نقش تغذیه در پیشگیری از بزرگی پروستات


تکرر ادرار، بیدار شدن از خواب در شب برای دفع ادرار و احساس احتیاج ناگهانی برای رفتن به دستشویی و دفع ادرار از شایع‌ترین مشکلاتی است که بسیاری از مردان بالای 50 سال آن را تجربه کرده و می‌کنند؛ علت این مشکلات، بزرگ‌شدن پروستات است.

به گزارش لقمه، پروستات، غده‌ای کوچک در زیر مثانه است که مایع شیری رنگ رقیق تولید می‌کند که بخشی از مایع منی محسوب شده و به تحرک و باروری اسپرم‌ها کمک می‌کند، اما جدا از این نقش پروستات با انقباضات خود در کنترل جریان ادرار نیز موثر بوده و باعث تنظیم و آهسته شدن جریان خروجی ادرار می‌شود.


پروستات به صورت طبیعی تقریباً از پنجاه سالگی به بعد شروع به بزرگ شدن می‌کند، به طوری که بیش از نیمی از افراد بالای 50 سال و دوسوم افراد بالای 70 سال از آن رنج می‌برند.


از علائم شایع بزرگی پروستات مشکل در شروع ادرار کردن، احساس تخلیه نشدن کامل مثانه، قطره‌قطره آمدن ادرار و کاهش قطر و فشار جریان ادرار است. کسانی که از مشکل بزرگی پروستات رنج می‌برند، می‌دانند علائم بسیار آزاردهنده است و گاهی درمان‌های موجود نیز پاسخ‌دهنده نیست. همان طور که گفته شد بزرگی پروستات مسئله‌ای طبیعی است که در بسیاری از مردها اتفاق می‌افتد، اما روش‌هایی وجود دارد که می‌تواند از این مشکل جلوگیری کرده یا آن را به تعویق اندازد.


تحقیقات مختلف نشان داده است بعضی از گیاهان و مواد غذایی در پیشگیری از بزرگی و حتی سرطان پروستات موثر است:

* به طور کلی، مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزیجات به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدان آن‌ها توصیه می‌شوند.



* هویج، چغندر، شلغم، کنگر فرنگی و انواع کلم به دلیل دارا بودن نوعی آنتی‌اکسیدان خاص می‌توانند در پیشگیری از بزرگی و سرطان پروستات موثر باشند.



* مطالعات نشان داده است مردانی که مصرف دائمی کلم بروکلی یا سویا داشته‌اند کمتر دچار بزرگی پروستات شده‌اند.



* مصرف انواع مرکبات به ویژه گریپ‌فروت، کیوی، هندوانه و گوجه‌فرنگی نیز در پیشگیری و کاهش علائم بزرگی پروستات مفید است.



* مصرف کافی انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین E و C نیز توصیه می‌شود. آجیل، تخمه آفتابگردان، بادام و جوانه گندم غنی از ویتامین E است.



* همچنین دریافت میزان کافی مواد معدنی به ویژه روی و سلنیوم نیز در سلامت پروستات مفید است. ماهی و غذاهای دریایی سرشار از این مواد معدنی است.



* نقش درمانی سیاه‌دانه، گندم و میوه آلو نیز در درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات به اثبات رسیده است.
گزنه



* گزنه نیز برای درمان تورم و التهاب پروستات کاربرد دارد. به این منظور می‌توان روزانه سه بار دم‌کرده گزنه را مصرف کرد. عرق گزنه نیز مفید است.



* مصرف روزانه سه دفعه؛ هر دفعه یک قاشق مرباخوری پودر دانه کتان نیز نقش بسزایی در کاهش علائم بزرگی پروستات دارد البته می‌توان از روغن دانه کتان نیز استفاده کرد.



* مصرف روزانه یک تا دو گرم پودر گیاه خشک‌شده دم اسب نیز می‌تواند در برخی بیماران مبتلا به بزرگی پروستات مفید باشد البته حتماً باید با نظر پزشک استفاده شود، زیرا افزایش فشارخون از عوارض احتمالی مصرف این گیاه است.



