‌هایی برای آرامش در بحران کرونا ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
8 خوراکی‌های سالمی که برای کودکان مضر هستند ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱ آبان
9 طرز تهیه‌ی پنکیک شکلاتی با عسل برای صبحانه ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
10 عسل طبیعی با طعم پورشه ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
11 ترکیبی موثرتر از شربت های ضدسرفه برای کودکان ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف ماهی خطر ابتلای کودکان را به آسم کاهش می‌دهد تحقیقات جدید در هلند نشان می‌دهد که مصرف ماهی بین ...

  خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی...

  موادغذایی بی‌ضرر و کشنده برخی از مواد غذایی برای سلامتی مفید اما به دلایلی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برای کاهش سریع وزن برنامه روزانه بریزید اگر می خواهید به سرعت وزن خود را کم کنید و کمی لاغر شوید باید برای روزتان برنامه داشته باشید.
تیرگی دور چشم را با این دمنوش درمان کنید دمنوش گل داوودی دارای خواص متعددی است که در حفظ سلامت بدن موثر است.
رابطه فشارخون با ناتوانی جنسی فشارخون بالا هیچ علامت یا نشانه‌ای ندارد ولی تاثیر زیادی بر عملکرد جنسی افراد می‌گذارد. از نظر علمی اگر فشارخون فردی بالاتر از 140 روی 90 میلی‌متر جیوه باشد مبتلا به فشارخون است.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.