فواید زیره برای افراد چاق


یک متخصص تغذیه گفت: مصرف بیش از حد کالری عامل اصلی چاقی است و زیره می‌تواند با خاصیت شکستن مولکول چربی و پیشگیری از ترشح برخی هورمون‌ها سبب کاهش وزن شود.

به گزارش لقمه، شیوا فرجی در گفت‌وگویی در مورد میزان شیوع چاقی و راهکارهای درمان آن گفت: چاقی و اضافه وزن در جوامع روز به روز در حال افزایش است تا جایی که اکنون یک سوم افراد دچار اضافه وزن و چاقی هستند و تعداد کودکانی که طی 10 سال اخیر دچار این عارضه شده‌اند دو برابر شده است.

وی افزود: آمارها نشان می‌دهد 20 میلیون کودک زیر 5 سال در دنیا چاقی و اضافه وزن دارند که این مقدار در کشورهای با درآمد کم و متوسط سرعت بیشتری دارد.

این متخصص تغذیه یکی از اصلی‌ترین عوامل اضافه وزن و چاقی را عدم تعادل بین کالری دریافتی و مصرف آن در بدن دانست و گفت: البته درصد خیلی کمی نیز مربوط به مشکلات متابولیکی و مادرزادی است.

فرجی به این نکته اشاره کرد که در قدیم‌الایام افراد تنها بر اساس مقدار نیاز و ضرورت غذا می‌خوردند و اغلب غذاها به صورت تازه و طبیعی بدون مواد نگهدارنده و قندی مصرف می‌شد اما امروزه نوشابه‌ها و شیرینی‌ مصنوعی جزو غذای روزانه شده‌اند که کالری زیادی دارند.

وی به نقش زیره به عنوان یکی از مواد مؤثر در کاهش وزن اشاره کرد و گفت: زیره خاصیت ترموژنیک دارد که سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا برده و سبب می‌شود مولکول‌های چربی بشکنند که چای سبز هم همین خاصیت را دارد اما با این تفاوت که زیره اثر ضدسرطانی هم می‌تواند داشته باشد.

وی گفت: در عین حال زیره در کم‌اشتهایی مؤثر است و سطح هورمونی را که سبب ترشح چربی می‌شود پایین می‌آورد اما افرادی که دچار مشکل فشار خون هستند باید نسبت به خوردن زیره دقت کنند زیرا ممکن است در برخی افراد فشار خونی مشکل ایجاد کند همچنین علی‌رغم خاصیت ضد نفخ و ضد اسپاسم زیره افرادی که معده حساسی دارند زیره را با احتیاط مصرف کنند.

فرجی تأکید کرد که خاصیت اصلی زیره در اسانس آن است که بهتر است گرانول زیره استفاده کنیم تا پودر و عرق زیره. همچنین می‌توان زیره را لابه لای پلو ریخته و در ضمن کاملاً جویده شود.
 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 6471 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۸ فروردين بازدید: 4144 ساعت: 7:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آرد مورد نیاز نانوایی‌های جزیره خارگ تامین شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۸ خرداد
2 چالش های صادرات محصولات کشاورزی/ واگذاری سیاستگذاری‌ به وزارت جهاد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۵ خرداد
3 خواص این دانه های معجزه گر چیست؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۶ اسفند
4 آشپزخانه امروزی داشته باشید ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
5 ادویه هایی که میتوان جایگزین نمک کرد ۱۳۹۶ شنبه ۲۲ مهر
6 گزارش تصویری// مسابقه سفره عید فطر در قشم ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۲ مرداد
7 مسابقه سفره عید فطر در جزیره قشم برگزار شد ۱۳۹۳ شنبه ۱۸ مرداد
8 عرقیات گیاهی که باعث کاهش وزن می شوند ۱۳۹۳ دوشنبه ۲ تير
9 چگونه با زیره لاغر شویم ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۵ ارديبهشت
10 نکته‌هایی که بهتر است راجع به انواع پنیر بدانیم کدام‌اند؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۰ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ا...

  مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

  پیشگیری از سرطان با نان سبوس دار با وجودی که نان های سبوس دار نسبت به نان های بدون ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فرآیند رزرو هتل در سیستم‌های رزرواسیون پایگاه خبری لقمه: پس از انتخاب مقصد سفر، در کنار خرید بلیط، اولین کاری که باید انجام دهید، رزرو هتل است. البته انتخاب هتل نیاز به دقت و زمان کافی دارد؛ چراکه محل اقامت در کیفیت سفر تاثیر زیادی می‌گذارد.
بخور نخورهای خواب‌آلودگی بهاره انواع میوه و آب‌میوه طبیعی حاوی قند هستند و مصرف آن‌ها در طول روز می‌تواند باعث افزایش سطح گلوکز خون، بهبود عملکرد مغز و بالا رفتن میزان هوشیاری شود.
ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره،از خاک تا سلول وقتی صحبت از مزرعه به میان می‌آید ابتدا باید زنجیره مراقبت از خاک کشاورزی آغاز شود. آیا خاک که غذای انسان را تأمین می‌کند مورد مراقبت کافی قرار می‌گیرد؟ می‌دانیم که کود نامناسب، استفاده از آفت‌کش‌های مختلف که برای ازبین‌بردن آفات به کار می‌رود و...، می‌تواند خاک ما را آلوده کند.
آنچه درباره خواص زعفران نشنیده اید! گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.