* شبدر قرمز، شیرین ‌بیان، چای سبز، شاه دانه و دانه آفتابگردان از دیگر گیاهان موثر در کاهش اندازه پروستات بزرگ‌شده خوش‌خیم است.



* تخمه کدو، هایپرتروفی خوش‌خیم پروستات (BPH) مردان 50 سال و مسن‌تر را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد که شامل بزرگ شدن غده پروستات می‌باشد. یکی از فاکتورهای دخیل در BPH، تحریک شدید سلول‌های پروستات از طریق هورمون تستوسترون و (DHT) دی هیدرو تستوسترون است. محتویات موجود در روغن تخم کدو از جمله کاروتنوئیدها، تکثیر سلول‌های پروستات را متوقف می‌کند. همچنین تخم کدو حاوی مقادیر بالایی از عنصر روی است و به همین دلیل تاثیر بسزایی در تامین سلامت پروستات دارد.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 6340 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۸ اسفند بازدید: 4174 ساعت: 1:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شایع‌ترین بیماری‌های مردان را بشناسیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 تحریم سرطان با تغذیه سالم ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۹ بهمن
3 این چترهای سفید دوست داشتنی چه خواصی دارند؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
4 نان سنگک شکم و پهلو را بزرگ می کند ومی تواند موجب بیماری کبد شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
5 مردان چاق و قدبلند در معرض ریسک بالای سرطان پروستات ۱۳۹۶ شنبه ۲۴ تير
6 کمبود ویتامین D خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد
7 فواید خوردن سویا و خواص درمانی آن ۱۳۹۶ شنبه ۲۳ ارديبهشت
8 پیشگیری از سرطان پروستات با مصرف یک وعده کلم بروکلی در روز ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۴ فروردين
9 تضمین سلامتی مردان با 5 مواد غذایی ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۴ فروردين
10 عصاره انار مانع رشد سرطان پروستات ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۶ آذر
11 مهمترین عامل خطرزای سرطان پروستات ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۴ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تند غذاخوردن خطر ابتلا به اضافه وزن و دیابت را افزایش می‌دهد پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج مطالعات گوناگو...

  نوشابه‌ هایی با توهم انرژی نوشابه‌های انرژی‌زا، نوشیدنی‌های‌ نسبتا جدیدی هستن...

  26 توصیه تغذیه‌ای به مسافران نوروزی تعطیلات عید که از راه می‌رسد، بازار سفرهای نوروزی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

7 نکته برای غذا خوردن در رستوران پایگاه خبری لقمه: فرقی نمی‌کند که در یک فست‌فود غذای مختصری بخورید و یا در یک رستوران بزرگ شام میل کنید؛ لازم است که منو را با دقت بخوانید به ویژه اگر طرفدار تغذیه‌ی سالم هستید و به غذایتان اهمیت می‌دهید.
وقتی غذا به حلق کودکمان پرید چه کنیم؟ هر سال، کودکان زیادی در اثر خفگی ناشی از گیر کردن اشیا و مواد غذایی در گلو و انسداد راه هوایی، جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که با کمی دقت و ایمن‌سازی محیط اطراف کودک و وسایل‌بازی‌ او می‌توان از بروز بسیاری از این خطرات جلوگیری کرد.
بختک غذای فست فودی بر غذای خانگی پایگاه خبری لقمه: زندگی مدرن موجب شده است تا از خانه ها بوی قورمه سبزی و دیگر غذاهای سنتی کمتر به مشام برسد. برخی از مردم مجبورند در فست فود ها یا رستوران که مشخص نیست از چه ترکیباتی استفاده می کنند، غذا بخورند.
تفاوت‌های روانی و اجتماعی در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز پایگاه خبری لقمه: تفاوت‌های فرهنگی و سبک زندگی باعث تمایز جوامع می شود. در حوزه غذا جوامع مختلف تفاوت های زیادی با هم دارند که یکی از نمونه های آن در سفره انداختن ایرانی‌ها و غذا خوردن روی میز سایر فرهنگ ها است که تاثیرات روانی و اجتماعی خاص خود را در پی دارد.